Tuvalet Eğitimi 3 yasinda oglum kakasini söylemiyor :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

SILA_M

Can Oğluslarım :)
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
4.305
761
448
41
Slm kislar benim oglum 3 yasinda 2 bucuk yasinda cisini söylemeye alistirdim geceleri hala bezliyorum.Geceleri bezine kakasini yapiyor gunduzleri kesinlikle kaka yapmiyo ve söylemiyo.Geceleri cise alismadigi icin hala bezliyorum yatmadan önce bezine kakasini yapiyo bezini temizliyorum ve sonra uyuyor.Bazende gunduzleri uyanir uyanmaz yapiyo kakasini ve sonra yanima geliyo anne kaka yaptim temizle diye.
Ne yaptiysam kakasini söyletmeyi basaramadim malesef inatla söylemiyo.
Geceleri bez tutmayida birakmam gerek ama nasil alistircam hic bilmiyorum hem kakasini hem cisini gece beze yapiyor cunki.Bikac kez bez tutmadim hic söylemeden kakasinida cisinide altina yapti inatla.
Suan 7 aylik hamileyim ikinci bebegim dogmadan alistirmak istiyorum oglumu ama nasil?Lutfen yardimci olun ve deneyimlerinizi benimle paylasinboshayallersmile

bak canım oğlum 2.5 yaşına kadar bezinden başka herşeyi reddetti.
fazla üstüne gitmedim ama türlü şeyler denedim olmadı.
bi gün internette gezinirken ilgisini çekebilicek türde bi oturak buldum. çeşitli hayvan sesleri ve müzikler vardı yan tarafında. hiç oturmaya yanaşmadı ama ben de ısrarla ancak çişini ya da kakasını buraya yaparsa o düğmelere basıp sesleri ve müzikleri dinleyebiliceğini söyledim. o kadar merak etti ki oturmak zorunda kaldı. acaip de hoşuna gitti. yani tuvaletini yapmanın eğlenceli bişey olduğu duygusunu vermek istedim. ilk zamanlar sadece çişini yaptı. altını da hiç bağlamadım o günden sonra. sadce geceleri bağladım. altına yaparsa da bi süre değiştirmedim ki rahatsız olup söylemeye alışsın önceden diye.
böyle minik bi kral koltuğu gibiydi oturağı. hem rahat edip hem eğleniyodu oturduğunda. her yaptığında övüp öptüm onu. onunla girdiğim her ortamda herkese anlatıp onların da övmesini ve onu tebrik etmesini sağladım. her kakadan sonra ona acaip sevindiğimi gösterdim, babasını arayıp onun duyucağı şekilde övdüm hep telefonda da. o kadar kısa zamanda alıştı ki anlatamam. iki ya da üç gün sonra geceleri bile bağlamama gerek kalmadı.
her çocuk farklı tepkiler veriyo tabi bu tuvalet alışkanlığına. fazla üstüne gitme canım. ama bu yöntemi denemediysen bi dene bakalım. ilgisini çekecek bi oturağa sadece kakasını yapmasına teşvik et. çişini nasılsa tuvalete yapıyomuş. oturak ilginç ve eğlenceli gelirse kaka yapmak için can atar belki :))
inşallah en kısa zamanda sonuç alırsın. her yöntemi kısa bi süre dene. baktın olmadı ertele. bi iki hafta sonra tekrar dene. sonuçta hepsi farklı yaşlarda adapte oluyolar, zorlama canım bence.
gelişmeleri de yazarsan sevinirim. öpüyorum minik erkeğini :)))

yalnız şunu da söyliyim benim küçük erkek tam bi övgü manyağıdır kaydirigubbakcemile3
o yüzden daha kolay sonuç aldım. bi de eminim çok zor olucak senin için ama bırak altına yaptığında 5 dk kadar değiştirme ki iyice rahatsız olsun. ben çok zorlanmıştım altına yaptığında, aman bi yere bulaşır, aman poposu pişer filan diye korkmaktan. ama 5 dk. sıktım dişimi iki ya da üç kez yaptı zaten sonra pes etti. altına yaptığında da hep izah ettim ona bak kakanı oturağına yapsaydın popona bulaşmaz, bu kadar kötü kokmazdı falan diye. sen çok temiz bi çocuksun artık yakışmıyo altına kaka yapmak diye güzel güzel konuşurdum.
işte ekle sen de bişeyler bu cümlelere. bol şans

