Benim bebeğim de 8 aylık doğdu kilosu 1700'dü ve 15 gün küvez de kaldı, hastanede kaldığı müddetçe hiç kilo alamadı, Hastaneden çıktığımızda 1640'dı kilosu, benim bebeğim de emmiyordu kesinlikle. Ağzına götürdüğüm zaman mememi almıyor ağzından kayıyordu, bende şırıngayla beslemeye başladım, 15 gün kadar şırıngayla besledik, doktor biborona başlamamı tavsiye etti, biborana başladığım zaman emmiyeceğinden korkuyordum ama kilosu azdı ve kilo alması gerekiyordu, bi 15 gün kadar daha biboranla besledim, kendi sütü mü sağıyordum, ve yetmediği yerde de mama veriyordum, el pompasıyla sağmak çok zor o yüzden elektirikli pompalar daha iyi, bu arada devamlı emzirmeye çalışıyordum fakat, bir türlü emmiyordu, sağlık ocağında ki hemşireler silikon başlıklı meme uçları var onunla dene dediler, Onunla denedim fakat gene almadı, daha sonra bir gün önce kaşıkla verdik sütü; ardından silikon başlıklı meme ucuyla mememi verdim, bir mucize oldu ve aldı mememi, o gün bu gündür emiyor, biberonla emmeye o kadar alışmıştı ki arada bir emmeyi unutuyor ağlıyordu ama ben ağlasada inatla emzirmeye çalıştım ve sonunda biberonu unuttu ve emmeye başladı. Fakat bu seferde sürekli uyumaya başladı bir türlü uyandıramıyordum, bir hafta sadece emzirmeyle geçti ve bir haftanın sonunda sadece 70gr almış en az 200 gr alması gerekirken,meğersem uyumasının nedeni kan şekerinin düşmesiymiş, doktor hemen biberona geri dönüyorsun dedi. Ve ben tekrardan biberonla sağdığım sütü vermeye başladım ve 260gr almış bir haftada, şimdi ise hem emziriyorum hem de biberonla veriyorum, her bebekte olurmu bilmiyorum ama benim bebeğim şuan hem emiyor hem de biberonla süt içiyor, doktor biberon emmeyi bıraktırmaz dedi, gerçekten de öyle, ve çevrem de çok örneği var hem biberonla içip hemde emen, önemli olan ikisinede alıştırabilmek. Benim bir teorim var, meme başlığını biberon başlığına benzetip emmeye başamış olabilir. Benim durumumda olanlara örnek oluşturabilmek için yaşadıklarımı yazdım. Bebekler neye alıştırırsanız ona alışıyor. Başlarda çok üzülüyordum neden emmiyor diye, şimdi ise durumumdan hiç bir şikayetim yok, Önemli olan bebeğimin yeterli beslenebilmesi, mama vermektende kaçınmıyorum, sütüm yetmediği zamanlarda aç kalacağına mama veririm daha iyi. Neden aç bırakayım bebeğimi, sonuçta anne sütü de alıyor.
Bol bol rezene çayı içmeni tavsiye ederim, sütü inanımaz arttırıyor ve bulgur pilavıyla meyve, sağdığımda 50ml çıkan sütüm artık 120ml çıkıyor, dere otuyla salatalıkta sütü artırıyor.