- 20 Ağustos 2008
- 989
- 500
- 103
arkadaşlar benim 3,5 yaşında bi oğlum var bununla birlikte bi sürüde sorunumuz var ama çok erken olduğunu düşündüğüm bi cinsellik sorunumuz var
şimdi sorunumuz kısaca şu kendinden büyük kızlara (ortalama hep 18 yaş oluyo bu kızlar) ilgi duymaya başladı hadi bu merktandır deyip gülüştük filan ama 2 gün önce bi eğlence yerinde otururken oğlum yandaki masada bi kız vardı öyle ona bakıp duruyodu bizde gülüşüyoduk yine ona çaktırmadan ama sonra birden bize döndü ve anne yaaaa pipim büyüdü dedi yani oda rahatsız oldu durumdan.neyse biz tepki vermedik ama şaşkındık eşim kardeşim ve ben
nasıl tepki vereceğimizi bilemedik hadi bunu geçtim o yaşta böyle bişi olması normal olamaz gibi geliyo yaa
hatta mümkün değil gibi geliyo
sizden ricam oğlu olanlar yada bilgisi olanlar bu durumun normal olup olmadığını yahut ne yapmam gerektiği konusunda beni bilgilendirirse çok sevinirim çünkü yanlış bişey yapmak istemiyorum bu konuda allah göstermesin ters tepmesinde davranışlarım
şimdiden teşekkürler
Aerkadaşlar korkacak bir durum değil ki neden bu şekilde hemen psikologa götür bebişi diyorsunuz. Bakın Üniversite de gelişim ve öğrenme dersinde anlatılan konulardır bunlar ve çocuklar ilk cinselliği bizim bildiğimiz şekli değil tabiki önce 1 yaş döneminde altını değiştirirken sonrada 2-3- yaş aralığında kendi cinsiyetini tanırken karşı cinse karşı yaşarlar.
Bu durum beden yapımızdan dolayı normal sayılıyor. Bu geçeci bir durum. Genellikle bu yaşlardaki kız çocukları babayı anneden erkek çocukları da anneyi babadan kıskanırlar, Erkek çocuk babayı kıskanırken çogunlukla babadan çekindiği için sessiz kalabilir.bunlar normal durumlardır ve geçicidir. Bazı çocuklarda kısa bir süreci alırken bazılarında bu süreç ilk okula başlayana kadar devam edebilir. Kesinlikle çocuga kızmak, bağırmak, ayıp sakın döverim seni gibi cümleler kullanmayın, Sorduğu sorular olursa dürüst olarak fazla detaya girmeden cevaplayınız. sizin onu avutmak için söyleyeceğiniz her türlü yalanın doğruluğunu anladıgı zaman sizden uzaklaşacak ve siz onların gözünde düşeceksinizdir. Genelde toplumda aman çocuk öyle şey olmaz gibi laflar dolaşır. Ama şu anki bizin varlığı yani davranışlarımız, karakterimiz bizi biz yapan herşey çocukluk dönemimizdeki olaylar ile temel oluşturuyor. Lütfen çocuklarımız konusunda bilinçli olalım.
Size kısa bir örnek ; mesela genelde anneler 2-4 yaş arası çocukların eline resim yapmaları için verdikleri kağıtta sadece bir çizik görür ve çocuk bütün sayfalara sadece bir iki çizik atarak defteri bitirmiş olur sonra çoğunluk çocuk verilen deftere değil de evin duvarını karalamaya başlar ve sonuç anneler çıldırır. Peki acaba neden diye hiç düşündünüz mü. Analatayım. 6 yaşına hadar çocuklar doğuştan hipermetropturlar yani yakını iyi göremezler. Yaradılış gereği. ve sizin verdiğiniz defter aslında ona minicik görünür ve bizim deftere bakıp gördüğümüz büyüklüğü o yaş grubu çocuklar duvara bakınca ancak görür ve onlara duvar bir kağıt büyüklüğü gibi görünür ve başlarlar orayı karalamaya resim yapmaya. Yani çocuklarınıza yaptıklarından dolayıo lütfen kızmayın, Her şeyin bir sebebi var her hangi bir problem olursa bana yazarsanız açıklamasında yardımcı olabilirim. aslında ben Matematik öğretmeniyim, ama çocukları çok sevdiğim için ve bu ders bize master yapartkende detaylı bir biçimde verildiği için çok şeyi biliyorum ve umarım benim çocuğumda olursa bu yollaraN GİDEĞİM.