• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşında oğlum hiperaktif mi!

selyfurtado

Venüs AKREP Kızı
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2018
136
114
18
35
Oğlum Aralık'ta 3 yaşını dolduracak. Çok hareketli uykusuz ve konuşması tam anlatıcak derecede degil. Bezini bıraktırmak için 1.5 aydır uğraşıyorum ama nafile.
Ancak yanımızda kımıl kımıl dolandığın da anliyoruz. Diceksinizki boşver zamanla, ancak çalışmaya baslamam lazım ve yaşı gereği kereste nasıl bez değiştirecekler bunları takıyorum sürekli kafama.

Konuşuyorum oğlum anne çiş diceksin, tam olarak anladığından emin değilim . Yani karşılıklı iletişimde sizi anladığını bilirsiniz ya , kızımda öyleydi ancak oğlumun dediklerimizi anladığından emin değilim. Konuşamadığı içinde huysuz huzursuz ve öfkeli.

Konsantre olamıyor gibi ,sürekli yerinde duramıyor. Oyun alanına goturdummu her yeri inceliyor bir hışımla , arkadasta seviyor ancak hemen sıkılıyor sonra anne diye beni arıyor. Birde vurma huyu var. Malesef komşularım çocuklarını kaçırıyor bizden.

Babamizda hiper aktiflik varmis acaba oglanda olabilirmi. Ve ben bunun için ne yapmalıyım . İlaç vs istemiyorum evladı benimki gibi olup sonra düzene giren varmı yada bilgi sahibi olan.. şimdiden çok teşekkür ederim.

3 yaş bence çok zaruri değilse kreş için gereksiz bi yaş. Şakır şukur küfür ediyor kreşlerde çocuklar. Mutlaka şiddetçi bi çocuk oluyor. Neden bunlarla bu kadar erken karşılaşsın?

Bez içinde bu kadar ısrarcı olmayın. 3 yaşında hazır oluyor erkek çocuklar tamamen ama sekmeler mutlaka olacaktır. Biraz zaman tanıyın.

Konuşmak içinde çabalıyorsa çok sorun değil, daha zamanı var onun içinde. Önce bi şartları iyileştirin, birkaç ay bakın. Düzelme olmazsa bi uzmanla görüşürsünüz.

Eger tam konusamiyorsa bezi bırakmaması normal herhalde. Birinden oyle duymustum. Konustugunda anneyle iletisim yerinde olduğundan birakir sanırım
Bir de erkek çocukları gec konusur diye birsey söylüyor eskiler.

hıperaktıflık varsa kı bunu bılırkısı soylemelı bızım gozlemlememızle olmaz , ılacla tedavı gerekıyorsa ılacla . onun ıyılıgı ıcın . ılac kullanmasını ıstemıyorum dıye bırsey soz konusu olamaz ılerıkı hayatında zorluk yasar cunku bunun okul hayatı ıs hayatı askerlıgı evlılıgı ebeveyn olması var...

bez bıraktırma donemı en zor donem :)
halıları kaldırmak sıcak havalarda usutme rıskıne karsı yaz mevsımınde baslamak gerek
bız bezı soyle bıraktırdık kızım kendını ıfade etmeye basladı karnım agrıyor terledım gıbı sozlerı vardı 2 yasını doldurmustu . gıttık bırlıkte kendısının sectıgı kulotları aldık tuvalet egıtımıyle alakalı cocuk kıtapları aldık seslı muzıklı renklı cesıt cesıt
tuvalet egıtımı vıdeolar ızlettım youtubede
nasıl yapıldıgını gosterdım tuvalet kapısını acık bıraktım benı gozlemledı
ablalar abıler buyuk cocuklar tuvalete yapar sende ıstermısın dedım anında bezını kendısı cıkardı
ılk gun evın heryerıne cıs yaptı tuvaletı kendısı ıstemesıne ragmen
cocuklar yere yataga cıs kaka yapmaz gelırse bana soyle tamam mı dedım tamam dedı yıne de kacırdı
hatta tuvaletde oturdugu zaman bana anne cocuklar yataga yere cıs yapmaz tuvalete yapar dıye kendısı tekrarladı çişler tuvalete yapılır dıye sarkılar soyleyıp hopladık falan . gece gunduz dırek komple kestım ılk gunden
o ılk gece hıc kacırmadı sonrasında da bır daha kacırmadı
ama bu surec 1 ayda surebılır 3 ayda cok sabırlı olmak gerekıyor
ılk gun yere cıs yaptıgında bırlıkte sıldık kendısıyle dahıl ettım kendısını
cıs uzulmus yuzmek ıstıyor bırdaha tuvalete yapalım yuzmeye gıtsın dedım tamam dedı

