Seni okuyunca sanki şimdi okuduğum kitabı görür gibi oldum. Tracy Hogg'un "Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" isimli kitabında da ruinlerden bahsediyor, rutine alıştırmazsanız sizi sir alır diyor. Çevremdekilere bakıyorum hepsi bebeklerinin esiri..Demekki işe yarıyor. Bişi sorucm ama cahilliğime gülme :)) pipiyle popoyu anladım da toto ne? kaydirigubbakcemile3 demekki gece konuşmayacağız, çok teşekkürler canım. Doğum şeklimiz yarın dr randevusundan sonra belli olacak inşallah. Henüz dönmemişti 15 gün önce, yarın bakacak hala dönmediyse sezeryan tarihi verecek, döndüyse çatı muaynesi yapacakmış. Hiç bilmiyorum ki eyvahedigeldismile..Dünden beri akıntım epey arttı, sancılarım da..Hayırlısı bakalım..
Canım popoya totoş demek istmiştimde kaydirigubbakcemile3
Evet canım bebekde uyku çok önemli..
Canım inşallah sağlıkla doğumunu yapar kuzunuda kucağına alırsın...
Canım popoya totoş demek istmiştimde kaydirigubbakcemile3
Evet canım bebekde uyku çok önemli..
Canım inşallah sağlıkla doğumunu yapar kuzunuda kucağına alırsın...
:))teşekkürler.Çok birşey bilmiyorum.Sadece ilk aşamada çok gerekli şeyleri öğrenmeye çalışıyorum kimseye muhtaç olmadan çocugu da perişan etmeden işlerin üstesinden gelebileyim diye.
Şimdilik alt açma nasılolurla başladım bakalım.
Biraz önce uzmantvde göbek bakımını seyrettim.
(Göbek kordonu düşene kadar yapılan bakım) Çabuk kuruması için antiseptik bir solüsyonla temizlenmesi gerekiyormuş.O solisyonu eczaneden temin edebiliriz herhalde:uhm:
Bebek minik oldugu için bazen kakası beline göbeğine kadar çıkabilirmiş.O zaman daha titiz davranmak panik yapmamak gerekecek.
Herşeyi biliyor olursam annemde bebekte eşimde kendini daha güvenli hisedecektir.
tabi ençok ben:))
Herşeyi doğru yapmak istiyorum bakalım becerebilecekmiyim.tabi el becerisi de gerekli onuda kısa zamanda ediniriz mecburen değil mi?:))
Sinemse canım oğlum kolikli bir bebek olmadığı için chicco kullanmadım..
Normal Nuk marka biberon kullandım ben...
Zaten emzireceksin sen .. İşe başlama zamanın geldiğinde kolik derdinizde biter..
3 ay sürüyor kolik...
Canım sütünü saklaman için süt saklama poşetleri var onları kullanabilirsin..
Ben hep biberona sağdım (saklamak kadar birikmedi benimki) dolaba koydum öğünü geldiğinde biberonu kaynar su dolu kapta ılıttım..
Benimki küvezde kaldığı için biz 7 ay boyunca 3 saatte bir besledik...
Emzireceğin için şimdilik 2 adet 150 yada 200 cc lik biberon yeterli canım...
amin hepimiz için amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnn.
Sinemse canım, biraz da annen yanında olacaksa ona güven, herşeyi ben biliyorum tavrını anneler sevmez bilirsin, bu da benden sana minik bir tavsiye, kendini değerli hissetsin kadıncağız...
kolik ne ya??? Gaz mı? Nınım küvezde çok zor olmuştur ya...Allah kimseye yaşamasın. Herkes hemen ebbişini kucağına alıversin.
Kızlar 2. annemiz geliyor cuma günü Lovelim Mert Erenine kavuşuyor inşallah, bolca dua edelim anaoğula...
çok heyecanlıyım burda yazılanları kaydettim ,ilk annem olacak yanımda ama sonra yalnız kalacam oğlumla eşim de işte olacak pratik olmayı öğrenmeliyim
ben de hep kız bebek baktım erkek bebek bakımını bilmiyordum nınımcım teşekkürler canımcımm
neşem benim her yerde benim iiçin dua etmişsin sağol canım
çok heyecanlıyım burda yazılanları kaydettim ,ilk annem olacak yanımda ama sonra yalnız kalacam oğlumla eşim de işte olacak pratik olmayı öğrenmeliyim
ben de hep kız bebek baktım erkek bebek bakımını bilmiyordum nınımcım teşekkürler canımcımm
neşem benim her yerde benim iiçin dua etmişsin sağol canım
Hiç durmaksızın süren bir sıkıntı...
Ağlaması ve huzursuzluğu 3 saatten fazla süren bebeğe kolikli bebek diyorlar...
Genelde erkek bebeklerde oluyormuş...
İnşallah sizinkilerde olmaz canım...
Lovelim de inşallah sağlıkla ve problemsizce meleğini kollarına alır...:Saruboceq:
Loveli canım Allah seni tek nefeste kurtarsın , doğumun rahat geçsin...
Bana hamileyken böyle dua ederlerdi ( bende bu nasıl dua derdim, tek nefes ne demek)
Sonrada anladımki doğruymuş...
Canım Allah annlere öyle bir mucize bahşetmiş kii.
Bişey bilmene gerek yok güdüsel olarak yapıyorsun canım..
Ben 1530 gramlık oğlumla tek başımayıdm..
Ben yıkadım düşün minnacık bişeydi..
Ve tecrübem sıfır.. Güdüsel olarak yapıyorsun...
Birde kızlar sıkıntı ve stresiniz bebeklerimizde yanısyor...
mesela bugün stresliysem Ata çok etkileniyor...
onlarda huzursuz oluyorlar....
Loveli bir sıkıntın olursa burdayız canım...
Hayırlı doğumlar canım...
Doğum yapacak olan arkadaşlar doğuma giderken çantınıza
tek kullanımlık külotlardan koyun 10 tane kadar..
Medikallerde satılıyor...
çok rahat edersiniz.. kirlenince yan tarafından yırt çöpe at...
'2-3 adet gecelik götürün.. Terlik vs.ve makyaj malzemelerinizi almayı unutmayın...
Nesemese canım sen hangi hastanede doğum yapacaksın ????????????
Nınım eşimle bebişi yıkarken hep sen aklıma geliyorsun, tek başına yıkamışsın ya...
Masalım hamişlik nasıl gidiyor?
Ece hoşgeldin canım, sanırım doğumun olmuştur, hemen gelemeyebilirsin, çok iyi anlıyorum inşallah en kısa zamanda hayırlı haberlerini alırız.
Lovelim sen neler yapıyorsun? Bebişin akika kurbanını kestiniz mi? Biz bir hayır kurumu aracılığı ile kestirdik inşallah..Soğukkanlılığna hayranım arkadaşım, ben annelikte bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim(
Kızlar giremezsem hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?