Bebek Beslenmesi 3 yaşına gireli 2 ay oldu ama

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

uyuzum

aşksın sen oğlum.....
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
672
12
118
İstanbul
arkadaşlar oğlum 3 yaşına gireli 2 ay oldu ama 14 kilo doktorumuz iyi diyor ama herkes ay yemek yemiyor çok zayıf diyor lokma lokma yer 2 lokmadada doyar ama herkes zayıf diyor cidden zayıfmı

bencede normal
benim oglumda 2006 aralık dogumlu ve 13,800 ve 14 kiloyu bazen götürüyoruz.
beslenme uzmanından öyle götürdük boyu uzuyor,boyu uzun gelişim geriliği yk diyor.kilo bizim için önemli değil diyorlar.
boyu uzunsa ve uzuyorsa hiç takma.ben alıştım o şekilde yaşamaya.etrafta laf olsun diye konuşuyor.konuşmuş olmak içinn. otobüste bile ekmek vermiyormu annen diye soruyorlar çocuga

gayet normal bence bebek sitelerinde oglunuzun kilosu ortalama degerde.bence takmayin bilmislik yapan cok olur gelisimi normalmi önemli olan o saglikli gelissin yeter...

aynen öyle cnm ya bizimkininde boyu var maşallah ben kafamı takmıyorumda yaşıtlarıyla yan yana gelipte onlar yiyince bizimki yemeyince ay bu çocuk aç diyorlar ya sinir oluyorum

gayet normal bence bebek sitelerinde oglunuzun kilosu ortalama degerde.bence takmayin bilmislik yapan cok olur gelisimi normalmi önemli olan o saglikli gelissin yeter...

aynen cnm bende bu mantıktayım ama gelgelelim evli olmayan yeni yetmeler bile maşallah çocuk profösörü hepsi çok bilmiş ama benyinede bildiğim gibi büyütcem oğlumu :ecrin_bebek:bilmiyorumkismile

insanlar konuşacak şey bulamamaktan sinir bozmaya uğraşıyor gibi konuşuyor bazen bende bu dertten muzdaribim zayıf olmasada hani ortalama kiloda olan çocuk onlara göre zayıftır biraz kilolu olsa bu seferde ayy obez olacak çocuk derler doktorlardan çok bilir herkes zaten herkes profesör

Büyük oglum simdi 11 yasinda bide ufakligim var o da 2 yasini yeni doldurdu.Büyük oglum 2 yas civariyken baya tombisti o zaman herkes aman az yedir catliycak cocuk diyodu simdi ufakligim normal kiloda onada hicmi bisey yemiyo cok zayif diyolar bu diyenlerin ardi arkasi kesilmez anliyacagin en iyisi kendi bildigini yapmak kulaklarini tikamak kaydirigubbakcemile5

arkadaşlar çok tesekkürler cidden moralim yerine geldi çok doğru dedikleriniz hatta kaynanam derdiki doktor ne bilcek ben 10 tane doğurdum doktorun dediğine bakma derdi sinir olurdum bende kimseyi takmıyorum sinirlensemde kendi bildiğimi yapıyorum yediği anda yediriyorum yemiyorsa <orlamıyorum hep doktorlarda öyle söylüyor....

kılolu olsa ay e kılolı cok yedırme dıyecekler

Benım oglum ıkı bucuk yasında 11 kılo ben bu sozlerı hıc duymuyorumm

Saglıklı tamam

aynen cnm obez olmasından iyidir 10 aylığa kadar kiloluykende ay obez olcak bu çocuk derlerdi şimdide zayıf diyorlar ama insanlar böyle illa kusur bulcaklar.....

Anormal bir durum olsaydı dr sizi bilgilendirirdi. çevrenin sözüne kulak asmayın.
çocukken çok zayıftım, boyum da uzundu üstelik. 8 yaşındayken 19 kg idim. sonradan açığı kapattım tabii

Son düzenleme:
benim kızım da 2 buçuk yaşını bitirdi ve 10 kg doğum kilosu 3370 gr dı ama hiç bir zaman öyle tombiş tombiş olmadı ben bebekliğinden beri bu lafları duymaktan bıktım hatta bir dönem strese girip kızıma despotça yemek yedirmeye kalktım maalesef...... bir senedir yememiz fena değil şu anda kahvaltı dışında genel bir problemimiz yok çorbalar desen kocaman kaseyi bitiryor pilav makarna küçük kase dolusu yiyor köfte , tavuk, balık yer tek problem katıları biraz yavaş yiyor ve dolana dolana yiyor beni sinir ediyor

Son düzenleme:
cnm keşke gaza gelipte kendini hırpalamasaydın benim oğlum bazen sadece 4 5 lokmayla duruyor ama yinede kafayı takmıyorum sağlıklı neşeli beni emiyor yiyincede fena yemiyor isteyerek yesin diye bakıyorum zorlamanın ne ona ne bana faysadı yok zorlayınca sinir harbi yaşıyor oda bende alıştım ben kendi istiyor ben yediriyorum ama zorlayınca inan yedirmiyorum.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…