• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaş sonrasi engelli bayan sendromu normalmiyim😁

Engellilerle kimse arkadas sevgili olmak istemiyor. Arkadas olanlarla da her zaman ve her sartta takilamiyorsun. Ben de bedensel engelliyim. Basima internette son gelen olay da o yuzden oldu zaten icime eve kapandigim icin.
Arkadasi anliyorum, süs püs benim neyime kafasinda oluyoruz hayal kurarken bile ne haddime dedigim oluyor.
ben konu sahibinin bedensel engelli olduğunu bilmiyordum,konuda da bahsetmemiş,sadece başlıkta engellilik görünce,ne demek istediğini anlamamıştım,o amaçla sormuştum :) yani engelle ne kast etmek istediğini anlamamıştım :)

eğer sizi istemeden incittiysem de özür dilerim... :)

Derneklere üye olun. Kendiniz gibi engel sahibi insanlarla arkadaş olun, sosyalleşin. Ortak dünyaya, dertlere sahip olan insanlar birbirlerine daha kolay empati kurabilir.
Stephen hawking felçli olmasının arkasına sığında idi, Einstein’dan sonra gelen en büyük fizikçi olamazdı.
Görme engelli bir çocuk vardı, Bilal. Acun’un yeteneksizsiniz programına katılmıştı. Etrafına neşe saçan bir çocuktu. Keza Metin Şentürk ben hiç bir zaman şikayet ettiğini görmedim. Aksine en pahalı arabalarla hız denemesi yapıyordu. Hiçbir şeyden eksik kalmıyordu. Şahsen bence görme engelli olmak en zor engellerden biri. Güneşi göremiyorsun, gökyüzünü göremiyorsun, sevdiğinin yüzünü göremiyorsun.
Allah herkesin yardımcısı olsun.
herşeyden önce bu karamsarlıktan kurtulun. Herkesin hayatı az ya da çok zor. İnsanların son istediği negatif insanlar. Allah bize bir can lütfetmiş. Hayat herşeye rağmen çok güzel. 🙏🏻🤲🏻

ben konu sahibinin bedensel engelli olduğunu bilmiyordum,konuda da bahsetmemiş,sadece başlıkta engellilik görünce,ne demek istediğini anlamamıştım,o amaçla sormuştum :) yani engelle ne kast etmek istediğini anlamamıştım :)

eğer sizi istemeden incittiysem de özür dilerim... :)
sorun değil cnn içimi dökmek icin konu açtım size anlaşılmaya ihtiyacımin oldugu dönemdeyim :)

Derneklere üye olun. Kendiniz gibi engel sahibi insanlarla arkadaş olun, sosyalleşin. Ortak dünyaya, dertlere sahip olan insanlar birbirlerine daha kolay empati kurabilir.
Stephen hawking felçli olmasının arkasına sığında idi, Einstein’dan sonra gelen en büyük fizikçi olamazdı.
Görme engelli bir çocuk vardı, Bilal. Acun’un yeteneksizsiniz programına katılmıştı. Etrafına neşe saçan bir çocuktu. Keza Metin Şentürk ben hiç bir zaman şikayet ettiğini görmedim. Aksine en pahalı arabalarla hız denemesi yapıyordu. Hiçbir şeyden eksik kalmıyordu. Şahsen bence görme engelli olmak en zor engellerden biri. Güneşi göremiyorsun, gökyüzünü göremiyorsun, sevdiğinin yüzünü göremiyorsun.
Allah herkesin yardımcısı olsun.
herşeyden önce bu karamsarlıktan kurtulun. Herkesin hayatı az ya da çok zor. İnsanların son istediği negatif insanlar. Allah bize bir can lütfetmiş. Hayat herşeye rağmen çok güzel. 🙏🏻çok

çok güzel cvp vermişsiniz tsk ederim çalisan bir insanım haftanın 6 günü yeterince doluyum ondan sebep boğuldum sanırım anlasilamamaktan derdimi anlatamamaktan çevremdeki tüm insanlar yordu tüm heveslerim kursağımda kaldi

