• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşındaki kızım yemek yemiyor yardım edin lütfen sağlığından olacak .

Boyu kilosu ne durumda?

Bu cocuk haftanin yedi gunu cigkofte lahmacun yiyorsa illaki boyunda kilosunda sorun vardir, yok mu?

Doktorlariniz sadece ac birak, krese ver mi diyor?

Bizimkinindr sabittir yediği şeyler onun dışına çıkmıyor malesef asla lahmacun ve ciğkögte yemez bizimki tarhana mercimek içmez değişik say say bitmez yediği belli başlı şeyler dışına çıkamadık ac da kalsa yok zorlayarak da olmuyor telefon bakarak yedirmek istemiyorum ama bazen yiyor maalesef o şekilde 4 yaş
Kilosu çok zayıf 3.5 yaşında 12.5 kilo evet doktoolar aç bırak veya kreşe ver diyor

3.5 yaşındaki bebeyi cigkofteye nasıl alistirdiniz 😂 şaka bir yana yemeyen bebek zor oglumdan biliyorum. Ayran içiyorsa yumurtanın beyazını(kaynatılmış yumurta) blend et fark etmez, tuz yerine peynir koy onu da bland et. Bulguru et suyuyla lapa yap çiğköfte formuna getir lahmucanun içeriğini değiştir. Önce tat alma cesitlensin.

3.5 yaşındaki bebeyi cigkofteye nasıl alistirdiniz 😂 şaka bir yana yemeyen bebek zor oglumdan biliyorum. Ayran içiyorsa yumurtanın beyazını(kaynatılmış yumurta) blend et fark etmez, tuz yerine peynir koy onu da bland et. Bulguru et suyuyla lapa yap çiğköfte formuna getir lahmucanun içeriğini değiştir. Önce tat alma cesitlensin.
Doktorun ac birak onerisine hayretler icinde kalarak, verdigin onerilere bayildim, pratik anne bilgileri iste.

Bende sevmedikleri sebzeleri corba halinde iciriyorum hep, sevdikleri renklerde yapıyorum, farkli ve neşeli isimlerle pazarliyorum, misal karnabahar ve brokoli bizim icin "agac mamasi"

Ispanagi mesela duz ispanak yemegi olarak yemedikleri icin, pisirirken icine hem bulgur hem pirinc ekleyip biraz pilav kivaminda yapıyorum, yesil kurbaga pilavi diyordum (su an buyuk ispanagi kabullendi, o yuzden adini duzelttik pirinc oranini azalttik)

Yesil mercimek yassi top mamasi, bezelye yesil top mamasi, icindeki patatesleri geometrik şekillerle anlatiyorum, o gun ucgeni ogrenmislerdi mesela patatesleride ucgen kesmistim.

Valla bı iki kere biz yerken ağzına verdik ondan sonra surkeli resmini fln Tv'de görünce ağlayarak istemeye başladı bizde aha bı tane bile yiyor kafasından aldık öyle alıştı

Tüm yorumları okudum ama başına gelmeyen bilmez bu durumu. Tavsiyelerin hiçbiri işte yaramıyor. Yemeyen çocuk hiçbir şekilde yemiyor. Oğlum 2,5 yaşında ama sevdiği bir yiyecek yok. Kreşe gidiyor ama kreşte de yemiyor. Çocuk gelişim uzmanına, dil ve konuşma terapistine götürdük tavsiyeler verdiler ama zaten uyguladığımız yöntemlerdi. 3 ay izleyin düzelme olmazsa çocuk psikiyatrisine gönderin dediler hala izlemedeyiz. Persentili çok düşük çocuk doktorumuz mama başlattı, size vermedi mi?
Yemediği için kansızlık var demir deposu düşük.. mama içtiği için en azından içim rahatlıyor benim
Bir de yakın zamanda ergoterapiste götürmeyi düşünüyorum siz de araştırabilirsiniz

Back