3 yaşındaki oğlum aç geziyor

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.236
35
Iyi akşamlar hanımlar
Bu konuda tecrübeli annelere seslenmek istiyorum.
Oğlum 3 yaşında ve yaklaşık bir senedir iştahsızlık ve seçicilik baş gösteriyor.
Bir ara pilavı sever, ondan bıkar sadece makarna yemek isterdi.
Buraya kadar tamam.
Ama artık hiç yemiyor nerdeyse.
Tavuk ve köfteyi mesela çok severdi, şimdi ise bazen haftalarca ağzına almaz...

Beraber alisveris yapariz, mutfakta yemek hazirlarken yanımda bulunur sohbet ederiz, beslenme açısından iyi örnek olmaya ve allah ne verdiyse çeşit sunmaya çalisirim.
Ama çocuk meyveli yoğurdu bile yemez oldu.
Cuma günü eçzaneden iştah açıcı şurup aldım, bakalım neler olacak.
Ben birazda yeme bozuklugundan, daha dogrusu piskolojik oldugundan supheleniyorum.
Bu tarz şeyler yaşadiniz mı ve nasıl aştınız?
(Doktora anlattım, çocuklar bile bile aç kalmazlar, istahsız oldukları dönemler olabilir dedi, ama burdaki doktorlar hep böyle diyor. Mentaliteleri geregi rahatlaf, cocuklari fazla istahli olmaz)

Belli dönem cocuklarda istahsizlik olabiliyor..
Hastaysa!
Dis cikariyorsa!ve benzerleri.eger kontrollerini yaptirdiysaniz cokta üstelemeyin..cocuklar bence ac kalmaz...

Kızım 12 yaşında ve 12 senedir neler cektim bir Allah bilir.Şuan 29 kilo ve ben delirme noktasında yım.Asla iştahını acamadik.Sadece su içerek yaşayabilir o derece.Allah yardımcınız olsun ne diyeyim.

Kızım 12 yaşında ve 12 senedir neler cektim bir Allah bilir.Şuan 29 kilo ve ben delirme noktasında yım.Asla iştahını acamadik.Sadece su içerek yaşayabilir o derece.Allah yardımcınız olsun ne diyeyim.
4 5 yaşlarındayken kaç kiloydu hatirliyormusunuz?

ben 14 yasima kadar anoreksiyali gibiydim ama ac degildim yani gunde bir ogun bana yetiyordu annemin goturmedigi dr kalmadi saglik sorunum yoktu da anneme gore actim
simdi zayiflatmaya calisiyor
yani cocugunuz ac olsa kendisi yerdi zaten bir saglik sorunu yoksa skinti yapmayin

Benim ki de hep iştahsız bir ara ailem tatildeyken dedesi falan bol bol çikolata türü şeyler aldı hiç bir şey yemeyen çocuk onlara alıştı biz aç kalsa da vermiyorduk bilmiyordu tatlarını , şimdi de sadece onları yemek istiyor saatlerce ağlıyor ben de gücümü toplayıp yeniden uzaklaştırmaya çalışıcam bu tarz şeylerden inşallah şurup işinize yarar çerez tarzı şeyler verin en azından kalorisi fazla olur , çok karışık yazdım kusura bakmayın :)

ben evlenene kadar asiri zayiftim.boyum 1.72 ve maximum 43 kiloda oluyordum.cok istahsiz ve seciciydim sozluyken bi keresinde hastalandim o kadar zayifladim ki herkes ölur bu gozuyle bakiyordu:KK66:su an ise kilo vermek icin ugrasiyorum yani takmayin kafaya ac olsa yemek ister

Gitmeyin üstüne, abur cubur vermeyin yeter. Acıkınca kendisi gelip yer zaten. Çocukluğumda üç gün yemek yemesem aramazdım, hala çok farklı değilim. Ortalama üstü boyda, ortalama kiloda koskoca kadın oldum.

