3 yaşında oğlum hiperaktif mi!

Krese giden cocuklar sakır sakir kifur mu ediyor ..Hangi kres o?

Krese giden cocuklar sakır sakir kifur mu ediyor ..Hangi kres o?
Denk geldiğim tüm kreşlerin isim listesini mi istiyorsunuz? Küfürü geçtim, çalıştığım kurumda 4 yaşında bir kız 4 yaşında bir erkek çocukla cinsellik yaşadıklarını söylemişti. Yaşamış olma ihtimalleri yok, kameralar var kontrol edilmişti. Ama bunu 4 yaşında öğrenmek zorunda mı? Yada 25 tane arkadaşı ondan bu şekilde öğrenmek zorunda mı?

Eee aile terapistinize çocuğunuzu niye sormuyorsunuz o zaman?

Hangi kreşde bu şakır şükür küfür eden cocuklar... abarttınız bence.ya da verdiğiniz kreşler çevre olarak iyi değil...biraz seçkin bur kreşe verilirse çatal bıçakla bile nasıl yemek yenildiğini öğretiyorlar tecrübeyle sabit

Aynı açıklamayı defalarca yapmasam da bi göz gezdirseniz? Bu “seçkin” kreşler nerelerde oluyor? Mevki olarak uzaksa, ücreti fazlaysa o kreşlere nasıl gidecek çocuklar? Seçkin kreşlerde şiddet gören çocuk olmaz mı? Arkadaşlarına şiddet uygulayan ve küfür eden çocuk size neden ütopik geldi anlayamadım.

Sevgili Ccelik siz ilk mesajınızda 'çocuklar kreşlerde şakur şukur' küfrediyor diye genelleme yapınca ben ve bazı üyeler haklı olarak bu duruma itiraz ettik.
Belki şöyle ifade etseydiniz bu itirazın önüne geçilebilirdi.
'Benim çalıştığım veya çocuğumu gönderdiğim kreşte birbirine küfreden ve şiddet uygulayan çocuklar vardı, siz de bu konuya dikkat edin.'

Elbette kreş ortamında kötü söz kullanımı ve şiddet ütopik değil bununla birlikte bu durum
her kreş için de geçerli değil.

Ayrıca 'sui-misal, misal olmaz' demiş atalarımız yani bir,iki kötü örneğe bakarak 'kreşe giden çocuklar diğer çocuklardan kötü huylar öğreniyor,kreşe gitmesinler' diyemeyiz.
Erken çocukluk dönemindeki eğitimin ne kadar önemli olduğunu alanda yapılan araştırmalar ortaya koyuyor.

“Her çocuk küfür eder, her çocukta küfürü öğrenir” gibi bi genelleme anlaşılmaz diye düşündüğümden belirtme gereği duymadım. Söylemek istediğim açık aslında. Merkez bölgelerde adım başı anaokulu/kreş/ gündüz bakımevi var. E sizde tahmin edersiniz ki, hepsinde olmasa da bi çoğunda muhakkak bu durumlara maruz kalmış ve arkadaşlarına bunu yansıtmış çocuklar var. Olmaması imkansız.

Kreşi önermiyor da değilim, karşıt görüşte biri bu mesleği yapamaz zaten. Ama bence 3 yaş tüm gününü kreşte geçirmek için çok erken. Çok netler, her şeyi süzgeçten geçiremeden yansıtabiliyorlar. Ve çok idealist öğretmenleri olan bir kurum olmadıkça çocuklar çok boş bir gün geçiriyor. Anne çalışıyorsa, bir hastalığı varsa çocuk elbette gidebilir. Ama aksi durumlarda sadece sosyalleşmesi için kısa süreli etkinlikleri daha faydalı buluyorum ben.

Ben sizi anladım ve özellikle bu mesajınızda yaptığınız yorumların çoğuna da katılıyorum.
Bununla birlikte burası her görüşten ve sosyo-kültürel düzeyden kadının bir arada olduğu bir platform.
Fikirlerimizi açıklarken düz mantık yürüterek hızlıca ifade ettiğimizde bu tip yanlış anlaşılmalar oluyor.
Bir de bazen hiç alanda bulunmamış,konu üzerinde akademik veya fiili olarak çalışmamış arkadaşlar da uzman tavrıyla yorum yapıyor.
Kısacası biraz da bu nedenlerle anlaşılmakta zorlandığınızı düşünüyorum.

Bir dahakine dikkat edeceğim. Aynı soruyu 3-4 arkadaşa ayrı ayrı açıkladım, dediğiniz gibi farklı anlayan olabiliyor.

Velhasıl; kendi içimde veli ve öğretmen olarak bi çatışma içine düştüm yakın zamanda bu konuda, sonuç olarak 3 yaşın erken olduğuna karar verdim. Ama bu benim fikrim ve benim önerim elbette. Çocuklar gerçekten hazır olduğunda kimse sorun yaşamıyor zaten.

