30'lu Yaşlarda İlk Annelik Heyecanını Yaşayanlar

nesemese

Mevlam bizi koru..
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
3.621
6
116
İstanbul
Kızlar takip edenler bilir, önce "30'lu yaşlarda gebe kalamayanlar" sonra "30'lu yaşlarda ik hamilelik heyecanını yaşayanlar" topiklerim vardı, şimdi sıra bu konuyu açmaya gelmişti. Kızlar yakında burada upuzun bir liste olacak inşallah. Şimdi hamileliğimin 37. haftasındayım. Bebeğim henüz dönmedi ve doğumumun ansıl olacağı ile ilgili endişeler yaşıyorum. Rabbime bugünlere getirdiği için sonsuz hamdediyorum.

Burada içimizden geldiği gibi yazılar yazıcaz, tıpkı önceki topiklerimizde olduğu gibi. Bebeklerimizle, lohusalıkla, eşlerimizle ilgili durumlarımızı paylaşıcaz. Bebişlere mamalar hazırlayacağız, ciciler alıcaz, işe başlayacağız, bebişlerimizle oyunlar oynayacğız, onlara masajlar yapıcaz..... inşallah. Liste uzayıp gider. Yeni birşey öğrendiğimizde bunu paylaşıcaz, mutluluklaımız, hüzünlerimiz, endişelerimiz burada dostlarımızla paylaştıkça değer kazanacak. Sizinle olmak bana iyi geliyor. İnşallah hepbirlikte gerçek dostluklarla hayatımıza keyif katıcaz.

Şimdiden paylaşımda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Hepinizi kocaman öpüyorum.

canım ya hayırlı uğurlu olsun. 28 hafta sonra bende burda olacam, sonra bu yazıyı gördüğümde vay be daha o zaman 12 haftalıkmıydım diyecem.

Sevgili ve değerli annelerimiz bebekleriniz şimdiden hayırlı olsun.

yeni topiğimiz hayırlı olsun gene başladık senle yola neşecim
valla duygusallaştım heee
nerden nereye
30lu yaşlarda gebe kalamayanlardan
30lu yaşlarda ilk hamileliklerini yaşayanlarda geldik
çok şükür 30lu yaşlarda ilk annelik heyecanınaa

bende ilk bebeğimi aldım kucağıma ekim ayında şu an 11 aylık oldu sıpam rabbim bu duyguyu+60 0her 0kadına nasip etsin inşallah.

Saolasın canım, inşallah daha 2.leri de yapıcaz dur:))

çok şükür bitanem ya, bu uzun yolda sizinle olmak çok güzel. Hepinizi çok seviyorum..

bende ilk bebeğimi aldım kucağıma ekim ayında şu an 11 aylık oldu sıpam rabbim bu duyguyu+60 0her 0kadına nasip etsin inşallah.

Hayırlısıyla sağlıla büyüt bebişini canım. Sen tecrübelerinle bize yol göster hep bize olur mu? Bizler bu konuda cahiliz, yardıma ihtiyacımız olacak.

Kızlar ilk annemiz Kreacher :lepi: a.s.

30'lu yaşlarda ilk ahmilelik heyecanını yaşayanlar topiğimize şöyle bir mesaj bıraktı:))

"Kızlarrrrr ben yavruladım
21 Eylül 11:11 de 4,500 gr. bir erkek bebek, adı Uras:)
Spinal anestezi denemesinin başarızlığı ve sonunda genel anestezi eşliğinde sezaryenle 38+4 de aldılar. İkimiz de çok sağlıklıyız, şükür. 23 ünde hastaneden çıktım, gelen giden, bebeğimle ilgileneyim derken çok zor girmek gerçekten. Bir haber verecek kadar vaktim oldu. Umarım sizler de iyisinizdir. Sizlere bu yolda yürürken desteklerinizden, dostluğunuzdan dolayı çok teşekkür ederim. Sizleri seviyorum, sevgiler selamlar..."

