• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşındaki kızım yemek yemiyor yardım edin lütfen sağlığından olacak .

yldzgzm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2025
7
1
1
25
Kızım oldu bitti hicbisey yemiyor sadece lahmacun çiğköfte yiyor asla başka biseyi ağzına vurmuyor yumurta peynir süt vs tadını dahi bilmez kan tahlilleri düşük geliyor kreşe verin yer dediler ama oraya imkanımız yok evde yemeğe nasıl alistirabilirimm lütfen bı çözüm yolu yazın.

Bizimkinindr sabittir yediği şeyler onun dışına çıkmıyor malesef asla lahmacun ve ciğkögte yemez bizimki tarhana mercimek içmez değişik say say bitmez yediği belli başlı şeyler dışına çıkamadık ac da kalsa yok zorlayarak da olmuyor telefon bakarak yedirmek istemiyorum ama bazen yiyor maalesef o şekilde 4 yaş

Bizimkinindr sabittir yediği şeyler onun dışına çıkmıyor malesef asla lahmacun ve ciğkögte yemez bizimki tarhana mercimek içmez değişik say say bitmez yediği belli başlı şeyler dışına çıkamadık ac da kalsa yok zorlayarak da olmuyor telefon bakarak yedirmek istemiyorum ama bazen yiyor maalesef o şekilde 4 yaş

Bu iki besin dışında bizimkide yemiyor bı çözüm bulamadinizmi bu duruma kafayı yemek üzereyim üzüntüden zorlamasam veya sipariş etmesem aç geziyor günlerce

Bu iki besin dışında bizimkide yemiyor bı çözüm bulamadinizmi bu duruma kafayı yemek üzereyim üzüntüden zorlamasam veya sipariş etmesem aç geziyor günlerce
Lahmacun ve cigkofteye 3 yasindaki cocuk nasil alisti yahu? Benim 3.5 yasindaki kizim daha yeni tatmaya basladi boyle seyleri, ayrica dışarıdan soylediginiz kiymaya nasil guveniyorsunuz ki icine her turlu sey eklenebilir, lahmacun baharatla vs cok kolay hilesi saklanabilecek bir yemek.

Kres önerisine alternatif olarak çevrenizde akranj cocuklar var ise aileleriyle durumu konusup belki ortak yemek saatleri duzenleyebilirsiniz, cunku kresin yarattigi tek etki akranlarinin yedigini gorerek etkilenmesi, ozenmesi.

Ek gidaya gecis sureciniz nasildi? 3 gun kuralini uyguladiniz mi mesela? Ilk basta sebzeleri mi tattirdiniz meyveleri mi?

Lahmacun ve cigkofteye 3 yasindaki cocuk nasil alisti yahu? Benim 3.5 yasindaki kizim daha yeni tatmaya basladi boyle seyleri, ayrica dışarıdan soylediginiz kiymaya nasil guveniyorsunuz ki icine her turlu sey eklenebilir, lahmacun baharatla vs cok kolay hilesi saklanabilecek bir yemek.

Kres önerisine alternatif olarak çevrenizde akranj cocuklar var ise aileleriyle durumu konusup belki ortak yemek saatleri duzenleyebilirsiniz, cunku kresin yarattigi tek etki akranlarinin yedigini gorerek etkilenmesi, ozenmesi.

Ek gidaya gecis sureciniz nasildi? 3 gun kuralini uyguladiniz mi mesela? Ilk basta sebzeleri mi tattirdiniz meyveleri mi?
İnan tüm kuralları uyguladım ama o zmn bile ağzını asla açmıyordu sadece emmek istiyordu .bende emziriodum aç kalmasın diye

Eşim kurye dışardan bı iki defa bize çiğköfteve lahmacunu getirdi tattirdim ondan sonra surekli istemeye başladı

Evden kendim yapınca asla yemiyor özellikle dışardan istiyor ve inanin ayırt ediyor benim yaptığım la dışardan geleni

İnan tüm kuralları uyguladım ama o zmn bile ağzını asla açmıyordu sadece emmek istiyordu .bende emziriodum aç kalmasın diye
Kac aylikken sutten kestiniz?

Sizin acilen pediatristle gorusup gelisimsel pediatriye yönlendirmesini istemeniz gerekiyor, tek yönlü beslenen cocugun basi hastaliktan kurtulmaz, gelisimi geride olur, hicbir doktor bunu farketmedi mi? Onlarin yonlendirmesiyle de yeme bozuklugu icin terapi almaniz gerekiyor anladigim kadariyla.

Kac aylikken sutten kestiniz?

