• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşında cinsellik(çok acil)

arkadaşlar benim 3,5 yaşında bi oğlum var bununla birlikte bi sürüde sorunumuz var ama çok erken olduğunu düşündüğüm bi cinsellik sorunumuz var
şimdi sorunumuz kısaca şu kendinden büyük kızlara (ortalama hep 18 yaş oluyo bu kızlar) ilgi duymaya başladı hadi bu merktandır deyip gülüştük filan ama 2 gün önce bi eğlence yerinde otururken oğlum yandaki masada bi kız vardı öyle ona bakıp duruyodu bizde gülüşüyoduk yine ona çaktırmadan ama sonra birden bize döndü ve anne yaaaa pipim büyüdü dedi yani oda rahatsız oldu durumdan.neyse biz tepki vermedik ama şaşkındık eşim kardeşim ve ben
nasıl tepki vereceğimizi bilemedik hadi bunu geçtim o yaşta böyle bişi olması normal olamaz gibi geliyo yaa
hatta mümkün değil gibi geliyo
sizden ricam oğlu olanlar yada bilgisi olanlar bu durumun normal olup olmadığını yahut ne yapmam gerektiği konusunda beni bilgilendirirse çok sevinirim çünkü yanlış bişey yapmak istemiyorum bu konuda allah göstermesin ters tepmesinde davranışlarım
şimdiden teşekkürler

Aerkadaşlar korkacak bir durum değil ki neden bu şekilde hemen psikologa götür bebişi diyorsunuz. Bakın Üniversite de gelişim ve öğrenme dersinde anlatılan konulardır bunlar ve çocuklar ilk cinselliği bizim bildiğimiz şekli değil tabiki önce 1 yaş döneminde altını değiştirirken sonrada 2-3- yaş aralığında kendi cinsiyetini tanırken karşı cinse karşı yaşarlar.
Bu durum beden yapımızdan dolayı normal sayılıyor. Bu geçeci bir durum. Genellikle bu yaşlardaki kız çocukları babayı anneden erkek çocukları da anneyi babadan kıskanırlar, Erkek çocuk babayı kıskanırken çogunlukla babadan çekindiği için sessiz kalabilir.bunlar normal durumlardır ve geçicidir. Bazı çocuklarda kısa bir süreci alırken bazılarında bu süreç ilk okula başlayana kadar devam edebilir. Kesinlikle çocuga kızmak, bağırmak, ayıp sakın döverim seni gibi cümleler kullanmayın, Sorduğu sorular olursa dürüst olarak fazla detaya girmeden cevaplayınız. sizin onu avutmak için söyleyeceğiniz her türlü yalanın doğruluğunu anladıgı zaman sizden uzaklaşacak ve siz onların gözünde düşeceksinizdir. Genelde toplumda aman çocuk öyle şey olmaz gibi laflar dolaşır. Ama şu anki bizin varlığı yani davranışlarımız, karakterimiz bizi biz yapan herşey çocukluk dönemimizdeki olaylar ile temel oluşturuyor. Lütfen çocuklarımız konusunda bilinçli olalım.

Size kısa bir örnek ; mesela genelde anneler 2-4 yaş arası çocukların eline resim yapmaları için verdikleri kağıtta sadece bir çizik görür ve çocuk bütün sayfalara sadece bir iki çizik atarak defteri bitirmiş olur sonra çoğunluk çocuk verilen deftere değil de evin duvarını karalamaya başlar ve sonuç anneler çıldırır. Peki acaba neden diye hiç düşündünüz mü. Analatayım. 6 yaşına hadar çocuklar doğuştan hipermetropturlar yani yakını iyi göremezler. Yaradılış gereği. ve sizin verdiğiniz defter aslında ona minicik görünür ve bizim deftere bakıp gördüğümüz büyüklüğü o yaş grubu çocuklar duvara bakınca ancak görür ve onlara duvar bir kağıt büyüklüğü gibi görünür ve başlarlar orayı karalamaya resim yapmaya. Yani çocuklarınıza yaptıklarından dolayıo lütfen kızmayın, Her şeyin bir sebebi var her hangi bir problem olursa bana yazarsanız açıklamasında yardımcı olabilirim. aslında ben Matematik öğretmeniyim, ama çocukları çok sevdiğim için ve bu ders bize master yapartkende detaylı bir biçimde verildiği için çok şeyi biliyorum ve umarım benim çocuğumda olursa bu yollaraN GİDEĞİM.