Benim buyuk kizimda 3 yaslarinda sadece makarna yerdi. Kucuk kizimda oyle olmaya basladi . Kilolari normal.
Ben kucukken cok zayiftim. Simdi degilim :) Bence saglik sorunu yoksa takmayin. Bir donem yemez , zamanla yer.
Ac oldugunda n emin olun .ve yaninda balladirarak yemek yiyin

Kac kilosu boyu? Anneler hep yemiyor diyor ama kilo genelde iyi goruyorum ben.40 aylik kizim 12.5 kilo ve yemeyen bir cocuk degil ama kim gorse bu cocuk yemiyor mu diyor bence yiyor. Sabah kahvalti sorunumuz var sadece kahvalti az yer oglen corbasini icer yogurt yer arada sut icer 1 bardak aksam yemegini meyvesini yer sut icer tekrar ama gorseniz cöp kiz neyapmaliyim bende bunu bilmiyorum. Yemiyo diyen annelerin cocuklari hep kizima gore cok cok iyi.yapisi bu yapicak hicbirseyim yok diye kabul etmeye calisiyorum
Sacimizda cok az buarada, vitamin degerleride gayet iyi cikti.

Yeğenim 3 yaşında erkek.
Bir yiyor bir yiyor benden fazla yiyor maşallah . 14 kilo , boyu yaklaşık 100 cm .
Benim bebegim günlerce aç geziyor bana mısın demiyor nasıl hareket ediyor anlamıyorum. Bende aldığınız şurubu kullandim, yani yüksek ihtimal aynı şurup. Kilo aldırıyor ayda 1 kg kadar...

Benim oglum öyle hep aç. Çocuk büyütme in en zor tarafı ence. 5yıldır böyle 19 kilo anasınıfı da persentil deger gerisini güncellemeye ilgili bir tez için ölçüm yaptılar çok zayıf çıktı. Asla yemeklerini baştan savma yapmam. Masa sabah akşam etli yemek pilav salata ayran yanında degişik şeyler olu ama hep aç. Ama bazen tuhaf şeyler yer soguk ayran aşı, sıkma bir tarhana yaparlar burada yogurttan onu yer ana et yemez tavuk balık agzına sürmez işte salatalık meyve ile günü geçer. Okuldan gelince hemenn beslenmeyi açarım bazen oldugu gibi gelmiş. Azcık yer benim migdem doldu der. Ben de abur xuburu yasakladım yemegi masanın üstüne koyuyorum acıkınca bazen yiyor

Iyi akşamlar hanımlar
Bu konuda tecrübeli annelere seslenmek istiyorum.
Oğlum 3 yaşında ve yaklaşık bir senedir iştahsızlık ve seçicilik baş gösteriyor.
Bir ara pilavı sever, ondan bıkar sadece makarna yemek isterdi.
Buraya kadar tamam.
Ama artık hiç yemiyor nerdeyse.
Tavuk ve köfteyi mesela çok severdi, şimdi ise bazen haftalarca ağzına almaz...

Beraber alisveris yapariz, mutfakta yemek hazirlarken yanımda bulunur sohbet ederiz, beslenme açısından iyi örnek olmaya ve allah ne verdiyse çeşit sunmaya çalisirim.
Ama çocuk meyveli yoğurdu bile yemez oldu.
Cuma günü eçzaneden iştah açıcı şurup aldım, bakalım neler olacak.
Ben birazda yeme bozuklugundan, daha dogrusu piskolojik oldugundan supheleniyorum.
Bu tarz şeyler yaşadiniz mı ve nasıl aştınız?
(Doktora anlattım, çocuklar bile bile aç kalmazlar, istahsız oldukları dönemler olabilir dedi, ama burdaki doktorlar hep böyle diyor. Mentaliteleri geregi rahatlaf, cocuklari fazla istahli olmaz)
Benim de 3 yaşındaki kızım şu anlattıklarınızın noktasına virgülüne kadar aynı. Bazen gece uyuturken gün boyunca yediklerini aklımdan geçiriyorum gerçekten inanılmaz bi vicdan azabı huzursuzluk kaplıyor içimi. Hayır geçici bir süre de değil hep böyle çocuk. Her çeşit yemek yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince sevdiği şekillerde hazırlıyorum yok bana mısın demiyor. Çok sevdiği şeylerden bile 2 kaşık alıp ben doydum deyip kalkıyor masadan. Tamam çocuk açlıktan.ölecek değil ama Vucudunun gelişimi için gerekli vitaminler mineraller girmiyor vücuda bu da beni inanılmaz huzursuz ediyor. Çok şükür boyunda kilosunda sıkıntı yok boyu 101 cm kilosu 15.5. Bu kadar yememeye karşı nasıl uzayıp kilo almaya devam ediyor hayret ediyorum. Konunuzu takipteyim..