Uras'a ve sana sağlık ve afiyet diliyoruz canım. Darıs hepimizin başına inşallah. Hepimiz seni ve oğluşunu öpüyoruz. Sırada Lovelim var. Hadi Allah rastgetirsin kızlar...:CüvCüv:

Merhaba
Ben 38 yasındayım.İlk bebeğim olacak.Bugün 33 haftamızı tamamladık.
Heyecanla bekliyorum bebeğime kavuşacağım günü.
Başta normal doğum olsun hemen ayağa kalkıp bebeğimle doya doya ilgileneyim diyordum.Şimdi korkmaya başladım ve alt tarafta dikişler olmasındansa karnımda dikişlerin olması daha iyi olacakmış gibi geliyor.Ayrıca plansız programsız aniden yaşamak istemiyorum.Gününü belirleyip oğlumu alıp gelmek daha cazip geliyor.
Ama dünden beri acaba normal doğumu denesemmi diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Ağrılarla gidip orada açıp saatlerce beklemek çok sıkıntı verici geliyor.Gelip gidip açıklık olmuşmu diye kontrolden geçirmeleri ağrı çekmekten daha korkunç geliyor.
Şimdilik benden bu kadar yine gelirim.

Canım aramıza hoşgeldin. Ne güzel senin de az kalmış, öncelikle tebrik ediyorum. Canım yaşadığın bu endişeleri hepimiz yaşıyoruz, en sonunda kendi kendime karar verdim en hayırlısı olsun deyip bırakıyorum. Sen de öyle yap. Çevreden de sürekli bu tip sorular gelince insan bunalıyor. Bir defa çoğu dr bir yolunu bulup sezeryana yönlendiriyor zaten. Hem ilk doğum öyle çabucak olmuyormuş, epeyce bir zaman geçiyormuş. Bana söylenen 10dk'da 3 defa sancın gelmeye başlayınca hastaneye gidersen hiç problemsiz doğumun olurmuş, öncesinde telaş yapıp gidersen saatlerce beklersin dediler. Bunu bir ebe ablam var o da dedi. Heen doğuruvermler filmlerde oluyor diye de dalga geçti. Anca 4.,5. doğumlrda pıt diye doğum olurmuş. Eğer sancıların başlarsa saat tutacaksın, şöyle sıcacık bir banyo yapacaksın, hazırlıklarını yapacaksın dedi. Scak banyo kasları rahatlatır doğumu kolaylaştırımış.Sonra 10dk'da 3 sancı gelince hastaneye gideceksin dedi. Şimdiden bunalrı dert etme. Ben de normal ile ilgili olumlu düşünüyordum ama bebişim hala dönmedi, bu cumartesi dr'a gidicez hala dönmemişse sezeryan tarihi verecek. Hakkımızda en hayırlısı diyorum. Bizim bilmediğimiz nice hikmetler vardır. Bak mucizelerimize kavuşmamıza az kaldı inşallah. Canını hiç üzme sen..
Senin hamileliğin tedavi ile mi oldu? Bizim yaşlarda insan daha bir endişeli oluyor dimi?

Hoşbulduk:)
Haklısın oluruna bırakmak en en
iyisi.Doktorum normal doğum olsun istiyor.Geçen sefer gittiğimde korkularımdan bahsettim sezeryan istediğimi söyledim.Çok memnun kalmadı ama korktugumu görünce tamam dedi.
Hayırlısı...
İki sene önce bebeğe karar verince doktora gitmiştik yumurtlamamda sorun oldugunu bana bebeğin olamaz diyemeyeceğini falan söyleyip yumurtlama ilacı vermişti.5-6 ay sonra bir dış gebelik yaşadım.Ondan sonra vazgeçmiştim zaten.Sonra kendiliğinden oluverdi.Resmen benim için mucize.Çünkü doğru dürüst adet kanamam bile olmuyordu.
Hamileliğimin başından beri erken doğum riskim var.Hareketlerim sınırlı olarak bu haftalara çok şükür sağlıkla gelebildik.İnşallah sağlıkla da kavuşuruz.
İnşallah hakkınızda en hayırlısı olur.Cumartesi umarım sizin hayırlısıysa dönmüş olur miniğin.
Hayırlısı işte benimkinin de başı sürekli aşağıda ve baskı yapmasından sürekli acı içindeyim.BAzen pıt diye başını çıkarıvericekmiş geliyor.
Bu cumartesi benimde randevum var...
Görüşürüz...

