3 yaşındaki oğlum konuşmuyor

Cey1

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2020
4
1
1
33
Merhabalar ben burdaki bu tarz yorumları okuyodum bende bi şansımı deneyim dedim. 3 yaşında oğlum var 2017 doğumlu 33 haftalık doğdu 12 gün küvezde kaldı şuan 3 yaşında sadece anlamsız bir şekilde babu diyo kendi kendine sesler çıkarıyo ismini söylediğimizde çok nadir dönüp baktığı anlar. Bazı komutları anlıyo yapıyo mesela gel git otur kalk elimi tut falan gibi yada ellerini yıkadığımzda hani ellerini silelim diyorum veriyo ellerini. Ben şarkı söylerken bakıyo göz kontağı kuruyo ama onun ilgisini çeken biley olduğu zaman. Psikiyatriye götürdüm Bera testi yaptırın dedi onu yaptrıcaz 6 ağustosda heyet raporu falan çkıcak dil terapistine başlıycaz bnm oğlumda bebekken çok ağlayan bi çocuktu mecbur tv çizgi film açıyodum öyle sakinleşiyodu ama keşke yapmasaydm ilk çocuğum kendi ailem şehir dışında eşimin aileside uzak oturuyo tecrğbesiz olunca insan çocuğunada pek fayda sağlayamıyo çok üzülüyorm durumu benm gibi olan anneler yorum yazabilirmi çok uzun oldu kusura baknayın lütfenn 🙏🙏

İnşallah büyük bir sorun yoktur. Erkek çocuklarda çok fazla duydum ben konuşmayan,geç konuşan veya mecbur kalmadıkça konuşmayan çocuk. Siz komut verdiğinizde anlıyor mu? Mesela çekmeceyi aç bana kaşık ver falan dediğinizde ne yapıyor? Hiç denediniz mi?

Merhabalar ben burdaki bu tarz yorumları okuyodum bende bi şansımı deneyim dedim. 3 yaşında oğlum var 2017 doğumlu 33 haftalık doğdu 12 gün küvezde kaldı şuan 3 yaşında sadece anlamsız bir şekilde babu diyo kendi kendine sesler çıkarıyo ismini söylediğimizde çok nadir dönüp baktığı anlar. Bazı komutları anlıyo yapıyo mesela gel git otur kalk elimi tut falan gibi yada ellerini yıkadığımzda hani ellerini silelim diyorum veriyo ellerini. Ben şarkı söylerken bakıyo göz kontağı kuruyo ama onun ilgisini çeken biley olduğu zaman. Psikiyatriye götürdüm Bera testi yaptırın dedi onu yaptrıcaz 6 ağustosda heyet raporu falan çkıcak dil terapistine başlıycaz bnm oğlumda bebekken çok ağlayan bi çocuktu mecbur tv çizgi film açıyodum öyle sakinleşiyodu ama keşke yapmasaydm ilk çocuğum kendi ailem şehir dışında eşimin aileside uzak oturuyo tecrğbesiz olunca insan çocuğunada pek fayda sağlayamıyo çok üzülüyorm durumu benm gibi olan anneler yorum yazabilirmi çok uzun oldu kusura baknayın lütfenn 🙏🙏

Siz şimdiden hergün ona en az yarım saat kitap okumaya başlayın, yüksek sesle hikayeleştirerek. Ne kadar çok okursanız o kadar iyi. Anlatışınıza göre değerlendirilmesi gereken bir durum varmış gibi geldi yine de en doğru bilgiyi heyetten sonra verirler.

TV'yi çok açmanızdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Benim kızım çok Niloya izlerdi hatta konuşmasını onu izlerken ilerletti diyebilirim. Konuşmamasının altında başka bir sebep olduğunu düşünüyorum. Lütfen gerekli yerlere götürün ve nedenini öğrenin Rabbim korusun yavrularımızı he bir de sık sık konuşuyor musunuz yavrunuzla ben sürekli konuşurdum. Anlamasa dahi beyni öğrenmeye açık olduğu için herşeyi anlatır söylerdim. Size tavsiyem bol bol konuşun onunla umarım tahlilleriniz temiz çıkar.