Sizin acilen pediatristle gorusup gelisimsel pediatriye yönlendirmesini istemeniz gerekiyor, tek yönlü beslenen cocugun basi hastaliktan kurtulmaz, gelisimi geride olur, hicbir doktor bunu farketmedi mi? Onlarin yonlendirmesiyle de yeme bozuklugu icin terapi almaniz gerekiyor anladigim kadariyla.
26 aylikken sütten kestim pediatriste gidiyorum ayda bir gitmedigim doktor kalmadı tek dedikleri kreş ve aç birsk kreşe imkanim yok aç birakiom banamisin demiyor açlığı bilmiyor evde çözüm yolu bulmaya çalışıyorum.

Kızım oldu bitti hicbisey yemiyor sadece lahmacun çiğköfte yiyor asla başka biseyi ağzına vurmuyor yumurta peynir süt vs tadını dahi bilmez kan tahlilleri düşük geliyor kreşe verin yer dediler ama oraya imkanımız yok evde yemeğe nasıl alistirabilirimm lütfen bı çözüm yolu yazın.
3 yaş sendromu oğlumda dolu dolu yaşar.yemek reddi bizde de çokça ama tamamen red ediyor fastfood zaten yemez ama normal yemekte yemek istemiyor.bulsugum çözüm tepsinin içinde biri su dolu iki bardak ve enjektör getiriyorum o suyla oynarken ben yediriyorum

Lahmacun ve çiğköfte yemesine daha çok şaşırdım ben. Oğlum 7 yaşında ikisini de hayatta ye desem yemez. Normalde çocukların damak zevkine uymazlar.
Hadi lahmacun bir nebze ama çiğköfte denen şey sağlıksızlık yumağı. Msg ve katkı maddesi dolu. Direkt kanserojen. Yedirmeyeceksiniz. Ağlar aç kalır ama eninde sonunda yer.
Açlıktan kendini öldüren çocuk yok. Eninde sonunda yiyecektir/
Siz aç kalmasın da aman yesin dedikçe yemeye devam edecek.
Ben bizim evde kurallı gidiyorum. Haftanın iki günü oğlumun seçtiği menü olur. Genelde köfte patates makarna ister. İki gün de eşimin sevdiği gündür onda da yemek istemese de “herkesin günü var senin günün geçti bugün babanın menüsü” diyorum. Mecbur yiyor. Cuma yada cumartesi balık günüdür yine itiraz etmez. bir gün de kendi istediklerimi yapıyorum. Ağlasa da yemese de aç uyuturum sabah mecbur yer: sabahta mı yemedi öğlene yer/ ama asla istediğini vermem.
Artık kabullendi benimle inatlaşmaz.
Siz de kural koyup pes etmeyeceksiniz. Çocuk sağlığından olur böyle

En başta yapılan hataların sonu buraya bağlanıyor sizi üzmek istemem ama maalesef annelik vicdanıyla yesin diye yemediği şeyin sonrasında alternatif sunmak bu meme bile olsa böyle oluyor. Her çocuğun yemediği şeyler olur veya dönemsel itirazlar olur benimkide suan 3 yaşında suan bıraksam önüne koyduğum hiç bir yemeği yemicek ben bunu sevmiyorum modunda. Ama normalinde böyle değildi. Tek tip beslenme dediğim gibi başta verilen tavizlerden doğuyor, taviz vermicem diye inatlaşmakta aynı sonuca cıkıyor önüne koyun çekilin istediğini yesin sonraki öğün saatine kadar da başka bişey vermeyin bir süre sonra alternatif üretmediğiniz için elbet yiyecek. Abur cuburu komple kesin Ravla mor meyveli karışımı araştırın deneyin isterseniz.

Yemeyen çocuk kreşte de yemiyor maalesef hele ki kreşte hepsiyle ilgilenilemezse. Bizim başımızda da var yemeyen çocuk. Ben yapacak bir şey bulamadım maalesef 2 yaşına kadar çorba nedir bilmezdi. Neyi seviyorsa onu verin inatlaşmayın bence.

26 aylikken sütten kestim pediatriste gidiyorum ayda bir gitmedigim doktor kalmadı tek dedikleri kreş ve aç birsk kreşe imkanim yok aç birakiom banamisin demiyor açlığı bilmiyor evde çözüm yolu bulmaya çalışıyorum.
Boyu kilosu ne durumda?

Bu cocuk haftanin yedi gunu cigkofte lahmacun yiyorsa illaki boyunda kilosunda sorun vardir, yok mu?

Doktorlariniz sadece ac birak, krese ver mi diyor?

Lahmacun dediğiniz içine bir sürü şey katıp yedirebileceğiniz bir şey , evde kendiniz içine değişik şeyler koyarak , et , sebze , pizza tarzında yedirebilirsiniz. Çiğ köfteyi ne zaman verdiniz de alıştı. Bence sizin besleme yönteminiz yanliş.

Back