selam canım benimde oğlum var
doktorun dediği sakın korkutma
o yüzden endişe etme soru sorduğu zaman
anlayacağı biş şekilde cevap ver
ve ilgisini başka yöne çek canım
bunlar normal şeyler utanılacak veya şaşıracak şeyler değil
bu senin oğlunun sağlıklı geliştiğini gösterir
tabi biz anneler korkup sapıkmı olucak deyip endişe ediyoruz
ama öyle değil doğal bir süreç yani

Aerkadaşlar korkacak bir durum değil ki neden bu şekilde hemen psikologa götür bebişi diyorsunuz. Bakın Üniversite de gelişim ve öğrenme dersinde anlatılan konulardır bunlar ve çocuklar ilk cinselliği bizim bildiğimiz şekli değil tabiki önce 1 yaş döneminde altını değiştirirken sonrada 2-3- yaş aralığında kendi cinsiyetini tanırken karşı cinse karşı yaşarlar.
Bu durum beden yapımızdan dolayı normal sayılıyor. Bu geçeci bir durum. Genellikle bu yaşlardaki kız çocukları babayı anneden erkek çocukları da anneyi babadan kıskanırlar, Erkek çocuk babayı kıskanırken çogunlukla babadan çekindiği için sessiz kalabilir.bunlar normal durumlardır ve geçicidir. Bazı çocuklarda kısa bir süreci alırken bazılarında bu süreç ilk okula başlayana kadar devam edebilir. Kesinlikle çocuga kızmak, bağırmak, ayıp sakın döverim seni gibi cümleler kullanmayın, Sorduğu sorular olursa dürüst olarak fazla detaya girmeden cevaplayınız. sizin onu avutmak için söyleyeceğiniz her türlü yalanın doğruluğunu anladıgı zaman sizden uzaklaşacak ve siz onların gözünde düşeceksinizdir. Genelde toplumda aman çocuk öyle şey olmaz gibi laflar dolaşır. Ama şu anki bizin varlığı yani davranışlarımız, karakterimiz bizi biz yapan herşey çocukluk dönemimizdeki olaylar ile temel oluşturuyor. Lütfen çocuklarımız konusunda bilinçli olalım.

Size kısa bir örnek ; mesela genelde anneler 2-4 yaş arası çocukların eline resim yapmaları için verdikleri kağıtta sadece bir çizik görür ve çocuk bütün sayfalara sadece bir iki çizik atarak defteri bitirmiş olur sonra çoğunluk çocuk verilen deftere değil de evin duvarını karalamaya başlar ve sonuç anneler çıldırır. Peki acaba neden diye hiç düşündünüz mü. Analatayım. 6 yaşına hadar çocuklar doğuştan hipermetropturlar yani yakını iyi göremezler. Yaradılış gereği. ve sizin verdiğiniz defter aslında ona minicik görünür ve bizim deftere bakıp gördüğümüz büyüklüğü o yaş grubu çocuklar duvara bakınca ancak görür ve onlara duvar bir kağıt büyüklüğü gibi görünür ve başlarlar orayı karalamaya resim yapmaya. Yani çocuklarınıza yaptıklarından dolayıo lütfen kızmayın, Her şeyin bir sebebi var her hangi bir problem olursa bana yazarsanız açıklamasında yardımcı olabilirim. aslında ben Matematik öğretmeniyim, ama çocukları çok sevdiğim için ve bu ders bize master yapartkende detaylı bir biçimde verildiği için çok şeyi biliyorum ve umarım benim çocuğumda olursa bu yollaraN GİDEĞİM.

