3 yaşındaki kızımla evde neler oynayabiliriz fikirlerinizi yazar mısınız

jennyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
2.011
99
163
merhaba hanımlar

3 yaşında bir kızım var.Artık havalar soğudu dışarı çıkamıyoruz maalesef bulunduğumuz ilde de çocukların eğlenebilecekleri kapalı bir alan da yok,kızımın oynayabileceği bir komşuda.Bütün kış boyu birlikteyiz.Evde nasıl eğitici,eğlenceli,zeka geliştirici oyunlar oynayabiliriz.Siz de fikirlerinizi paylaşırmısınız.Teşekkürler kolay gelsin hepinize.

İki kap ve birkaç tane topunuz olsun.
Kapları karşınıza koyun ve az uzaktan topları içine atmaya çalışın.

Resim çizebilirsiniz. Boyama kitabı alıp boyayabilirsiniz. Eğer alamıyorsanız, siz bir resim çizin. Çiçek, kuş, emzik gibi. Çocuğunuz boyamaya çalışsın.

Oyun hamuru ile oynayabilirsiniz. Çocuklar saatlerce bununla oynayabiliyor. Hem uğraşıyorlar, hem eğleniyorlar. Ayrıca oyun hamuru, okul öncesi eğitimde kullanılır. Bununda sebebi çocukların ellerinin gelişmesi ve yazı yazmasını kolaylaştırmasıdır.

Hayvan seslerini tanıması için, internetten oyunlar var açıp dinletin ve hangi hayvan olduğunu sorun.

İngilizce şarkılar öğretebilirsiniz. Yine internet size bu konuda yardımcı olacaktır. :ssz:

Merhabalar benim de 3 ay sonra 3 yaşında olacak bir kızım var..
Bu aralar en büyük eğlencemiz suluboya..Siz de deneyebilirsiniz bununla inanılmaz eğleniyor..Ben sulu boya için kırtasiyeden küp şeklinde baskılar aldım, üzerinde kabartmalı şekiller var işte ağaç çiçek vs.Bunların üstünü boyayıp sonra kağıtlara basıyoruz..Aslında bizim çocukluğumuzda bunu patatesle yapardık ama şimdi her şeyin kolayı var..

Bir de kağıtlara kardan adam, balık vs. çiziyorum.. Kızım da üstüne yapıştırıcı sürüyor..Sonra renkli peçeteleri küçük küçük parçalayıp üzerine yapıştırıyoruz, bu da çocuklara güzel zaman geçirtiyor...

Bir de küçük bir çocuk makası alın, gazete kağıtlarını kesmeye bayılıyorlar genelde...Hem bunların hepsi motor becerilerini inanılmaz geliştiriyor..

Her çocuğun hoşuna gider mi bilmem ama benim kızım bir de benle beraber mutfakta olunca çok eğleniyor..Mesela kurabiye yapıyorsam o da üstüne yumurta sürüyor vs...

Tabii boyama, kitap okuma, evcilik oynamak her zaman yapabileceğiniz şeyler...

Aslında bence çocuklarımız için yapabileceğimiz en güzel davranış herşeyi beraber yapmak ve yaptıklarımızı tek tek anlatmak yani onları yaşantımızın içine direk olarak katmak...
Ben elimden geldiğince buna dikkat etmeye çalışıyorum..

Kuzenim 2 yaşında ve kardeşi yok kış olunca da halam aynı dertten muzdarip; evde kuzenimle birlikte çeşitli oyunlar oynuyor.
Boyama ya da top oyunlarının kuzenim çok seviyor:)

ilginç olacak ama ayağına mesela biryere otur iki ayağını birleştir ayağına oturtup şarkılar maniler sayılar sayarak ayağında hoplatarak bu oyunu oynayabilirsiniz hem çocuğun çok sevdiği bir oyun.

fiziksel gelişim için: saklambaç, kovalamaç, koşu yarışı, mendil komaca, mendil kapmaca..vs hareket ihtiyacında evde ve dışarda rahatlıkla oynanabilecek oyunlar ..bunları 2 ya da daha zala kişiyle oynayabiliriz.tabi çatkapı arkadaşları gelirse oyun ablasıyla beraber en az 4 kişi oluyoruz biz.
motor gelişim için: kurabiye yapma,hamur açma,bulaşıklığa bulaşık dizme,çamaşır serme,kesme yapıştırma(etkinlik kitapları var bolca bununla ilgili,ya da renkli gazete kesip yapıştırma da olabilir) soyma faaliyetleri...
beyin gelişimi için:sayıları şekilleri şarkı ile ya da direkt eğlenceli bir şekilde öğretebiliriz.hatırlama oyunu oynayabiliriz.mesela bir masal anlatıp bunun içinde klullandığımız taş kelimesi ile ilgili ne hatırladığını sorabiliriz.

Back