3 yaşındaki oğlum konuşmuyor

Benim kızında 4.5 yaşındayken konuştu.o yaşa kadar dediklerimi yapıyordu.basit kelimeler söylüyordu.gel,git,anne yemek,bebek ver gibi.bende çok üzüldüm.kreşe gitti..sonra birden bire anlamlı cümleler kurup derdini anlattı.tuhaf olacak ama mesela dün cümle kurup derdini giyemezken,buğün birdenbire 4_5kelimeli cümle kurup derdini anlattı.bütün gün bayağı konuştu,hala istediğim gibi değil dilgelişimi.şu an 6.5 yaşında.

Oğlum 3 yaş 8 aylık şuanda konusmuyor 10 kelimesi var sadce geçen ay test yapıldı sadece konuşmuyor ek herhangi bi sıkıntısı yok çok şükür ve öyle sürekli tv vs izlemedi su pandemi döneminde 2 3 saat kadar izliyor 4 aydır. Eğitmen bize 3 ay evde kendimiz ilgilenmemizi istedi bazı bilgiler verdi nasil ilgilenmemiz konusunda ve 1 ay oldu 4 kelime ve bazı anlamsız da olsa kelimeler söylemeye başladı. Eğitmenin yapmamızı istediği şeyler anlatımlı kitap okumak ( resim var ise kitapta bak bu ece ece sarışın kırmızı bir elbisesi var gibi detaylandırarak anlatma )hayvanlarin ve dogadaki seslerin taklidi (su akarken çıkarttığı sesler şırıl şırıl gibi ya da acıkınca karından gelen ses taklidi gurul gurul gibi )sesleri algılama ve taklit etme harfler (örnek olarak a aaa ı ııı ) cevrede olan şeylerin adını söyleyin ve ondan söylemesini isteyin (oğlum bibere bebel diyor buruna bubun ama bunu düzeltmiyorum çünkü o su an o kadarini söyleye biliyor düzeltmek ya da olmadı demek onların hevesini kırar) size bolca sabr diliyorum çocuklarımızın gelisimi herşeyden daha onemli .

Öncelikle sakin olun bu tür hikayelerin başı hep yalnız büyümeye bağlı oluyor bu tür olayları çevremizde de çok duyduk yaşantı eksikliği uyaran eksikliği kaçınılmaz oluyor bu durumlarda. Şimdi size düşen en az 1 ay her an oyun ilgi sevgi sosyal ortam TV telefon kesinlikle kapalı olmalı.. devamlı konuşun masallar okuyun dinlemesede okuyun zamanla heves etcek dinlemeye

İlk kızım 2 yaşında konuştu biraz. 6 ay büyük komşu kızı 1.5 yaşında soru cevap şeklinde ditalog kurabiliyordu. Biz buralı değiliz kimsemiz yok. Komşum buralı. Anneanne, babaanne, dedeler, amca, dayı, yengeler ve kuzenlerle bir aile olarak yaşadı. Bunlar elbette fark ediyor. Şimdi 2. Kızım 2 yaşında oldu bugün. Anca iki kelimeli cümle kuruyor. Bakıcımın torunu da konuşmamıştı, dil terapistine gitti. Her şeyi söylüyormuş şimdi, hiç sonradan konuşmuş gibi değilmiş. Siz de kendinizi suçlamayın, çok doğal süreçler bunlar. Herkes yaşıyor yani...

Aynn çoğu çocuk yaşıyor bunu otizm tanısı almaya bile sebeb olabiliyor.. aslında bı çoğu uyaran eksikliği oluyor. Mesela arkadaşımın ailesi akrabaları hepsi yakınında benimkilerle senede 2 kez o da bı hafta kadar anca ee çocuk nasıl görüp öğrenecek birşeyler. Tek kadın oluyorsun evde ev işleri yemek çocuğa vakit çok az kaliyo onda da temel ihtiyaçlarını yapabiliyorsun. Şimdi birsuru komşu edindim ama yine de her an bı arada bulunamiyosun büyük şehirde bı iki gün gorussen 5 gün evdesin. Bir de biz annelerde hataliyiz şahsen ben sosyal medyayla ugarsirken çocuğuma vakit ayiramaya biliyorum. Valla erken konuşan eden cocuklarin çoğu tanıdıkları yakında ya da evde anneleri çok fazla ilgileniyo. Bı arkadaşım var o da gurbette günde 5-6 saat oyunlar oynarız diyo kızının bütün gelişimi çok iyi. Bense ilgilencem diyorum toplam 10 dk da sıkılıyorum konu sahibi çok üzerinde durmalı belli yastam sonra toparlama da gecikebiliyor

En büyük ilaç akranları.. Bir de şuna dikkat edin, hayali oyun oynuyor mu? Yani minik kare gibi birşeyi araba gibi sürer mi ya da bebekleri konuşturur mu kendi arasında bu da çok önemli? ve tabi ki siz de bol bol konuşun onunla, evde yaptığınız işi anlatın, mutfakta yemeği anlatın... Düzelecektir inşallah, korkmayın...

Merhablar bera testinizin sonucu ne çıktı acaba heyetten nasil rapor cikardiniz ve ne uzerine bende şu an bu aşamalardan geçiyorum da

Merhaba bizde 35 haftaya girerken doğduk ikizler benimkilerde kuvozde kaldik 11 gün bizde şuan 34 ayligiz bikac kelime ve bikac hayvan sesi dışında hicbise konuşmuyoruz ama işaretle gosteriyolar her istediklerini ve biz 1 yaşından beri özel eğitim alıyoruz rapor çıkarttım ben gelişim geriliği tanısıyla özel eğitime gittiğimiz yerde terapist var ama bence çok yetersiz o yüzden bende terapiste götürücem bikac aya acilmazlarsa sizin nasıl işaret etmeleri kendi kendinede olsa sesler cikarmasi sizinle iletişimi nasıl uzun oldu biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…