yanı acayıp sabır gerekıyor pes etmemenız lazım bı bırakıp gerı beze baslamamak lazım

genel olarak ıletısım kurmak ıcın goz hızasında olup gozunun ıcıne bakmak gerekıyor genel olarak ıletısımınız nasıl dedıgınızı anlar mı mesela mutfaktan telefonumu getırırmısın masanın ustunden dedıgınız zaman getırebılıyor mu yerden kırmızı legonu al dedıgınde alıyor mu bunlar onemlı

Konuşması yoksa konuşma terapistine götürün

Konuşamayınca hırçın oluyor diyorlar

Bez için de evde abla da varmış çıkarın onun gezini de hepiniz tuvalete giderken ilan edin koşun gidin vs vs gelene çişini yaptın mı vs diyin

Ev ortamınızı bilmiyoruz tuvalet pis ortada konuşulmayan birşey ise çocuk daha zor alışıyormuş

Bizim evde konuşulurdu oğlum bizimle banyoya vs de gelirdi kolayca öğrendi ama her çocuğun gelişimi aynı değil

Kreşe başlayacaksanız orada da destek olurlar tuvalet eğitimi için ona göre baştan konuşup kreşi belirlersiniz

Kreş sorun etmiyor altını değiştirirler. Nasıl bir yöntem deniyorsunuz? Bizimki banyoda yapmak istemezdi mesela. Lazimligi odaya koymuştuk öyle öğrendi. "Bibi" der tuvalete kerata :) bezi hala kullanıyorsanız biraz ara verip baştan yeni bir yöntem deneyin bakalım. Oğlum 2.5 yaşında krese gidiyor. Hareketli ve vuran bir çocuk bizimki de. Gözlem yapıyorum. Oğlunuzun huysuzlugu konusamayisindan. Ben kreşin iyi geleceğini düşünüyorum. Bu yaşlar hiperaktivite teşhisi için çok erken. Zaten uzun süre oyun oynayamazlar dikkat süreleri de kısıtlıdır. Krese başlamak çok iyi gelecektir. Sosyalleşmek çok önemli. Orada uyum sağlamazsa bir pedagogla görüşün yine de.

Hepsi birbiriyle alâkalı olabilir hiperaktifse gerçekten konuşma gecikebilir tuvalet eğitimi de endişe duyuyor iseniz mutlaka bir uzmana götürün bu sekilde karar veremezsiniz çok yanlış olur.

Bu ay 3 yaşını dolduruyor benim oğlum.
Sizinki gibi hiperaktif bir çocuk yalnız konuşmamız gayet iyi...

Çişini yapacağı zaman anne bez bağlayacaksın tamam mi diye anlaşma yapıyor benimle buaralar:deli:

Konuşuyorum tamam diyor ama aynı ısrar edince küçük abdestini dahi tutuyor demekki hazır degil napayim çocuğun psikolojisini bozamam....

Kendi yaşıtlarını bizimki de itekliyor ne kadar yapma desek de ama kendinden büyüklerle oynamaya bayılıyor ilerde kreşe gidince sorun yaşarız diye korkuyorum ama daha küçükler inş düzelirler...
Tuvalet egitimi için acele etmeyin hazır olmaları gerekiyor....:KK68:

3 yaş bence çok zaruri değilse kreş için gereksiz bi yaş. Şakır şukur küfür ediyor kreşlerde çocuklar. Mutlaka şiddetçi bi çocuk oluyor. Neden bunlarla bu kadar erken karşılaşsın?