Canim cok tesekkur ederim bilgilendirmen ve aciklamalarin icin.Inan bana hepsini denedim oturagimizda var ama oyuncak niyetine kullaniyoruz malesef.O bizim icin kaka yapilcak bisey degil sadece oyuncak bundan baskasinida kabul ettiremiyorum.
Bende biraz ara vereyim diyorum sonra yeniden denicem insallah artik kurtulurum ne zormus alistirmakk ohaoldumsmile

bence endişelenme hayatım. her çocuk bu alışkanlığın zamanını kendisi belirliyor.
biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım hazır olmadıkça uyum sağlamıyorlar. ee onlar da bi birey sonuçta.
minik bireyler di mi ama sositososito

birbirinizi sıkmayın canım. tek sorunun bu olsun amaaaan salla :teytey:

Oglum bugun öglen ilk defa anne kakam var dedi ve kakasini tuvalete yapti beni öyle sasirtti ve mutlu ettiki anlatamam ya.
Bende anlamadim nasi ve neden söyledigini kakasini gorunce kendiside cok sasirdi ve sevindi
Insallah bundan sonra hep gunduzleri yapar kakasinida alisir.Simdiye kadar hep geceleri yaptigi icin gunduz hic yapmiyo ve geceleri bezine yapiyodu.
Ayyy insallah ikinci oglusum dogmadan kurtuluruz kaka derdindennn :teytey:

Canim sana cok tesekkur ederim koca siteden bi sen yardimci oldun banaa a.s.

yeni gördüm mesajını canım ve inan çoook sevindim :)

nasıl şimdi durumlar alıştı mı gündüzleri yapmaya???

yardımcı olabildiysem ne mutlu ama zaten bildiğin ve uyguladığın şeyleri söyledim.

gerçekten onlar için uygun zaman çok önemli. zamanı gelince zaten kendiliğinden oluyor.

sen hiç kasma kendini.

herşeyi de biz belirleyemeyiz di mi ya :)

nedir son durum merak ettim yazarsan sevinirim.

öpüldün...

benimkide yapmiyo kakasini söylemiyo napcam bilmiyorum benimkide 3.5 yasinda nerdeyse 4 olcak bez baglamadigim zaman bagiriyo bagladigimda ise hic söylemiyo 2 ay hic baglamadim denedim konustum onunla cisini tuvalete yapiyo kakasi geldigi zaman odasina girip kapiyi örtuyo altina yapiyo orda ne yaptiysam olmuyomafoldumben simdi 1 haftadir geri beze dönduk altina yapa yapa beni biktirdi artikk lazimlikta denedim sorun nerde ???bi dusuncesi olan varmi ?

iki hafta kadar beze devam et bence.
bu arada bezine her kaka yaptığında değiştirirken "benim oğlum ne kadar büyümüş, abi olmuş. bu bezleri bebekler kullanıyor. ama sen artık bebek değilsin. biz nasıl tuvalete yapıyorsak sen de kakanı tuvalete ya da oturağa yapmalısın" vb. gibi motive edecek şeyler söyleyin sürekli. ama her gün söyleyin bunları. bu onun kendini hazırlamasını sağlayacaktır. mesela bir yaşıtı ya da arkadaşı varsa, telefonda o arkadaşının annesiyle konuşur gibi yapın. o da duysun mutlaka konuştuklarınızı ama rol yaptığınızı sakın anlamasın. sanki onun annesi çocuğunu size övüyormuş gibi karşılık verin. "tabii artık o da büyüdü, benim oğlum da söyleyecek artık kakasını" gibi göndermeler yapın. yapan çocuğu övün sürekli karşısında. onu da motive edin.
başkalarıyla konuşun yanında bu konuda.
2 hafta kadar böyle yaklaşın hiç onu incitmeden, güzelce.
sonra son gün "yarın bez kullanmayacaz tuvalete yapacak benim oğlum kakasını" gibi biraz daha gaza getirin. bilsin çıkaracağınızı. çok sevdiği bişeyi alacağınızı da söyleyebilirsiniz yaparsa.
ertesi gün çıkarın.
bakalım bunu deneyin bir de...

inşallah işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…