merhaba arkadaşlar.3 yaşındaki kızım çok mızmız ve inattçı özellikle bu aralar hiç çekilmiyor. sürekli mızmızlanarak konuşuyor hep kendi istediği olsun istiyor gerçi kendisi de ne istediğini bilmiyor .çalışıyorum akşam gelince mız mız offf hep parka gitmek istiyor götürüyorum sonra diğer parka hiç bitmiyor istekleri.eve geliyoruz mız mız devam ediyor hiç kendi başına oynayamıyor hep yanında birisi olacak onu oynatacak.bazen çok sinirleniyorum ve ona bağırıyorum sonra pişman oluyorum ama birde canı çok tatlı düşünce eline bacağına birşey olmasın yandık .en küçük yara bile olsa artık hiçbişey deydirmiyor eline banyo yaptırırken poşet bağlatıyor günlerce bu böyle devam ediyor.ayrıca tırnaklarını da yiyiyor acı oje aldım ama yine yiyiyor hiç bi etkisi olmadı.tırnaklarını genelde telaşlanınca kaygı duyunca falan yiyiyor ama hiç birşey yokken bile eli ağzında herşeyi kemiriyor bir piskoloğa mı götürsem bilemedim yoksa çok mu abartıyorum .çevremdeki çocuklara bakıyorum birçoğunda inat var.bütün çocuklar böylemi?bir ara çok iyidi kurallara uyuyordu ama karar verdim yine başaracağım onu bu mızmız halinden çıkaracağım .bir karton alıp evin kurallarını yazıp duvara asacağım. ceza koltuğunu tekrar aktif hale getireceğim süper dadı daki gibi ,2 yaşındayken ısırma huyu vardı bu sayede bırakmıştı işe yaramıştı. şimdi tekrar yapçam.inşallah işe yarar.sizden de öneri bekliyorum.teşekkürler
Canıııım :) Bütün pediatri uzmanların söylediği tek bir şey var canım :
Çocukların 2- 4 yaş arası en sabır gerektiren dönemleridir.
Emin ol erkek çocuk olsaydı sabrını çok daha fazla zorlayacağında emin olabilirsin :)
Ayrıca bir de çalışan bir anne olman, kızının sana bir de naz yapmasına sebep oluyor.
Böyle durumlarda bir de aşırı mızmız oluyorlar çünkü.
Seni özlüyor tüm gün annesi, akşamları da acısını çıkartıyor, tabii bilinçi olarak yapmıyor bunu
Sadece tüm ilgiyi kendisinde toplamaya, odak noktası olmaya çalışıyor kendince...