Bez içinde bu kadar ısrarcı olmayın. 3 yaşında hazır oluyor erkek çocuklar tamamen ama sekmeler mutlaka olacaktır. Biraz zaman tanıyın.

Konuşmak içinde çabalıyorsa çok sorun değil, daha zamanı var onun içinde. Önce bi şartları iyileştirin, birkaç ay bakın. Düzelme olmazsa bi uzmanla görüşürsünüz.

Evde durmak istemiyor, dışarı çıkarıyoruz parkta bile vakit geçiremiyor yerinde duramadigindan çabuk sıkılyor. Eve gelmekte istemiyor çıktımi.
Konuşma güçlüğü için doktora götürdük bu çocuk arkadaş istiyor sosyal bir çocuk dedi. Yani evde ben yetemiyorum malesef .

Teşekkür ediyorum tavsiyeniz için :KK200:

Eger tam konusamiyorsa bezi bırakmaması normal herhalde. Birinden oyle duymustum. Konustugunda anneyle iletisim yerinde olduğundan birakir sanırım
Bir de erkek çocukları gec konusur diye birsey söylüyor eskiler.
Evet tam konuşamıyor. Anlatmak istiyor istediğini ancak huysuzluklanarak ve ben yardım ediyorum öylemi boylemi diyerek anlaşıyoruz. İletişim kuramamasi çok zorladı bizi bu surecte

hıperaktıflık varsa kı bunu bılırkısı soylemelı bızım gozlemlememızle olmaz , ılacla tedavı gerekıyorsa ılacla . onun ıyılıgı ıcın . ılac kullanmasını ıstemıyorum dıye bırsey soz konusu olamaz ılerıkı hayatında zorluk yasar cunku bunun okul hayatı ıs hayatı askerlıgı evlılıgı ebeveyn olması var...

bez bıraktırma donemı en zor donem :)
halıları kaldırmak sıcak havalarda usutme rıskıne karsı yaz mevsımınde baslamak gerek
bız bezı soyle bıraktırdık kızım kendını ıfade etmeye basladı karnım agrıyor terledım gıbı sozlerı vardı 2 yasını doldurmustu . gıttık bırlıkte kendısının sectıgı kulotları aldık tuvalet egıtımıyle alakalı cocuk kıtapları aldık seslı muzıklı renklı cesıt cesıt
tuvalet egıtımı vıdeolar ızlettım youtubede
nasıl yapıldıgını gosterdım tuvalet kapısını acık bıraktım benı gozlemledı
ablalar abıler buyuk cocuklar tuvalete yapar sende ıstermısın dedım anında bezını kendısı cıkardı
ılk gun evın heryerıne cıs yaptı tuvaletı kendısı ıstemesıne ragmen
cocuklar yere yataga cıs kaka yapmaz gelırse bana soyle tamam mı dedım tamam dedı yıne de kacırdı
hatta tuvaletde oturdugu zaman bana anne cocuklar yataga yere cıs yapmaz tuvalete yapar dıye kendısı tekrarladı çişler tuvalete yapılır dıye sarkılar soyleyıp hopladık falan . gece gunduz dırek komple kestım ılk gunden
o ılk gece hıc kacırmadı sonrasında da bır daha kacırmadı
ama bu surec 1 ayda surebılır 3 ayda cok sabırlı olmak gerekıyor
ılk gun yere cıs yaptıgında bırlıkte sıldık kendısıyle dahıl ettım kendısını
cıs uzulmus yuzmek ıstıyor bırdaha tuvalete yapalım yuzmeye gıtsın dedım tamam dedı

yanı acayıp sabır gerekıyor pes etmemenız lazım bı bırakıp gerı beze baslamamak lazım

genel olarak ıletısım kurmak ıcın goz hızasında olup gozunun ıcıne bakmak gerekıyor genel olarak ıletısımınız nasıl dedıgınızı anlar mı mesela mutfaktan telefonumu getırırmısın masanın ustunden dedıgınız zaman getırebılıyor mu yerden kırmızı legonu al dedıgınde alıyor mu bunlar onemlı