ne güzel anlatmış arkadaşlar bilmeden anlamadan ne de çabuk parlamış büyütmüşsünüz olayı kızlar ya
özellikle 3-5 yaş arası çocukta cinsellik dönemidir
çocuklar bu dönemde hemde büyük çoğunluğu mastürbasyon yapar en basit olarak yerde ağız üstü yuvarlanırken bile bunu gerçekleştiriyor olarbilirler size yada sevdikleri oyuncaklara sarılarak v.s.v.s.v.s.
bundan dolayı çocuğunuzu sapık ilan etmeyn lütfen
çok dikkat ederek çocuğa ani tepkiler vermeden halletmeye çalışın bu durumu
benim kızımda 3 yaş döneminde çıplaklığailgi duyuyordu fazlaca şimdi 4 yaşında ve geçti gitti hala ufak şeyler oluyor ama onu ürkütmeden hallediyorum
çocuğunuz sağlıklı bir gelişim gösteriyor ne güzel yeterki siz doğru yönlendirmeleri yapabilin herşey normal seyrinde devam edecektir:nazar:

canım allah razı olsun bu bilgilerin için çünkü gerçekten ihtiyacım vardı
büyütmek istemediğim için zaten sizlere danıştım
ayrıca verdiğin diğer bir bilgide inanılmaz ilk defa duydum çok şaşırdım hipermetrop oluşunu yani
çok çok teşekkür ederim bilgilerin için emeğine yüreğine sağlık

ne güzel anlatmış arkadaşlar bilmeden anlamadan ne de çabuk parlamış büyütmüşsünüz olayı kızlar ya
özellikle 3-5 yaş arası çocukta cinsellik dönemidir
çocuklar bu dönemde hemde büyük çoğunluğu mastürbasyon yapar en basit olarak yerde ağız üstü yuvarlanırken bile bunu gerçekleştiriyor olarbilirler size yada sevdikleri oyuncaklara sarılarak v.s.v.s.v.s.
bundan dolayı çocuğunuzu sapık ilan etmeyn lütfen
çok dikkat ederek çocuğa ani tepkiler vermeden halletmeye çalışın bu durumu
benim kızımda 3 yaş döneminde çıplaklığailgi duyuyordu fazlaca şimdi 4 yaşında ve geçti gitti hala ufak şeyler oluyor ama onu ürkütmeden hallediyorum
çocuğunuz sağlıklı bir gelişim gösteriyor ne güzel yeterki siz doğru yönlendirmeleri yapabilin herşey normal seyrinde devam edecektir:nazar:

canım çok teşekkür ederim biraz yadırgandım ama bilmediğim için danışmakla yanlış yaptığımı düşünmüyorum zaten sorumda böyleydi doğal bi süreçmi yoksa önlem almam gereken bi durrummu diyee sordum sizlere
sanırım anladığım bi süre gözlemlemek ve geçici bi şey olduğunu anlayarak ona göre bi davranış sergilemek
teşekkürler

canım allah razı olsun bu bilgilerin için çünkü gerçekten ihtiyacım vardı
büyütmek istemediğim için zaten sizlere danıştım
ayrıca verdiğin diğer bir bilgide inanılmaz ilk defa duydum çok şaşırdım hipermetrop oluşunu yani
çok çok teşekkür ederim bilgilerin için emeğine yüreğine sağlık

Merhaba arkadaşım, faydam oldu ise ne mutlu bana bizler bunları eğitimci olarak iyi bilmeliyiz ki öğrencilerimize gerektiği gibi dasvranalım. kendi çocuklarımızada iyi birer anne olalım bu bilgileri inşallah kendi çocuğum olursa da uygulamask istiyorum sizin çocuklarınızı dikkatle izliyorum belirtiler aynen bize öğretilen gibi. Görüşmek üzere. İyi geceler.

