• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaşındayım hala sivilce problemi var

Aaaaa6161

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2019
48
18
8
35
Yüzümde sivilceler hiç gitmiyor cildiye doktorlarının verdiği ilaçlar bir işe yaramadı. Gözenekler aldı başını gidiyor ne yapmalıyım bana yardım edin karma bi cildim var tarlada çalıştığım zaman yüzüm kızarım küçük küçük sivilceler de çıkıyor yüzümde dikiş izleri de var.

30 yaşında da olur 50 yaşında da. Çok yağ (cips, çekirdek, çerez, kızartma vs) sivilce yapar, hijyensizlik sivilce yapar, tenin yağlı olması aynı şekilde. Yara izlerini azaltan bitki aloe vera, özünü sür, sivilce için de bal maskesi var

(Alıntı)

Malzemeler

• 2 yemek kaşığı bal
  • 2-3 adet aspirin
  • Bir kaç damla su
Hazırlanışı ve Uygulanışı

1. Aspirinlerin üzerine bir kaç damla su damlatarak biraz çözülerek pütürlü bir kıvam almasını sağlayın. Çok fazla su eklerseniz daha kremsi bir form olacağı için çok fazla su damlatmayın.
  2. Balı da ekleyerek karıştırın.
  3. Bu karışımı lekelerin üzerine sürün ve 15 dakika bekleyin.
  4. Yüzünüzü yıkayın.
Ne sıklıkta yapılmalı?

Bu maskeyi haftada 2 veya 3 kere uygulayarak lekelerin görünümünü azaltabilirsiniz.

Ne işe yarar?

Aspirin antibakteriyel ve enfeksiyon giderici özellikleri sayesinde cilt yüzeyindeki ölü hücrelerden daha hızlı kurtulmanızı sağlar. Bal da cildinizin daha doğal bir şekilde parlamasına yardımcı olur

Sivilce için olan haplardan kullandınız mı? Ben yaklaşık 6-7 yıl önce kullandım çok nadiren tek tük sivilcem çıkar ki ondan önce yüzüm çok çok kötüydü ve iz çok az kaldı yok denecek kadar

Back