- 29 Eylül 2010
- 966
- 134
- 133
Bu dediğin psikoloji yazıları 30 yaşla ilgili değil. Belirli bir yaştan sonra menopoz ve andropoz gibi biyolojik durumlar başlar.Ve bunların ruhsal olarak yan etkileri çok kuvvetli olur.Yaşla ilgili sendrom olayı odur.
Seninkinin yaşla alakası yok.Hee evli değilsen,bazıları yaşlanıyorum evlenemedim diye psikolojik bir sıkıntıya düşüyorlar.
Yaşın çok genç.Yaşının ve sağlığının ve de hayatın tadını çıkar.
Menepozla ne alakasi var Allah askina 30 yasinin?
Evliyim,
kocami seviyorum,
iki cocugumuz var,
evim istedigim sekilde,
arabam istedigim model,
Kimseye muhtac olmadan yasadigimiz bir gelirimiz var.
Tek eksigim yarim biraktigim egitimim. Ama her zaman kaldigim yerden devam edebilicek kadar kendime guveniyorum.
Bugun benim adima bir dergi geldi eve. 30 yasina girenlerin rahim testi yaptirmasi gerekiyormus.
Iki hafta icinde nerde kacta olucagi mektupla bildirilicekmis.
Derginin devaminda 30 yasda insanlar bazen ergenlik ve yetiskinlik arasinda kalip karamsar dusunebildikleri bunlardan kurtulmanin yollarini anlatiyor.
Ben kafamdan uydurmadim bu sendromu ama hayatimdan memnunken bunu yasama sebebim belkide bu sendromdan haberdar olup kendi kendimi sartlandirmam olmustur.
Hastalik hastasi gibi mesela...
Sonuc dersen 2 hafta surdu ortalama.
Agladim, karamsar dusundum, sacmaladim ama en azindan cozum aradim.
Ehhh yeni yasimin 3 rakamiyla baslamasi biraz tuhaf hissettiriyo ama yasamak, sevdiklerimle yaslanmak guzel birsey.