bunlar gayet doğal canım moralini bozma.bu dönemde temel haz kaynağı çocuğun cinsel organıdır.erkek çocuğun cinsel organı vücudun en önemli parçasıdır.ve jenital uyarımdan haz almaktadırlar.(freud)
lokomotor-jenital dönem (erikson)
bu dönemdeki çocuklar yetişkinlere özgü bazı faaliyetleri yapabilmeyi isterler.ancak ebeveynler tarafından konan aşırı sınırlamalar çocuğun girişkenliğini engeller ve suçluluk hissetmesine neden olur.
bu konuyla ilgili nerede yazı okuduysam hepsi doğal olduğunu yazıyor.

eğer doğalsa doktora götürmeme sanırım gerek yok
iyiki herhangi bi tepki vrmemişim ona seviniyorum yani ne güldüm ne somurttum olayı örtbas edip konu değiştirdim eğer tepki verseydim ve sizlerden öğrendiğim kadarıyla vermemem gerekiyomuş zaten çok pişman olurdum kendimi kötü hissederdim çünkü o benim hayatım yaşam kaynağım herşeyim onun sağlıklı ve hayırlı bi insan olması için elimden gelen herşeyi yapmak için uğraşıyoruz eşimde bende
allah inşallah bu yolda yüzümü kara çıkarmaz
inşallah hepimizin evlatları yüzümüzü kara çıkarmaz allaha vatanına milletine hayırlı olurlar (amin)

enteresan bu durum ne korkulması gereken nede önemsenmemesi gereken bi durum.doğru davranışlarla ve konuşmalarla çocuğunu eğitebilirsin.anladığım kadarıyla çocuğun senin dışında kişilerlede kalabiliyor bu durumda senin kontrolün dışındaki kaynaklardan bişeyler görmüş yada duymuş olabilir bunu gözardı etme.o şu anda sadece oyun oynuyor ve keşfediyor çok fazla tepki gösterme.çocukların ergenlik dönemine kadar cinsel dürtüleri yoktur o yüzden çocuğum sapıkmı olucak gibi endişelenmek yersiz.sadece gördüklerini taklit ederlerler nasıl araba sürmeyi babasından gören bir çocuk aynı davranışları taklit eder,yada yemek işiren annesini taklit eden bi kız çocuğu gibi!penisinin büyümesi hoşuna gitmiştir enteresan gelmiştir çünki haz alma duyusunuda hissetmiştir bu yeni keşfettiği bişey olduğu için sizinle paylaşmıştır.ama mastürbasyon yapma farklı bişey her çocuk bunu yaar bu çok normaldir diyen arkadaşları çok yadırgadım.çocuklar cinsel organlarından haz almayı keşfederler ama bu bizim abladığımız anlamda değil nasıl burnunu karıştırırken zevk alır onun gibi bir zevktir bu.mastübasyonda eğer çocuğun hayatında onun istemediği rahatsız eden bir durum varsa ,anne ilgisizliği,yeni bir kardeş,ev değiştirme gibi farklı bir durum bundan dolayı duyduğu mutsuzluğu,umutsuzluğu,masturbasyon yaparak kapatmaya kendini mutlu etmeye çalışır.bu aslında sessiz bir çığlıktır anne,baba ben mutsuzum bana yardım edin der.duyarsanız ne ala!daha çok şey var söylenicekde vaktim şu anda kısıtlı, geçmiş yazılarımdada değindiğim bi konu geçmişe bi bakarsanız iyi olur!!bloğumdaki cinsel eğitimi okursanız daha aydınlatıcı olur.kesinlikle atlanmaması gereken bi konu.ayrıca bi arkadaş çocuğunun cinsel organını sevdiğini ve oynadığını söylemiş!hemen bu durumu bırakmasını öneririm normal bişey değil kesinlikle!!

ben bir kız çocuğunda şahit olmuştum..
sanırım üstüne gitmemek ve görmezden gelmek gerekir..
yapma etme dersen daha çok üstüne gider..
ama mutlaka bir uzmana gitmelisin bence..

