Öncelikle sakin olun bu tür hikayelerin başı hep yalnız büyümeye bağlı oluyor bu tür olayları çevremizde de çok duyduk yaşantı eksikliği uyaran eksikliği kaçınılmaz oluyor bu durumlarda. Şimdi size düşen en az 1 ay her an oyun ilgi sevgi sosyal ortam TV telefon kesinlikle kapalı olmalı.. devamlı konuşun masallar okuyun dinlemesede okuyun zamanla heves etcek dinlemeyeMerhabalar ben burdaki bu tarz yorumları okuyodum bende bi şansımı deneyim dedim. 3 yaşında oğlum var 2017 doğumlu 33 haftalık doğdu 12 gün küvezde kaldı şuan 3 yaşında sadece anlamsız bir şekilde babu diyo kendi kendine sesler çıkarıyo ismini söylediğimizde çok nadir dönüp baktığı anlar. Bazı komutları anlıyo yapıyo mesela gel git otur kalk elimi tut falan gibi yada ellerini yıkadığımzda hani ellerini silelim diyorum veriyo ellerini. Ben şarkı söylerken bakıyo göz kontağı kuruyo ama onun ilgisini çeken biley olduğu zaman. Psikiyatriye götürdüm Bera testi yaptırın dedi onu yaptrıcaz 6 ağustosda heyet raporu falan çkıcak dil terapistine başlıycaz bnm oğlumda bebekken çok ağlayan bi çocuktu mecbur tv çizgi film açıyodum öyle sakinleşiyodu ama keşke yapmasaydm ilk çocuğum kendi ailem şehir dışında eşimin aileside uzak oturuyo tecrğbesiz olunca insan çocuğunada pek fayda sağlayamıyo çok üzülüyorm durumu benm gibi olan anneler yorum yazabilirmi çok uzun oldu kusura baknayın lütfenn
İlk kızım 2 yaşında konuştu biraz. 6 ay büyük komşu kızı 1.5 yaşında soru cevap şeklinde ditalog kurabiliyordu. Biz buralı değiliz kimsemiz yok. Komşum buralı. Anneanne, babaanne, dedeler, amca, dayı, yengeler ve kuzenlerle bir aile olarak yaşadı. Bunlar elbette fark ediyor. Şimdi 2. Kızım 2 yaşında oldu bugün. Anca iki kelimeli cümle kuruyor. Bakıcımın torunu da konuşmamıştı, dil terapistine gitti. Her şeyi söylüyormuş şimdi, hiç sonradan konuşmuş gibi değilmiş. Siz de kendinizi suçlamayın, çok doğal süreçler bunlar. Herkes yaşıyor yani...Öncelikle sakin olun bu tür hikayelerin başı hep yalnız büyümeye bağlı oluyor bu tür olayları çevremizde de çok duyduk yaşantı eksikliği uyaran eksikliği kaçınılmaz oluyor bu durumlarda. Şimdi size düşen en az 1 ay her an oyun ilgi sevgi sosyal ortam TV telefon kesinlikle kapalı olmalı.. devamlı konuşun masallar okuyun dinlemesede okuyun zamanla heves etcek dinlemeye
Aynn çoğu çocuk yaşıyor bunu otizm tanısı almaya bile sebeb olabiliyor.. aslında bı çoğu uyaran eksikliği oluyor. Mesela arkadaşımın ailesi akrabaları hepsi yakınında benimkilerle senede 2 kez o da bı hafta kadar anca ee çocuk nasıl görüp öğrenecek birşeyler. Tek kadın oluyorsun evde ev işleri yemek çocuğa vakit çok az kaliyo onda da temel ihtiyaçlarını yapabiliyorsun. Şimdi birsuru komşu edindim ama yine de her an bı arada bulunamiyosun büyük şehirde bı iki gün gorussen 5 gün evdesin. Bir de biz annelerde hataliyiz şahsen ben sosyal medyayla ugarsirken çocuğuma vakit ayiramaya biliyorum. Valla erken konuşan eden cocuklarin çoğu tanıdıkları yakında ya da evde anneleri çok fazla ilgileniyo. Bı arkadaşım var o da gurbette günde 5-6 saat oyunlar oynarız diyo kızının bütün gelişimi çok iyi. Bense ilgilencem diyorum toplam 10 dk da sıkılıyorum konu sahibi çok üzerinde durmalı belli yastam sonra toparlama da gecikebiliyorİlk kızım 2 yaşında konuştu biraz. 6 ay büyük komşu kızı 1.5 yaşında soru cevap şeklinde ditalog kurabiliyordu. Biz buralı değiliz kimsemiz yok. Komşum buralı. Anneanne, babaanne, dedeler, amca, dayı, yengeler ve kuzenlerle bir aile olarak yaşadı. Bunlar elbette fark ediyor. Şimdi 2. Kızım 2 yaşında oldu bugün. Anca iki kelimeli cümle kuruyor. Bakıcımın torunu da konuşmamıştı, dil terapistine gitti. Her şeyi söylüyormuş şimdi, hiç sonradan konuşmuş gibi değilmiş. Siz de kendinizi suçlamayın, çok doğal süreçler bunlar. Herkes yaşıyor yani...
En büyük ilaç akranları.. Bir de şuna dikkat edin, hayali oyun oynuyor mu? Yani minik kare gibi birşeyi araba gibi sürer mi ya da bebekleri konuşturur mu kendi arasında bu da çok önemli? ve tabi ki siz de bol bol konuşun onunla, evde yaptığınız işi anlatın, mutfakta yemeği anlatın... Düzelecektir inşallah, korkmayın...Merhabalar ben burdaki bu tarz yorumları okuyodum bende bi şansımı deneyim dedim. 3 yaşında oğlum var 2017 doğumlu 33 haftalık doğdu 12 gün küvezde kaldı şuan 3 yaşında sadece anlamsız bir şekilde babu diyo kendi kendine sesler çıkarıyo ismini söylediğimizde çok nadir dönüp baktığı anlar. Bazı komutları anlıyo yapıyo mesela gel git otur kalk elimi tut falan gibi yada ellerini yıkadığımzda hani ellerini silelim diyorum veriyo ellerini. Ben şarkı söylerken bakıyo göz kontağı kuruyo ama onun ilgisini çeken biley olduğu zaman. Psikiyatriye götürdüm Bera testi yaptırın dedi onu yaptrıcaz 6 ağustosda heyet raporu falan çkıcak dil terapistine başlıycaz bnm oğlumda bebekken çok ağlayan bi çocuktu mecbur tv çizgi film açıyodum öyle sakinleşiyodu ama keşke yapmasaydm ilk çocuğum kendi ailem şehir dışında eşimin aileside uzak oturuyo tecrğbesiz olunca insan çocuğunada pek fayda sağlayamıyo çok üzülüyorm durumu benm gibi olan anneler yorum yazabilirmi çok uzun oldu kusura baknayın lütfenn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?