- 22 Ocak 2017
- 6
- 4
- 36
- 32
- Konu Sahibi filiz catalcam
-
Doktora goturmelisiniz. Bazen cocuklarin konusabilmesi sosyallesmesi gerekiyor.Merhabalar benim cocugum 3 yasina girecek fakat hic konusmuyor anne dahi demiyor ne yapmaliyim yardim lutfen
Kresede gidiyor abisi var 5 yasinda onla oyunlar oynuyor elinden tutup kovalamaca oynayalim demek istiyor ihtiyaclarini beden diliyle anlatiyor ama konusma yok malesefDoktora goturmelisiniz. Bazen cocuklarin konusabilmesi sosyallesmesi gerekiyor.
Doktora götürün. Burada teshis koymak dogru olmaz. Hic doktora goturmediniz mi?Kresede gidiyor abisi var 5 yasinda onla oyunlar oynuyor elinden tutup kovalamaca oynayalim demek istiyor ihtiyaclarini beden diliyle anlatiyor ama konusma yok malesef
Dil bağı olabilir kulak burun boğaza goturunKresede gidiyor abisi var 5 yasinda onla oyunlar oynuyor elinden tutup kovalamaca oynayalim demek istiyor ihtiyaclarini beden diliyle anlatiyor ama konusma yok malesef
Bir aylikken dil bagi kesildi acaba yine varmidir dil bagiDil bağı olabilir kulak burun boğaza goturun
Hiç ihmal etmeyin yine goturunBir aylikken dil bagi kesildi acaba yine varmidir dil bagi
Oncelikle tabiki bi uzman gormeli ama cocugunuzu anlamaktan vazgecin.yani elinizi tutup pc yi kapat isareti yaptiginda anlamiyorum ne yapayim deyin mesela.objeleri elinize alip farkli isimlerle sorun.ornegin en sevdigi oyuncagi arabaysa bu ne bardak mi araba mi vs gibi.cocuk isaret diliyle nasilsa anlatıyorum deyip tembellik yapiyor olabilir.Tam bilmiyorum çok uzuluyorum diğer oğlum cok erken konuştu bu bi türlü konuşmuyor istediklerini elimi tutup yaptiriyor telefonu elime koyuyor ben tabi ac demek istedigini anliyorum
Hayvanlari ogretiyorum kuzu nerde meeee diyorum alip getiriyor inegi gosteriyorum bu ne diyorum suratima bakıyorOncelikle tabiki bi uzman gormeli ama cocugunuzu anlamaktan vazgecin.yani elinizi tutup pc yi kapat isareti yaptiginda anlamiyorum ne yapayim deyin mesela.objeleri elinize alip farkli isimlerle sorun.ornegin en sevdigi oyuncagi arabaysa bu ne bardak mi araba mi vs gibi.cocuk isaret diliyle nasilsa anlatıyorum deyip tembellik yapiyor olabilir.
3 yaşına kadar bu çocuğu doktora götürmediniz mi? Benim küçük kardeşim 9 aylıktı konuşmaya başladığında.Merhabalar benim cocugum 3 yasina girecek fakat hic konusmuyor anne dahi demiyor ne yapmaliyim yardim lutfen
Cidden 3 yasinda cocugu 2 senedir bir doktora goturmediniz mi bir doktora sormadiniz miTam bilmiyorum çok uzuluyorum diğer oğlum cok erken konuştu bu bi türlü konuşmuyor istediklerini elimi tutup yaptiriyor telefonu elime koyuyor ben tabi ac demek istedigini anliyorum
Yengem de yigenime oyle yapiyordu.cocuk patmagiyla gösteriyordu hoopp corba mi istiosun tamam.cocuk aglio su mu veryim tamam diodu.sonra cocugu kendi derdini anlatmaya zorladik biraz.oyle oyle konustu fakat tabiki bi dr a gösterin once .altta yatan baska bi sepeb varsa ogreninHayvanlari ogretiyorum kuzu nerde meeee diyorum alip getiriyor inegi gosteriyorum bu ne diyorum suratima bakıyor
İşaret parmağını da kullanmıyor gibi ki konu sahibini oğlu.. elimizden tutuyor yazmış işaret parmağını kullanıyorsa yine kısmen biraz daha iyi durumdadır.Yengem de yigenime oyle yapiyordu.cocuk patmagiyla gösteriyordu hoopp corba mi istiosun tamam.cocuk aglio su mu veryim tamam diodu.sonra cocugu kendi derdini anlatmaya zorladik biraz.oyle oyle konustu fakat tabiki bi dr a gösterin once .altta yatan baska bi sepeb varsa ogrenin
Yani sorunun boyutunu bilemiyorum.tabiki gelişimde bireysel farklılıklar vardır ama sonuçta kritik dönemler de vardır ki 3 yaş artık konuşma çağıdır.benim kızım da nerdeyse 3 yaşında ve her seyi konuşuyor.hatta fazla konuusyor:))İşaret parmağını da kullanmıyor gibi ki konu sahibini oğlu.. elimizden tutuyor yazmış işaret parmağını kullanıyorsa yine kısmen biraz daha iyi durumdadır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?