Bu konuda hiç bi bilgim yok ne sölesem ukalalık olur ama bişey merek ediyorum
tamam cinsel dürtüler veya adı neyse başladı diyelim bu yaşta..
hani bu çocuk 5 olsa anlıcam ama daha 3,5 o yaşta bunun adını nasıl koyuyo
nasıl pipim büyüdü diyebiliyo ki,hani sölediğide öle bişeyki direk nokta atışı
pipim acıyo dese tamam,ağrıyo dese tamam anne bişey oldu pipime dese yine tamam
bunu görmeden adını koyması bana garip geldi

canım pipisnin büyüdüğünü sölemesi neden garip geldiki bu konuşamayan bi çocuk deilki veya ayırt edemeyen biri deilki herhangi başka bi konuda ele alırsak bi yere gittiğimizde ben o evi beğenmedim onu sevmiyorum bu uzun bu kısa bunlar biliniyoki zaten o yaşta yani bişeyin büyümesi küçülmesi ve yahut başka durumları bi nesnenin rahatlıkla bilinebilen bi yaş zaten (yani bu durumu sorun bile etmedim çünkü zaten herşeyi biliyolar maşallah:)

enteresan bu durum ne korkulması gereken nede önemsenmemesi gereken bi durum.doğru davranışlarla ve konuşmalarla çocuğunu eğitebilirsin.anladığım kadarıyla çocuğun senin dışında kişilerlede kalabiliyor bu durumda senin kontrolün dışındaki kaynaklardan bişeyler görmüş yada duymuş olabilir bunu gözardı etme.o şu anda sadece oyun oynuyor ve keşfediyor çok fazla tepki gösterme.çocukların ergenlik dönemine kadar cinsel dürtüleri yoktur o yüzden çocuğum sapıkmı olucak gibi endişelenmek yersiz.sadece gördüklerini taklit ederlerler nasıl araba sürmeyi babasından gören bir çocuk aynı davranışları taklit eder,yada yemek işiren annesini taklit eden bi kız çocuğu gibi!penisinin büyümesi hoşuna gitmiştir enteresan gelmiştir çünki haz alma duyusunuda hissetmiştir bu yeni keşfettiği bişey olduğu için sizinle paylaşmıştır.ama mastürbasyon yapma farklı bişey her çocuk bunu yaar bu çok normaldir diyen arkadaşları çok yadırgadım.çocuklar cinsel organlarından haz almayı keşfederler ama bu bizim abladığımız anlamda değil nasıl burnunu karıştırırken zevk alır onun gibi bir zevktir bu.mastübasyonda eğer çocuğun hayatında onun istemediği rahatsız eden bir durum varsa ,anne ilgisizliği,yeni bir kardeş,ev değiştirme gibi farklı bir durum bundan dolayı duyduğu mutsuzluğu,umutsuzluğu,masturbasyon yaparak kapatmaya kendini mutlu etmeye çalışır.bu aslında sessiz bir çığlıktır anne,baba ben mutsuzum bana yardım edin der.duyarsanız ne ala!daha çok şey var söylenicekde vaktim şu anda kısıtlı, geçmiş yazılarımdada değindiğim bi konu geçmişe bi bakarsanız iyi olur!!bloğumdaki cinsel eğitimi okursanız daha aydınlatıcı olur.kesinlikle atlanmaması gereken bi konu.ayrıca bi arkadaş çocuğunun cinsel organını sevdiğini ve oynadığını söylemiş!hemen bu durumu bırakmasını öneririm normal bişey değil kesinlikle!!

