????Merhaba hanımlar. Oğlum 3 yaşında. 2 gündür kreşe başladık günde 2 saat gidiyor oryantasyon sürecinde. Kreş öğretmeni Atipik otizim benzeri hareketleri var dedi. Ama benim oğlumun gelişimi iu ana kadar hep tam zamanında hatta konuşması hep ileriydi. Arabalara daha doğrusu bütün araç türlerine ilgisi çok fazla. Ama her oyuncağı amacına uygun oynar. Bebeğine yemek yedirir su içiri. Kamyonunun arkasına oturturup gezmeye götürür. Logolarla kendi hayalinde ev yapar işte bu penceresi bu kapısı diye sırayla resmen evini inşa eder. Sorunumuz şu ki biraz başına buyruk, aşırı hareketli, adına canı isterse ve meşgul değilse bakar. Göz teması iyi, komut alır. Uyku ve temelde hiç soıkıntımız yok herşeyi yer içer maşallah. Yaşıtlarını çok sever hemen sarılmak öpmek ister. Daha 2. Gün ortama ilk girdiğinde ağlamış sonra o da arkadaşlarına katılmış. Öğretmeni gözlem yapalım çocuk psikiyatriye gitseniz şuan kreş önerir zaten dedi. Ama sınırda riskli bi çocuk dedi. Otizim genetik değil miydi? Bu zamana kadar bütün gelişimi yerli yerindeydi? Biraz ekrana maruz kaldı ama onuda 10 gündir sıfırladık. Dışardaylen bi araba veya motor, kamyon vs görsün direk kitlenir başka bişeyi gözü görmez. Dikkati dağınık yani. Sizce otizim veya Atipik otizim olabilir mi?
Bana anlattıklarınızdan hiç otizm gibi gelmedi ama uzmana götürün içiniz rahat etsin.kendi çocuk doktoruna gitmiştik geçen hafta rutin kontrole, kan tahlilinde hafif alerjik çıktı paketli gıdalara. Onları kestik ve o da otizim olduğunu düşünmüyorum ama kreş şart 1-2 ay gitsin dedi hareketlerinde değişiklik olmazsa uzmana yönlendiricem dedi
Yani bir çocuk gelişimi mezunu biri nasıl bu tanıyı koyabiliyor ki ? Otizmde ciddi bir konuşma geriliği olur asla göz teması kuramaz. Daha çocuk iki gün gitmiş hemen çocuğa etiket vurmaya kalkmış bence çocuğu oraya göndermeyin. Otizm tanısı öyle kolay mı koyuluyor resmen hayat raporu çıkıyor. Bence tavrınızı koymalısınız otizmli çocuk asla başka çocukla oynamazMerhaba hanımlar. Oğlum 3 yaşında. 2 gündür kreşe başladık günde 2 saat gidiyor oryantasyon sürecinde. Kreş öğretmeni Atipik otizim benzeri hareketleri var dedi. Ama benim oğlumun gelişimi iu ana kadar hep tam zamanında hatta konuşması hep ileriydi. Arabalara daha doğrusu bütün araç türlerine ilgisi çok fazla. Ama her oyuncağı amacına uygun oynar. Bebeğine yemek yedirir su içiri. Kamyonunun arkasına oturturup gezmeye götürür. Logolarla kendi hayalinde ev yapar işte bu penceresi bu kapısı diye sırayla resmen evini inşa eder. Sorunumuz şu ki biraz başına buyruk, aşırı hareketli, adına canı isterse ve meşgul değilse bakar. Göz teması iyi, komut alır. Uyku ve temelde hiç soıkıntımız yok herşeyi yer içer maşallah. Yaşıtlarını çok sever hemen sarılmak öpmek ister. Daha 2. Gün ortama ilk girdiğinde ağlamış sonra o da arkadaşlarına katılmış. Öğretmeni gözlem yapalım çocuk psikiyatriye gitseniz şuan kreş önerir zaten dedi. Ama sınırda riskli bi çocuk dedi. Otizim genetik değil miydi? Bu zamana kadar bütün gelişimi yerli yerindeydi? Biraz ekrana maruz kaldı ama onuda 10 gündir sıfırladık. Dışardaylen bi araba veya motor, kamyon vs görsün direk kitlenir başka bişeyi gözü görmez. Dikkati dağınık yani. Sizce otizim veya Atipik otizim olabilir mi?