Ailelerin uzakta yahut yakında olmasıyla alakalı bir durum da değil bu onu söyliyim başta size. Benim ailem hepsi yakınımda ama ben onların dediklerine göre yetiştirmedim evladımı doktorlar uzmanlar ne diyorsa hep onların dediklerini uyguladım. İnternetten araştırma yaptım yeni doğduğunda her ay doktor kontrolüne götürüp neler yapmalıyım nasıl bakabilirim neye ne iyi gelir beslenmesinden kakasına kadar herşeyi işin uzmanından öğrendim. Hatta büyüklerimiz eşimle bize bilmiş dediler ailem de dahil varsın desinler umrumda olmadı uzmanlar ne diyorsa hep onların dediklerini uygulamaya çalıştım siz de lütfen en kısa zamanda gerekli tetkik ne varsa hepsini yaptırmalısınız.

merhaba aynı sorunu yasayan yakınlarım oldu 4 yasında konusanlar oldu krese baslattıktan sonra hatta. cocugunuzu ortama sokun cocuklarla oyun oynasın vakıt gecırsın tek basına buyuyen bır cocuk sanırım cok faydası oluyo bu durumun baska cocuklardan duya duya tekrarlamaya calısıyolar.

TV açtığınız için kendinizi suçlamayın.ben de hem Türkiye içi gurbetteyim hem de oğlum 2 yaşına gelinceye kadar kendim baktim ,TV de açtım.hala da izler tv.cok doğru mu değil.ama çok da yanlış değil.
Çok izole bir hayatimiz vardı.tam 2 yaşındayken kreşe başlattık.2,5 yaş oldugundan beri konuşuyor.bir anda başladı konusmaya.sizin çocuğunuz da öyle olabilir.agustos sonunda3 yaş dolacak benimkinin .çocukta stres yaratmayin ne olur.bazi cocuklar geç konusur

Öncelikle umarım yakın zamanda çözülür probleminiz🙏 Bazı çocuklar daha geç konuşabilir evet ama 3 yaşında ki bir çocuğun anlamlı hiç bir kelime söylememesinin altında yatan bir problem olduğunu düşünüyorum. Sakın yanlış anlamayın, belki çok ciddi bir problem değildir ama illa ki bir sebebi vardır. Korona olmasaydı oyun grubu falan önerirdim ama malum... Olabildiğince çocuğunuzla konuşun, kitap okuyun, yaşına uygun oyunlar oynayın. Uzmana zaten danışmışsınız umarım sonuç alırsınız.

Herkese teşekkür ederim vakit ayırıp yazmışsınız. Benm oğlum tv izlerken öyle kitleniyoduki görüntüye gel dediğim zaman bile duymuyodu sanki çocuk beni. 2 haftadır hiç bir şekilde açmıyorum sanki beni daha iyi anlıyomuş gibime geliyo eğitici kartları var hergün 2 saat sabah akşam olmak üzere onlara çalışıyoruz ben yemek yaparken bile sürekli ona laf atıyorum. Benm ihmalim var yok diyemem. Çünkü evim doğal gazlı tek bi odada yanıyo kışın yemek yaparken yada baska işim varken sürekli onu odada yanlz bıraktm ağlıyo diye tvyle oyalandı. 1 haftadır bakıcı bi ablamız geliyo işinde tecrübeli okumuş. Dil terapistinede başlıycaz inş iyi sonuç alırız gerçekten üzüntüden 1 haftda 4 kilo verdim

Bol bol konuşun, hikaye okuyup resimleri gösterin, konuşmak daha zeki çocuklar ortaya cikariyor