öncelikle aydınlattığın için çok teşekkür ederim canım
ama diğer arkadaşların yorumlarından bazıları yanlış anlaşıldı galiba ben masturbasyon yapma gibi filan bi durumdan hatta pipisini ellemesinden filan bahsetmedim böle bi durum hiç olmadı zaten
ben sadece o yaşta bi çocuk karşı cinse bakıpta etkilenebilirmi bunu sordum arkadaşlar
yani oğlumun yaptığı şu yn masadaki ablaya bakıyodu dalmış bi durumdayken birden bana döndü ve annee pipim büyüdü yaa dedi
durum sadece bu
masturbasyon veya sürekli eli pipisinde olma durumları filan yok:emir_bebek:

hic sorun yapma aslinda boyle olmazsa sorun yapman gerekiyor. bu gune kadar hic fark ettinmi bilmiyourm ama genelde erkek cocuklari cok kucukken hatta birkac ayken bile sabahlari altlarini degistirdiginde cinsel organinin buyudugunu fark edersin. yada erkek cocuklari cok cekerler cinsel organlarini. bu cok normal bisey yani hic sorun yapma. ama istersen yinede bir uzmanla gorus. senin cocugun tam bir erkek yani hicbir sorunu yok bu ayni kizlarin adet yasi gibi felan yani bir yasindada cinsel organi buyur on yasindada

bencede yani uzman yardımlarına kadar gelinmiş konuda çevremde ailemde birçok erkek çocuk var ve hepsinin annesi aynı konuyu konuşuyorlar hepside doğal olduğunu söylüyorlar (doktordan duyduklarıyla)doktorun tavsiyesi ilgisini bşka yönlere kaydırın oldu psikolojik sorunlar vb hiçbirşey söylemedi.bir kere yaşamıştır o hazzı hoşuna gidince kendisi yapmaya başlamıştır bence en iyisini yapmışsın üstüne gitmemekle doktora götürüp çocuğunda aklını karıştırma canım.yanında bile olmasın bence.

3.5 yaşında bir erkek çocuğun ereksiyon yaşaması mümkündür. çocuğunuzda bir sorun yok ve bu kesinlikle hastalık ya da bozukluk değil. çocuğunuzu "tedavi" filan ettirmeniz gerekmiyor. lütfen normal olan şeyleri garip karşılayan cahil insanlar yüzünden çocuğunuza kendisinin normal olmadığı gibi bir şey hissettirmeyin.
şunu da bilmenizi isterim ki; pek çok aile, bunun gibi çok normal durumlar için psikologlara gidiyor ve psikolog; "bu normal birşey çocuğun sorunu yok" demedi diye de, gerçekten bir sorun var sanıyorlar. efendim psikologlar malesef ki, saatine o 90 ytl yi almak için size bikaç kere gelsin derler. bunun farkında olun. kolay kolay bir psikolog; hiçbir müdahaleye ihtiyaç yok, için rahat olsun evinize gidin paranız da cebinize kalsın demez. aklınızda bulunsun.

bnenim oğlumda bazen altını değiştirirken çişi geldiğinde özellikle "anne pipim neden büyüdü" diye soruyor.çişin geldiği için diyorum ve üstünde durmamaya çalışıyorum.sonuçta doğal bir süreçten geçiyorlar.ürkütmemek lazım.eğitimci değilim ama sanırım bu evrede bizlerede iş düşüyor.ben oynarken veya altını değiştirirken pipisiyle felan oynamam kesinlikle.pipisiylede nazlatmam.ilgiyi oraya çekmekten başka işe yaramaz bu bence..
birde özellikle aramızda uzman varsa sormak istediğim bir şey var?
anaokullarında erkek ve kızların arada bölme olmadan birbirlerini rahatça görebilecekleri şekilde tuvalet kullanmaları hakkında ne düşünüyorsunuzfisfisfis

Back