Eğer zamanla bu şikayetler düzelmesse ve hayatını etkilerse tedavi ve teşhis için götürücem ancak hakikaten her çocuk aynı olmuyormuş benim kızım bir günde bıraktı, ve şakır şakır konuşurdu evcilik oynardık. Daha durgun bir yapısı var.
Oğlum tam tersi, uyku bilmez dur bilmez zarar gelir bilmez şiddet konuşamama ve çiş problemi artı söylediklerimizi anladığından emin değilim.
Umarım devam etmez ve bu bir surectir

Konuşması yoksa konuşma terapistine götürün

Konuşamayınca hırçın oluyor diyorlar

Bez için de evde abla da varmış çıkarın onun gezini de hepiniz tuvalete giderken ilan edin koşun gidin vs vs gelene çişini yaptın mı vs diyin

Ev ortamınızı bilmiyoruz tuvalet pis ortada konuşulmayan birşey ise çocuk daha zor alışıyormuş

Bizim evde konuşulurdu oğlum bizimle banyoya vs de gelirdi kolayca öğrendi ama her çocuğun gelişimi aynı değil

Kreşe başlayacaksanız orada da destek olurlar tuvalet eğitimi için ona göre baştan konuşup kreşi belirlersiniz

Lazimligida var , klozet içinde ayrı var. Korkusu yok ama söylemiyor. Biz anlarsak oturtuyoruz yapıyor seviniyor okadar.
İletişim kuramiyoruz anlaşamıyoruz sorun orada malesef . Umarım kreş olursada anlayışlı insanlar denk gelir

Hepsi birbiriyle alâkalı olabilir hiperaktifse gerçekten konuşma gecikebilir tuvalet eğitimi de endişe duyuyor iseniz mutlaka bir uzmana götürün bu sekilde karar veremezsiniz çok yanlış olur.
Evet bende birbirine bağlıyorum. Konsantre olamıyor ,busefer anliyamiyor anlamayinca çiş eğitimi ve konuşma öğrenilemiyor.

Bu ay 3 yaşını dolduruyor benim oğlum.
Sizinki gibi hiperaktif bir çocuk yalnız konuşmamız gayet iyi...

Çişini yapacağı zaman anne bez bağlayacaksın tamam mi diye anlaşma yapıyor benimle buaralar:deli:

Konuşuyorum tamam diyor ama aynı ısrar edince küçük abdestini dahi tutuyor demekki hazır degil napayim çocuğun psikolojisini bozamam....

Kendi yaşıtlarını bizimki de itekliyor ne kadar yapma desek de ama kendinden büyüklerle oynamaya bayılıyor ilerde kreşe gidince sorun yaşarız diye korkuyorum ama daha küçükler inş düzelirler...
Tuvalet egitimi için acele etmeyin hazır olmaları gerekiyor....:KK68:
Bakın nekadar anlatabiliyor anne bez bağla diyor bizde daha kırmızı araba diyemiyoruz ğan ğann
Yani doktorumuzun tavsiyesi kreşti. Çocuklarla vakit geçirmesi. Ancak bez olayına taktım umarım çözüm bulurum

Çok uzun yıllardır özel yuvalarda ve anaokullarında çalışıyorum.
Sizin tabirinizle 'Şakır şukur küfür eden' öğrencilerle karşılaşmadım, sanırım siz olumsuz bir kreş deneyimi yaşamışsınız,yine de genelleme yapmanızı doğru bulmadım.
Yaş gereği çocuklar ' şiddetçi' değillerdir sadece bazı çocuklar bazen şiddeti taklit ederler.
Eğitim ortamları da bu durumu düzenlemek için vardır.