Herkes kilo açısından bakmış ama çocukluk döneminde alınan gıdalar her şeyin temeli. Nasıl ki anne sütü önemliyse daha sonraki gelişim döneminde alınan besinler de bağışıklık sisteminin gelişiminde, ileride oluşabilecek olan alerjilerin gelişiminde, diş yapısında dahi çok büyük rol oynuyor. Çocuklarımız o yaşlarda yemiyordu, bir öğün makarna yetiyordu, yok şimdi kilosu normal diye kendinizi avutmayın.
Nasıl bir yol izleneceği hakkında bir bilgim yok sadece çok önemsiz bir konuymuş gibi yaklaşılmasını doğru bulmadım demek için yazdım.

Kan değerlerine baktırın bence ..
Bide Blw diye bir yöntem var ..
Bağımsız yemek yeme ..
Bırakın dağıtsın döke saça oyun oynayarak yesin ..
Ablamın oğluda böyleydi bu yöntemle aştı ..

Be im oglumda 3 yasinda zorla yemek yediririm hala dra kalsa yasina gore ust sinirda doyacak kadar yemiyor dedim ne kadarla doydugunu nereden biliyorsun diyor bizde sorun su ki hala sut iciyor. Bu arada istah acici surup bi iki gunde etki etmez uzun suteli kullanmakta fayda var

Benim oğlum da üç buçuk yaşında. Hem iştahsız hem çok yemek seçiyor. Ispanağı yemiş olsun diye püresinden pankek yaptım renkli onun bile kokusundan bildi ve yemedi o derece. O istemeden önüne yemek getirmemekte buldum çareyi. Çünkü ne kadar yememişte olsa yiyecek görünce doydum sanıyordu Yemek yemek istemeyince tamam dedim hiç sıkboğaz etmedim. Nispeten en azından az da olsa yer oldu. Birde balık yağı kullanıyorum şu içinde vitaminde olanlardan. Bağışıklığını ciddi anlamda iyi tutuyor.

Herkes kilo açısından bakmış ama çocukluk döneminde alınan gıdalar her şeyin temeli. Nasıl ki anne sütü önemliyse daha sonraki gelişim döneminde alınan besinler de bağışıklık sisteminin gelişiminde, ileride oluşabilecek olan alerjilerin gelişiminde, diş yapısında dahi çok büyük rol oynuyor. Çocuklarımız o yaşlarda yemiyordu, bir öğün makarna yetiyordu, yok şimdi kilosu normal diye kendinizi avutmayın.
Nasıl bir yol izleneceği hakkında bir bilgim yok sadece çok önemsiz bir konuymuş gibi yaklaşılmasını doğru bulmadım demek için yazdım.
Çok doğru söylüyorsunuz lakin işler öyle gitmiyor. Oğlum her yemeği yemiyor. Ağzına aldığı an o saate kadar yediği herşeyi istifra ediyor mesala. Belli bir zaman sonra aman ne yese kardır moduna geçiyor insan. Ne kadar içten içe vicdan azabı çekse de.

Benim 4 yasina girmekte olan kizimda hep istahsiz ve zayif ama sağlıklı,ben artık kafaya takmıyorum yemeği önüne koyuyorum kendisi diledigi kadar yiyor.Sabah kahvaltısını ben yaptırıyorum.Akşamda o ne kadar yediyse.Biraz biraz düzelme var.Ama 1 sene önce bildiğiniz aç geziyordu zamanla düzene giriyor.Ablasıda öyleydi gitmediğim doktor kalmamıştı hepside zorlama vücut ihtiyaç duyarsa yer dediler,okula baslayinca yemesi duzelmeye başladı.Boşuna üzülmüşüm dedim.Saglıklı olsunlarda zayıf olsunlar,zayıflık bir hastalık değildir....

X