Bezi tekrar takmakla hata etmişsiniz gerekirse altına yapsın ama bezi takmayın. Ne güzel çişini söylüyormuş çocuk.Kaka için biraz daha zaman verin. Ben oğlumla haftalarca uğraştım. Çişini söylüyor ama kakayı yapmıyordu. Korkuyor çocuklar bir parçası gidiyor gibi düşünüyorlar. Oğlum klozete yapmak istemedi başta çünkü nereye gittiğini görmüyordu. Bende alaturka tuvalete yaptırdım. Kakayı canlı gibi düşünüyordu bende kakasının evinin aşağıda olduğunu eğer su dökersek ailesinin yanına gideceğini söyledim her seferinde kakaya el sallayıp veda ettik ama sonunda başardık.Merhaba arkadaslar 3 yasındaki oğluma bugun 4 gun oldu tuvalet eğitimi vermeye basladım bezini cıkardım ilk olarak oğlum çiş gelince soyle diyerek basladım çiş gelince söylüyor yapıyorda tuvalete yalnız kaka yapmak istemiyor tutuyor galıba bugun cok sıkıştıgını anladım ama yapmak istemedi kabız olur diye bezledım tekrar anne beni bezle diyorne yapmam lazım ıkısınede alıstırmak ıcın yardımlarınızı bekliyorum
3 yaşına gelmiş neredeyse geçiyor. zamanı yaniCocugun tuvalet egitimine hazir oldugunu nasil anliyorsunuz?
El sallamak iyiymiş ahhahaBezi tekrar takmakla hata etmişsiniz gerekirse altına yapsın ama bezi takmayın. Ne güzel çişini söylüyormuş çocuk.Kaka için biraz daha zaman verin. Ben oğlumla haftalarca uğraştım. Çişini söylüyor ama kakayı yapmıyordu. Korkuyor çocuklar bir parçası gidiyor gibi düşünüyorlar. Oğlum klozete yapmak istemedi başta çünkü nereye gittiğini görmüyordu. Bende alaturka tuvalete yaptırdım. Kakayı canlı gibi düşünüyordu bende kakasının evinin aşağıda olduğunu eğer su dökersek ailesinin yanına gideceğini söyledim her seferinde kakaya el sallayıp veda ettik ama sonunda başardık.
yerim onu ben ya düşünceye bakKakayı canlı gibi düşünüyordu bende kakasının evinin aşağıda olduğunu eğer su dökersek ailesinin yanına gideceğini söyledim her seferinde kakaya el sallayıp veda ettik ama sonunda başardık.
Hamileyim de çok tatlı geldi konu bana.Anne beni bezle diyormuş minik kuş tatlışMerhaba arkadaslar 3 yasındaki oğluma bugun 4 gun oldu tuvalet eğitimi vermeye basladım bezini cıkardım ilk olarak oğlum çiş gelince soyle diyerek basladım çiş gelince söylüyor yapıyorda tuvalete yalnız kaka yapmak istemiyor tutuyor galıba bugun cok sıkıştıgını anladım ama yapmak istemedi kabız olur diye bezledım tekrar anne beni bezle diyorne yapmam lazım ıkısınede alıstırmak ıcın yardımlarınızı bekliyorum
Çocuğun tuvalet eğitimin başında kabız olması çok olası bir durumdur. Yani çocuğu 3 yıl beze yaptırıp sonradan hadi bakalım tuvalet yap diyoruz çocuk için zor bir durum. Çocuğunuzu iyi gözlemleyip ona özel bir strateji belirleyin. Gerekirse önce lazımlık alıp o şekilde deneyin. Bol bol meyve yedirip, Sıvı tükettirin. Arada kazalar olabilir zaten tam olarak tuvalet eğitimini tamamlamak aylar sürüyor. Yani çocuğa kızmayın ama çok gevşek de davranmayın. İlk yaptığı kaka için alkış yada ufak bir hediye ile ödüllendirin ve zamanla durumu normalleştirmek için ödülü ortadan kaldırın. Çocuk belli ki korkuyor bunun normal olduğunu kendinizin de tuvalete yaptığınızı anlatın. Bence en önemlisi sabır ve istikrar sakın geri adım atmayın çocuk zaten 3 yaşına gelmiş daha fazla ertelemek iyi değil.Bezinede yapmıyor afedersiniz tam anlamıyla cıkartamıyor aglamaya baslıyor alahım ne yapacagımı sasırdım
Ben tuvalet eğitimi verirken küçük çaplı krizler geçirmiştim :) evin muhtelif yerlerine çişini bırakarak bölgesini belirliyordu dişi aslanımMerhaba arkadaslar 3 yasındaki oğluma bugun 4 gun oldu tuvalet eğitimi vermeye basladım bezini cıkardım ilk olarak oğlum çiş gelince soyle diyerek basladım çiş gelince söylüyor yapıyorda tuvalete yalnız kaka yapmak istemiyor tutuyor galıba bugun cok sıkıştıgını anladım ama yapmak istemedi kabız olur diye bezledım tekrar anne beni bezle diyorne yapmam lazım ıkısınede alıstırmak ıcın yardımlarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?