Ayrıca çocuklar 36 ay itibariyle sosyal ve duygusal gelişimleri gereği yaşıtlarıyla bir arada olabilecekleri sosyal ortama gereksinim duyarlar.
Kreş veya anaokulu da bu anlamda güzel bir alternatiftir.

Babası hiperaktifmis ...Kim koymus teshisi kayınvalide mi yoksa uzman mi ?Ilac filan kullanmış mi ?(sanmiyorum)
Lutfen çocuğun hareketli olmasi yuzunden evhamlanip acaba hiperaktif mi diye sormayın.
Ben 1 donem boyunca universitede dikkat eksikliği ve hiperaktivite dersi aldim .Ona rağmen yorum yapmak haddime degil.Bunu en iyi bilecek kisi çocuğunuzu gozlemleyecek bir uzmandir.

Bez konusunda baskıcı ve ısrarcı bir tutum sergilerseniz çocuğunuzun gelisimini baltalamış olursunuz .
Çetele tutmayi deneyin .Ne kadar sıklıkla çiş yapiyor hepsini not alin .Uzun surecek bir islemdir .Sabir ve iyi gözlem gerektirir.
Ayrıca daha kolay kavramasi icin bol sıvı verip sık sık çişe çıkmasını sağlarsanız daha kolay ogretebilirsiniz.
Ve bu donemde cocuklar çis ve kakayi kendi vücutlarından ayrilan bir parca gibi düşünüp korkabilir. Bunun için oyunla öğretmeyi deneyin. Bu da çocuğunuzun ilgi alani ve sizin hayal gücünüze bağlı. Ama çişini lazimliga ,wc ye yaptı diye ödül koymayın. Yapmadığı zamanlar kendini suçlu hissetmesine sebep olabilir .
Kolay gelsin ;)

Dün bir bayanla tanıştım 1 ay sonra 3 yaşına girecekmiş oğlu tam konuşamıyor anlaşılır değil pek konuşması, tuvalet egitimi de yok henüz.Benzer durum yani. Doktora götürdüm dedi oncelikle fiziki muayene dil de bir sorun var mı diye. Dilini burnuna değdirebiliyor mu gibi. Sonra anneyle iletişimi derdini anlatıyor mu , sizi dikkatli dinliyor mu, anlıyor mu vs. onlara bakılmış. Gayet iyi hiperaktiflik vb. durum da olmadığı için kreş önermiş biraz zaman tanıyın demiş. Ama siz pek emin değilsiniz gibi demek ki hiperaktiflik önemsenen bir durum mutlaka gidin belki hic bir sey yoktur ama içiniz rahat eder. Benim de kızım var 4 ayı var 3 yaşına.

Bakın nekadar anlatabiliyor anne bez bağla diyor bizde daha kırmızı araba diyemiyoruz ğan ğann
Yani doktorumuzun tavsiyesi kreşti. Çocuklarla vakit geçirmesi. Ancak bez olayına taktım umarım çözüm bulurum

bezini tamamen cikarmak yerine rutin olarak tuvalete de goturebilirsiniz, yavas yavas bezsizlige gecis yapar.

benim oglum 2 yasinda, su an gece yatmadan ve sabah uyaninca tuvalete goturuyorum, yatmadan once de bazen yarim saat bezsiz birakiyorum, haftasonu bez degisimlerinde yine yarim saat kadar bezsiz birakiyorum.
Biraz alisinca ogle uykusuna bezsiz yatiricam mesela, boyle boyle bezsiz suresini artiracagim.

buyuk oglumu da boyle alistirdim, bezi tamamen kuru oldugu donemde de bezini cikardim.

S selyfurtado hiperaktivite yani DEHB tanısı 7 yaştan önce konulmaz.
Her hareketli veya arkadaşlarına vuran çocuk da hiperaktif değildir.
Çoçuğunuzuz konuşma gecikmesi nedeniyle uyum ve davranış problemleri yaşadığını düşünüyorum.
Kreşe başlatmanız yerinde olur.
Not:Erken çocukluk uzmanıyım.

Back