Devlet kreşi konuşmayan çocuğu almıyomuş bi arkadaşın kızıda konuşmuyodu aynı böyle 4 yaşında çocuğunuza konuşmayı öğretinde getirin demişler özel kreşede durumum yok malesef 😔

Merhaba komsum benzer seylri yasadi yazmak istedim .onun oglunda goz temasi ds yoktu adina donup bakmiyordu Tv tablet verirdi o da doktor tv tablet kesinlikle yasak dedi hatta gittikleri yerlerde de kapattirirdi tv yi . Onlar oyun grubuna yazdirdi boyle boyle yavas yavas astilar bu durumu cocuk asosyal kalmis demisti doktoru da . Sonradan cocuk yavas yavas konusmaya basladi suan masallahi var . Umarim sizin miniginiz de duzelr ciddi bir sorun cikmaz

Kardesim 4 yasinda konismaya basladi. Aynen annem de tv karsisinda birakiyordu is yapabilmek icin. Ozel egitime de gitti, onun bayagi faydasini gordu. Uzulmeyin artik, cozum odakli olun. Uzmanlarin dediklerini harfiyen uygulayin. Bol bol kitap okuyun.

Böyle şeyleri duyunca banada umut oluyo annesin ister istemez üzülüyosun. Bide etraftaki suçlamalar işte senin yüzünden konuşmuyo yeterince ilgilenmedin diye böyle oldu falan diyorlar daha kafama takıyorum.

Anne veya evli değilim, ama geç konuşmaya başlayan çok fazla erkek çocuk duydum. Zaten tetkikleri yaptıracakmışsınız, sonuca göre devam edersiniz. Belki çocuğunuza bol bol kitap okumak, onunla konuşmak da faydalı olabilir. Bu süreçte de ekran başında daha az zaman geçirtmeye çalışın.

Küçük yaşta çizgi film izledi diye tamamen konuşma yetisini kaybedeceğini düşünmüyorum. İçinizi ferah tutmaya çalışın.

Böyle şeyleri duyunca banada umut oluyo annesin ister istemez üzülüyosun. Bide etraftaki suçlamalar işte senin yüzünden konuşmuyo yeterince ilgilenmedin diye böyle oldu falan diyorlar daha kafama takıyorum.

Siz hatanızı biliyorsunuz ama yine de zayıf tarafınızı göstermeyin kimseye. Şuan sizi suçlamanın bi faydası yok unutmayın şifası da sizin aracılığınızla gelecek, bol bol ilgilenin onunla. Kendi iç muhasebenizi sonra yaparsınız. Ben de çok tvye maruz bırakılmışım ama zamanında konuşmuşum mutlaka bağlantısı vardır ama tek suçlu tvdir diyemeyiz

İki çocuğum var ikisi de çizgifilm vs izledi gün boyu değil tabiki belirli saatler de, onla alakalı olduğunu sanmıyorum.

Benim oğlum da 3.5 yaşında konuşmaya başladı, kızım da 1 yaşında konuşmaya başladı 1.5 yaşından beri cümle kuruyor.

İkisini de ben yetiştirdim, aynı şekilde hemde. Ailem yakın ama tecrübe insanın içindeki annelik duygusundan başka bişi değil bence. Kimseyi karıştırtmadım yetiştirirken.

Bazı çocukların gelişimi biraz daha geç olabiliyor, önemli bişi çıkmaz inş..
Geçmiş olsun.

gerçekten aile ilgisizliğinden oluyor bu durum eğer farklı bir problemi yoksa. TV filan geç konuşmak için tek etken değil, evde çocuk ile iletişim azsa, çocuk gezdirilip yeni uyaranlara maruz kalmıyorsa bunlar bir bütün olarak gelişim geriliğine sebep oluyor. Çocuklar bol bol etkileşim halinde olmalılar. Çocuğu dışarı çıkartıp kedi, kuş göstermek; bol bol kitap okumak ve oyun oynamak lazım. Evdeki eşyaları öğretmek, vücudunu öğretmek lazım. Bol iletişim yani.

Back