Gerçekten , çocuğun HAZIR olması gerekli buna inanıyorum. Kızım 6 yaşında anasınıfında bile zorluk çıkardı. İstemedi . Kalabalık sevmezdi o evde sakin evcilik oynayan benimle muhabbet eden benden ayrılmak istemeyen bir çocuktu. Haala öyle oturaklı sakin ve çok fazla arkadaş sevmez. Bir iki tane.
Ama oğlum aman Allahım . Tam bir Tazmanya canavarı. Terminator gibi girdiği ortamda anında gözler üstünde. Misafirliğe bile gidemem onunla. Evde camlardan ayrılmaz dışarı gidelim arkadaşları abileri gösterir . Yoldan geçen dedelere bağırır. Dedee dedee diye. Evde oyuncak bile istemiyor sıkılıyor . TV karşısında bile oturamiyor sabit duramıyor .
Geçen ay doktor önerisiyle bir krese gittim görüşmeye. Krese girer girmez kendi yaşıtı bir çocuğa koştu ve sarıldı. Aaabimmmmm diyor sarilip hemen oyuncakları aldi. Orda abileride vardı yanlarından ayrılmadı .sevinçten eveledi geveledi nasıl mutlu oldu. Doktor bu çocuk çok sosyal , konuşamıyor ama özgüveni yüksek insan seviyor siz krese verin biraz orada söker dedi. Doğruymuş. Ancak istediğimiz eğitimcileri güzel olan kreş 1000 lira. Oyun saati falan da yok normal zamanla veriyorsunuz. Bakalım nasip muhtemelen oraya gidicez gibi.
Sizide anlıyorum dediğiniz gibi ortamlarda var gördüm. Öyle olsaydı asla göndermezdim sanırım

Çok sempatik geldi şuan :) ama tabi sizin için çok yorucudur. Staj yaptığım dönem denk gelmiştim böyle bir çocuğa. Anneside hiperaktiveden şüpheleniyordu. Asla oturamıyor ve odaklanamıyordu. Benim gözüm hep onun üzerindeydi, çok seviyordum çünkü. Kendini ifade edemiyor olması çok etkilemişti. Sonra sınıfı değişti; tehditle, bağırış çağırışla, cezayla çocuk mum gibi oldu. Öğretmenin başarısı gibi gördüler bunu. Defalarca söyledim annesine, “psikolojik şiddet bu, çocuk siniyor, izin vermeyin. Başka bi anaokuluna gönderin” diye. İstemedi. “Evde başka çocuğum var. Böyle olması daha iyi” dedi. Şimdi aklıma hep o gelir böyle olaylarda. İyi mi oldu kötü mü bilmiyorum. Ama hıçkıra hıçkıra ağlamasını ben unutamıyorum. İnşallah siz böyle tecrübeler yaşamadan atlatırsınız adapte süreçlerini.

İnşallah zaten kameralar var bende sürekli takip edicem davranışlarından zaten anlar insan evladının .Öyle birşey olma ihtimalini sorgulayarak veririm zaten krese. Bilsinler çocuğun durumunu goze alacaklarsa eğitim için gönderirim yoksa asla.

Yorucu olmazmı. Allah'ım uyku nedir bilemedim 2 sene. Suanda zaptedemiyorum yoruluyorum .sürekli kime götüreyim yada dışarıda park istemiyor. Birine gitsek onlar bizi istemiyor.cunki çocuklarını sevicek diye sıkıyor.olmadi vuruyor. Dişlerini skıyor resmen. Oğlum tamam bırak böyle sarılcaksin diyorum .sarılıyor bir bakmisim boynu kopacak çocuğun. Bizi kimse istemiyor yani anliyacaginiz

Allah yardımcınız olsun. Büyüdükçe kolaylaşır işiniz ama. Kulüplere yazdırırsınız. Yüzmeye, jimnastiğe verirsiniz. Enerjisini faydalı bir yere yönlendirmiş olur. Biraz daha sabır. Sizde mıncıklaya mıncıklaya sevin benim için. Yerim o haylazlıkları.

yazdıklarınızdan çocuğunuzda hiperaktivite olduğuna dair ciddi bir belirti göremedim açıkçası.

hala bez kullanıyor olması ifade edici dil becerilerinin tam olarak gelişemediğinin bir göstergesidir. dil gelişimi ile tuvalet eğitimi büyük oranda birbirine paralel gider. çocuğun 1,5 aydır çişe zorlanması onda hırçınlık oluşturması için de büyük bir sebep. çünkü şu an ondan hazır olmadığı ve yapamadığı birşey istiyorsunuz. kendini yetersiz hissetmesine zemin hazırlar bu.
tam olarak kendini ifade edememesi de vurmasına sebep olabilir. yazdığınız sıkıntılar bana daha çok ana-baba tutumlarıyla alakalı geldi..

Ne saçma bir genelleme! Oğlum 2.5 yaşında başladı.Ne onun ne arkadaşlarının ağzından tek bir küfür olumsuz bir şey duymadım ve şuan 5 yaşında.Kendi kreşimizi geçtim arkadaşlarımın çocuklarında da duymadım.Terbiye ve sınırlar evde belirlenir.Böyle genellemelerle insanların aklını karıştırmayın

Hangi şehirdesiniz?1-2 seans ile bu tarz sorunlara çözüm bulan bir pedagog/oyun terapisti tanıyorum.Boşanma döneminde oğlumu götürmüştüm.Annesi yorucu bir süreç ama hepsi gececek..

Hanımefendi başkasının yorumuna saçma diyemezsiniz, çünkü; bu onun gözlemi ve düşüncesidir. Size düşen saygı duymaktır, başka bir şeye hakkınız yok. Bu 1.

2.si benim çocuğum kreşe gitmedi, orada duymadım bunu. Bilhassa çalıştığım okullarda şahit oldum. Duymak çok önemliyse öğretmen arkadaşlarımdan da bi çok kez şikayet duydum bu konuda. Sizin ki maruz kalmadıysa ne hoş. Ama kalanlara da “yok ya bu gerçek değil” diyemezsiniz.

İki ihtimal var; denk gelmek ve gelmemek. Ben ilkini söyledim, konu sahibi “her çocuk” gibi bi genelleme çıkarmadı söylediğimden. Kasılmanıza gerek yok.

Mutlaka demek her çocuk demek değil midir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…