Merhaba gebe olan herkese hayırlı ve sağlıklı doğum diliyorum...
Bende 36 yaşında anne oldum.. 33 haftalıkken bir gece ansızın ( sabahın 4 ü)
suyum geldi evde tek başımaydın (eşim dr ve o gece nöbetçiydi)
Normal doğumu çok istiyorum ama ksmet olmadı..
Kalp atışı yavaşlayınca apar topar sezeryana aldılar..
1630 gr doğdu 10 gün küvezde yattı ve 1530 gr la evimize geldik...
başta herşey zordu çünkü çok minikti...
öyleki burda kıyafet bile bulamadık ..halaları yurtdışından getirdi..
şuan 14. ayımız bitti ve oğlum 10.600 gr...
6 ay göğsümü sağdım öyle besledim Ata'mı...

Canım hepsi ayrı birer mucize değil mi? Maşallah size. Hiç aklına kötü şeyler getirme, hepsi çok güzel geçecek inşallah. Doktorlar genelde sezeryandan yana, seninki normali destekliyorsa ne güzel. Kendini hiç şartlandırma. Buradan bebişlrimizin mızmızlıklarını paylaşıcaz çokyakında inşallah. Bugünlerimizi hatırlamayacağız bile belki de:)) Canım cumartesiyi iple çekiyoruz ikimizde desene. İnşallah güzel, hayırlı haberlerle döneriz. Başı yukarıda olunca da mieye ve ciğerlere acayip baskı yapıyor bişi yiyemiyorum ben, hemen reflü. Yediklerim boğazımda. İkisinin de zorluğu ayrı demekki. Hemen çıkmaz merak etme sen annesi, o bilir zamanını. Habersiz bırakma bizi olur mu?

maşallah canım ya, en korktuğum şeylerden biri. Geçenlerde eşim memleketine gitti, aklım çıktı aynısını yaşayacağım diye. Şimdi annesi Ata'ya ne güzel bakıyor maşallah. Allah analıbabalı, sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım mucizeni. Senin tecrübelerinden çok faydalanıcaz umarım burada. Bebek bakımı da ayrı sorunları içeriyordur herhalde..eyvahedigeldismile

bende 32 yaşındayım. 2,5 yıl uğraştıktan sonra kendiliğinden geldi mucizem. Daha 24 haftalık. Kızlar psikolojik sorunlarım var. Çok zor geçiriyorum günlerimi. Anlatsam şoka girersiniz. Ne olur hayırlısıyla oğlumu kucağıma almam için dua edin.

Canım dualarımız seninle, inşallah hayırlısıyla kvuşursun bebişine. Problemlerin de su gibi akar gider. Sorunun ne bilmiyorum ama bol Ayetel Kürsi ve Felak-Nas oku. Hem kendine hem bebişine. İNşallah tüm sorunların sen anlamadan çözülüp gider canım...

Nınım canım benim etrafımda hiç erkek bebek yok, hep kız bebek gördüm. Erkek bebeği büyütmek farklıdır sanırım. Bakımında dikkat edilecek noktalar vardır. Genel bebek bakımını bilmiyoruz bir de erkek bebeği hiç bilmiyorum ben. Sizin tavsiyeleriniz çok kıymetli benim için..

Canım erkek bebekler için gazlı olur derler..
ama oğlumda gaz olmadı ( Gerçi ben yediklerime çok ama çok dikkat ettim)
Gaz yapan gıdalardan uzak durdum...
Ata bebekken beni zorlmadı..
Ama şimdi ayaklanmaya başlayınca çok felaket bişiyyyy oldu sorma...
Bakımı konusun da altını temizlerken çok dikkat ediyorum..
önce pipisini temizliyorum sonra totoşunu ve ardından yıkıyorum popoyu...
Genelde her akşam yatırmadan önce yıkarım ..
hep aynı saatlerde aynı şeyleri yap..
Ben doğduğundan beri akşam 19.30 da doyurduktan sonra mutlaka yıkıyorum ..
ve sütünü içirip 20.00 de uyutuyorum...
odası loş olsun ve gece uyandığında asla konuşma bebeğinle...
böylece gece gündüz ayrımını yapacak..
gündüz beslediğin zaman hep konuş.
ama akşam uyku vaktinde konuşmaları bitir derim..
oğlum 14 aylık ve her akşam 20.00 de uyumuş olur ...
böylce bütün günün yorgunluğunu gece atıyorum üstümden...
Doğum ne zaman ????