çoğu insan kötü durumda aslında burda gülüp eğlendiğimize bakma.15 aydır eve hapsoldum ben de.hiç yaşamadım sanki o 15 ayı.kendinizi izole etmeyin zorlayın.gerçek hayatta iyi arkadaşlarınız yoksa buradan edinin ama kendinizi dinlemeyin.dinledikçe daha fazla psikolojiniz bozulur.ne zaman isterseniz konuşuruz arkadaş oluruz memnuniyetle.bir çok üyede aynını yapar.
malesef bir tane sık görüştügum oda bnden kucuk baya pek anlasildigimi düşünmüyorum yanliz kalmamak icin arkadaşlığımız devam ediyor yani pek çevrem yok olanla da yol bitti bir yerde

oyle hic birseye hevesim kalmadı hayallerim elimde patladı ne istediysem yarıda kaldı kimse anlamadı yanliz kaldim
Cok yanlis düsünuyorsun. Psikolojik deswegen ihtiyacın var tükenmis gorunuyorsun. Hayatta hiç kimseye bel baglama ailene eşine çocuklarına hepimiz tekiz aslında şu an bana sensiz yapamam diyen eşim ben yarin olsem yasimi tutar bir kaç seneye evlenir bir baskasiyla yaşım genc diyerek yani hayatta herkes kendi başına sevilmek güzel hissetmek. Ama hersey bir olayla bitmez bir kaç olayada hayatim kaydı diyemeyiz.

Hayat sinav pes edersen kaybedersin .

Engellilerle kimse arkadas sevgili olmak istemiyor. Arkadas olanlarla da her zaman ve her sartta takilamiyorsun. Ben de bedensel engelliyim. Basima internette son gelen olay da o yuzden oldu zaten icime eve kapandigim icin.
Arkadasi anliyorum, süs püs benim neyime kafasinda oluyoruz hayal kurarken bile ne haddime dedigim oluyor.
kesinlikle oyle özelden yazarmisin bana sakıncası yoksa tanışalım cnm

Benim de engelli arkadaşım var çok samimiyiz bir gün olsun ben niye böyleyim dediğini duymadım. Istersen özelden yaz ınstegramdan takiplesiriz arkadaş oluruz

Yaşınızı bilmiyorum ama biten arkadaşlıklarınızda kişilerin hayatınızdaki rolleri oraya kadarmış ve yerini yenilerine bırakmışlar. Hayat boyu yeni arkadaşlarınız olacak. Çoğu gidecek, bitecek, azı kalacak, devam edecek,hepimiz yaşıyoruz bunu. Erkek arkadaş ve evlilik konuları ise, kendimden örnek vereyim çok güzel bir kızdım ve istediğim ilişkiyi bir türlü gerçekleştiremedim ve halen bekarım ve yaşça çoğunuzdan büyüğüm. Çok tatlı, kibar, neşeli bir engelli arkadaşımız vardı üniversitede ve ikinci evliliğini yapmış geçen yıl. Her zaman bizden daha kısmetliydi bu konuda. Yani bu durumun engelle hiç bir ilgisi yok tamamen kısmet meselesi. İşsiz de değilsiniz ne mutlu size bu konuda. İsterseniz pandemi sonrası resim, müzik, enstrüman gibi bir kursa filan gidin. Hem güzel, neşeli bir grubunuz hem de yeni arkadaşlarınız oluyor. Tüm bunların farkında iseniz ve halen gittikçe artan bir mutsuzluk söz konusu ise bir süre profesyonel yardım alın. Hepimize gerekiyor aslında. Kolayca atlatacağınızı düşünüyorum

Son düzenleme:
nereden bildiniz koptum şuan🤣
bir tapucuyu sadece başka bir tapucu anlar:))şaka bir yana cidden seni benden başkası anlamaz. Herkes normal iş stresi zanneder. Ben burda yaşadığım zorlukları anlatınca şaşırıyorlar aa devlet kurumu böyle mi oluyor, devlet çok rahat diye. Senin engelinden değil bu sendrom, depresyon hali. Biz dairecek hep böyleyiz:) ki ben yıllarca özelde de çalıştım...Yeni gelen bir arkadaş var, aa ben asla makyajsız, fönsüz , topuklusuz vs çalışmam diyordu, Güldük sadece ..1 hafta sonra akşam 8 de gözaltları çökmüş, tepede topuz, ayakta düz ayakkabı kan ter içinde koşmaktan bitap düşmüş dolanıyordu etrafta. Zaten kimseyle görüşmeye ne enerjin ne isteğin kalıyor . Ben görevde yükseldim de biraz daha rahatım şimdi ama bu seferde sorumluluğum arttı. Takma çok kafana

Back
X