Tuvalet Eğitimi 3 yaşında çok hırçın ve altına çiş yapıyor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

elfidannur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2010
40
0
86
kafama çok takıyorum ve bir türlü tam başaramadım.kızım 3 yaşında ilk alıştırmaya başladığım zamanlar lazımlığına oturuyordu ama şimdi inat ediyor oturmuyor hayır anne diye çığlıklar atıyor.hep altına işiyor 2 gündür mecburen dışarıya çıktığımızda bez bağlamaya başladım yollarda çişe tutunca yapıyor ama çimenlere olacak wclere asla yapmıyor.geçenlerdede sokakta kaka yaptı perişan olduk.Kızım çok hırçın zor bir çocuk ne yapmalıyım allah aşkına yardım edin utanıyorum ondan küçükler uslu ve çişini söylüyor.
Ben mi becerksizim öğretemiyorum

ALLAH kolaylık versin canım onunla çok ilgilenmelisin önmli olduğunu hissettirmelisin hediyeler filan al sık sık sarıl seni bişeyden kıskanmış olmalı

üstüne gitmiyorum birkaçgündür altına çiş yapsanda yapmasanda ben seni çok seviyorum demeye başladım kızımda bende seni seviyorum anne diyor.birkaçkere lazımlığa yaptırabildim ama ben tutunca yaptı hep tutuyorum ama nadiren yapıyor,genelde hayır diye bağırıyor bana kreşe verecektik ama çiş yapanları almıyorlarmış

aaaaah ah.....ben de perişanım tam öğrettim derken tekrar altlrına yapmaya basladı 2.5 yaşındaki ikizlerim.ne güzel söylüyorlardı simdi nereye olursa yapıyorlar saltlarına.nerde hata yaptım ne oldu bilmiyorum.kızmak istemiyorum ama gecen gün bez baglarım diye tehdit ettim ve bagırdım pişmanım ama cok şaşkınım hiç olmayacakmış gibi gelmeye basladı.ne yapacaz kızlar biz böyle lmaz:

benim kızım kendi söyledi çişini gecede 15 gün her gece kaldırdım daha sonra kaldırmamaya başladım herşey çok güzeldi artık yapmıyor bitti derken
bilmiyorum niye haftada 3 kere yatağa yapıyor anlamıyorum niye ne yatak ne bişi hiç bişey kalmyor yapma diyorum bazende kızıyorum söz diyor ama yine yapıyor kızmamak elde değil
allah hepimixze güç versin

Kreşe alıyorlar böyle çocuklar ve alıştırıyorlarda anne ile ortak hareket edip bezi çıkarıyorlar alıştırıyorlar.

lazımlığa yaptığı zaman ona küçük hediyeler verin bazende şartlar koyun şimdi çişini buraya yaparsan seni parka bakkala gezmeye götürcem gibi bide çocuklar arkadaşlarına çok özenirler benim kızda öyle anne sudenin pembe elbisesi var ama benimde var gibi ona tanıdığı bi yaşıtından örnek verin mesela ayşe hep lazımlığına çiş yapıyo hiç kiloduna yapmıyo ben gördüm deyin ve lazımlığı yanına getirin
altını bezlemeyin sakın çiş yada kaka yapınca gösterin bak pantolonun çiş oldu napcaz şimdi herkes gülcek sana pis kız dicekler sevmicekler seni gibilerinden dışardaykende deyin utansın çişinin geldiğini farkettiğinizde biraz şımararak oyun oynuyormuşsunuz gibi konuşun tut tut sakın kaçırma lazımlığını getircem ay ay çabuk gidiyim güzel kızım beklicek gibi siz getirene kadar kaçırırsa olsun bidaki sefere buraya yaparız bizde dimi kızım dersiniz yada gücenmiş gibi yapın keşke buraya yapsaydın diye şımararak konuşun gene

bu taktikler çocuğun işini daha da zorlaştırır... bu kez annem Ayşeyi seviyor ama beni sevmiyor diye düşünür...

bir de kazara falan çiş yapsa bu kez beni kimse sevmicek herkes bana gülecek der...

çocuklar insanın elini kolunu bağlıyo...çok tuhaflar.... mesela bişey anlatıcam bu konuda hani bahçeye çimenlere yapıyo WC ye yapmıyo demişsiniz ya...

bi çocuk da böyleydi... restoranlarda vb toplu kullanım alanlarında yapar evde kesinlikle yapmazdı... sonra dr a götürdüler dr konuşmuş çocuk ona demiş ki oraları herkes kullanıyo herkes kirletiyo ama eve yapıp kirletince annem bana çok kızıyo... bi kere halıya yapmıştım yanlışlıkla annem çok kızdı bana demiş... ki çocuk baya 3 yaşından büyüktü...

Bir de mesela eşin, anneniz veya başkasını tuvalete siz götürün... sonra tuvaletini yapınca onu deli gibi alkışlayın... sonra ona ödüller verin.. ama kızınıza sen yaparsan sana da veririm demeyin... tuvaleti balonlarla süsleyin.. vs.. inşallah bi an önce atlatırsınız canım.. kolay gelsin...

annem beni sevmiyor diye düşünmez düşünse bile ki bu kıskançlık olur ozaman kendisini sevdirmeye çalışır çocukların ilgi çekmek için yapmicakları şey yok heralde bak ben ondan daha güzel yapıyorum demek ister
ayrıca halıya oraya buraya yapınca tabikide kızıcaksınızki çocuk onun yalnış olduğunu bilsin kızıcaklarını bilirse korkar çekinir tutmaya çalışır eyerki tutamaz kaçırırsa ağlicaktır eyvah naptım diye ki ozaman demekki çocuk bunun yalnış olduğunu anlamış demektir ozaman kızmak doğru olmaz çocuğu motive etmek gerekiyo sarılıcaksınız teselli ediceksiniz bidaha tutar benim kızım yapar benim kızım diye gaza getirceksiniz tabi yalnış olduğunu unutmaması içinde tutamadınmı ya vah vah e pis oldu şimdi napcazzz silelim bari hadi beraber silelim mi diye şımarık konuşarak konuşarak yine onun seviyesine iniceksiniz

sizinde dediğiniz gibi lazımlığa çiş yapınca alkışlamak hatta dahada abartıp oley oley diye sevinç yaygaraları koparmak gerek. büyük bi iş başardığını düşünmeli
lazımlığa yaptığı zaman gördükleri herkeze söylemeliler babası kızın bil bakalım nereye çiş yaptııı diye yine oyunla anne aneye dedeye vs. çocuğun başarısı söylenmeli onlarda sadece aferinle kalmayıp büyük sevinç yaygaraları koparmalılar çocuk ozaman oraya yaptığı için gururlanıcaktır ve aynı tepkileri görmek için kendisi gidip yapıcaktır

çok şükür birkaçhaftadır artıkçişini kendisi söylüyor arada ufak kazalar oluyor ama önemli değil bebeğim diyorum seviniyor.Lazımlığına miki fare çıkartmaları yapıştırdık öylelikle öğrendi çünkümiki fareyi çok seviyor :)
Darısı başınıza kızlar

Psikolojik destek almanızı tavsiye ederim benim annemle babam ben küçük yaşta ayrıldıkları için 7 yaşına kadar altımı bezledi annem :sinifsinif: O yaşa kadar altımı ıslattım çok utanıyordum... Bilinçaltında bi takım problemler olabilir. :ecrin_bebek:

kıyamam canım benim.
ama benim kızım maşallah öğrendi 2 tanede alıştırma külodu aldım dışarı çıktığımızda kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…