Merhaba
Bende uzman tv den ve diğer sitelerden bebek bakımı konusunda ne varsa okumaya seyretmeye çalışıyorum.Annem yanımda olacak ama onun da benimle aynı durumda oldugunu görüyorum bebek bakımı konusunda.Ben öğreneyim ona öğreteyim derdindeyim:)
Raporlu oldugum 12 hafta süresince tüm ihtiyaçlarına ben koşayım anneme de nasıl yapılacağını öğreteyim öylede bırakıp işime gidebileyim istiyorum.
Beceremeyecekmişim gibi gelmiyor.Umarım da öyle olur.
Allah sağlıkla bir kavuştursun sonrasında da sağlık versin de miniğimin herşeyiyle ilgilenebileyim.

Nınımın da dediği gibi.altı değiştirilirken ıslak pamukla önce kasıkları sonra pipisi sonra da poposu temizleniyormuş.
Dün gece göbeğini düşündüm.Altını kafamda defalarca temizledim de göbek bakımını ihmal etmişim.Bugün de onu öğreneceğim.

Biberon olarak ne kullanıyorsun Nınım.Chicconun kolik önleyici biberonları var kullandınmı?
Ben sütümü (inşallah olur) sağıp mecbur anneme bırakıp gideceğim de.Kaç cclik olmalı ?Daha biberon almadım.bu haftasonu almayı planlıyorum.

Seni okuyunca sanki şimdi okuduğum kitabı görür gibi oldum. Tracy Hogg'un "Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" isimli kitabında da ruinlerden bahsediyor, rutine alıştırmazsanız sizi sir alır diyor. Çevremdekilere bakıyorum hepsi bebeklerinin esiri..Demekki işe yarıyor. Bişi sorucm ama cahilliğime gülme :)) pipiyle popoyu anladım da toto ne? kaydirigubbakcemile3 demekki gece konuşmayacağız, çok teşekkürler canım. Doğum şeklimiz yarın dr randevusundan sonra belli olacak inşallah. Henüz dönmemişti 15 gün önce, yarın bakacak hala dönmediyse sezeryan tarihi verecek, döndüyse çatı muaynesi yapacakmış. Hiç bilmiyorum ki eyvahedigeldismile..Dünden beri akıntım epey arttı, sancılarım da..Hayırlısı bakalım..

maşallah sana ya, ben bu kadar çok şey bilmiyorum. Kuzum prof olmuşsun sen artık. Göbek bakımı da neyin nesi? Ne kadar sürecek? Ohooooo benim öğrenmemgereken çok şey var daha...:kedi:

maşallah sana ya, ben bu kadar çok şey bilmiyorum. Kuzum prof olmuşsun sen artık. Göbek bakımı da neyin nesi? Ne kadar sürecek? Ohooooo benim öğrenmemgereken çok şey var daha...:kedi:[/QUOTE]

:))teşekkürler.Çok birşey bilmiyorum.Sadece ilk aşamada çok gerekli şeyleri öğrenmeye çalışıyorum kimseye muhtaç olmadan çocugu da perişan etmeden işlerin üstesinden gelebileyim diye.
Şimdilik alt açma nasılolurla başladım bakalım.
Biraz önce uzmantvde göbek bakımını seyrettim.
(Göbek kordonu düşene kadar yapılan bakım) Çabuk kuruması için antiseptik bir solüsyonla temizlenmesi gerekiyormuş.O solisyonu eczaneden temin edebiliriz herhalde:uhm:
Bebek minik oldugu için bazen kakası beline göbeğine kadar çıkabilirmiş.O zaman daha titiz davranmak panik yapmamak gerekecek.
Herşeyi biliyor olursam annemde bebekte eşimde kendini daha güvenli hisedecektir.
tabi ençok ben:))
Herşeyi doğru yapmak istiyorum bakalım becerebilecekmiyim.tabi el becerisi de gerekli onuda kısa zamanda ediniriz mecburen değil mi?:))

Sinemse canım oğlum kolikli bir bebek olmadığı için chicco kullanmadım..
Normal Nuk marka biberon kullandım ben...
Zaten emzireceksin sen .. İşe başlama zamanın geldiğinde kolik derdinizde biter..
3 ay sürüyor kolik...
Canım sütünü saklaman için süt saklama poşetleri var onları kullanabilirsin..
Ben hep biberona sağdım (saklamak kadar birikmedi benimki) dolaba koydum öğünü geldiğinde biberonu kaynar su dolu kapta ılıttım..
Benimki küvezde kaldığı için biz 7 ay boyunca 3 saatte bir besledik...
Emzireceğin için şimdilik 2 adet 150 yada 200 cc lik biberon yeterli canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…