öğretmen de langırt diye atlamış. 2 günde 2 saatten hemen ne anlamış? biraz abartmış, doktorlar bile hemen teşhis koyamıyor bu ultrasonda cıkan bişe değil ki. neye istinaden koymuş bu tanıyı bunu sordunuz mu? sadece ilk başta ağladı diye değil heralde?Merhaba hanımlar. Oğlum 3 yaşında. 2 gündür kreşe başladık günde 2 saat gidiyor oryantasyon sürecinde. Kreş öğretmeni Atipik otizim benzeri hareketleri var dedi. Ama benim oğlumun gelişimi iu ana kadar hep tam zamanında hatta konuşması hep ileriydi. Arabalara daha doğrusu bütün araç türlerine ilgisi çok fazla. Ama her oyuncağı amacına uygun oynar. Bebeğine yemek yedirir su içiri. Kamyonunun arkasına oturturup gezmeye götürür. Logolarla kendi hayalinde ev yapar işte bu penceresi bu kapısı diye sırayla resmen evini inşa eder. Sorunumuz şu ki biraz başına buyruk, aşırı hareketli, adına canı isterse ve meşgul değilse bakar. Göz teması iyi, komut alır. Uyku ve temelde hiç soıkıntımız yok herşeyi yer içer maşallah. Yaşıtlarını çok sever hemen sarılmak öpmek ister. Daha 2. Gün ortama ilk girdiğinde ağlamış sonra o da arkadaşlarına katılmış. Öğretmeni gözlem yapalım çocuk psikiyatriye gitseniz şuan kreş önerir zaten dedi. Ama sınırda riskli bi çocuk dedi. Otizim genetik değil miydi? Bu zamana kadar bütün gelişimi yerli yerindeydi? Biraz ekrana maruz kaldı ama onuda 10 gündir sıfırladık. Dışardaylen bi araba veya motor, kamyon vs görsün direk kitlenir başka bişeyi gözü görmez. Dikkati dağınık yani. Sizce otizim veya Atipik otizim olabilir mi?
Bana asperger gibi geldi. Tarifinize çok uyuyor. Hatta eminim, size o kadar söyleyeyim... Asperger de bir çeşit otizm ama zeka geriliği olmuyor. Hatta çoğu daha zeki oluyor. Fakat zekalarıni tek yönlü kullanıyorlar genelde. Arabaya ilgisi varsa çocuk motorun sesinden arabanın hangi marka olduğunu tahmin ediyor ama cenazede fikra anlatmamasi gerektigini düşünemiyor gibi..genis yelpazali bir spekturum kabaca ornek verdim. Ex kocam ve onun yeğeni aspergerdir. Sizin tarifinizle yeğeninin küçüklüğü geldi gözümün önüne...Merhaba hanımlar. Oğlum 3 yaşında. 2 gündür kreşe başladık günde 2 saat gidiyor oryantasyon sürecinde. Kreş öğretmeni Atipik otizim benzeri hareketleri var dedi. Ama benim oğlumun gelişimi iu ana kadar hep tam zamanında hatta konuşması hep ileriydi. Arabalara daha doğrusu bütün araç türlerine ilgisi çok fazla. Ama her oyuncağı amacına uygun oynar. Bebeğine yemek yedirir su içiri. Kamyonunun arkasına oturturup gezmeye götürür. Logolarla kendi hayalinde ev yapar işte bu penceresi bu kapısı diye sırayla resmen evini inşa eder. Sorunumuz şu ki biraz başına buyruk, aşırı hareketli, adına canı isterse ve meşgul değilse bakar. Göz teması iyi, komut alır. Uyku ve temelde hiç soıkıntımız yok herşeyi yer içer maşallah. Yaşıtlarını çok sever hemen sarılmak öpmek ister. Daha 2. Gün ortama ilk girdiğinde ağlamış sonra o da arkadaşlarına katılmış. Öğretmeni gözlem yapalım çocuk psikiyatriye gitseniz şuan kreş önerir zaten dedi. Ama sınırda riskli bi çocuk dedi. Otizim genetik değil miydi? Bu zamana kadar bütün gelişimi yerli yerindeydi? Biraz ekrana maruz kaldı ama onuda 10 gündir sıfırladık. Dışardaylen bi araba veya motor, kamyon vs görsün direk kitlenir başka bişeyi gözü görmez. Dikkati dağınık yani. Sizce otizim veya Atipik otizim olabilir mi?
Tam aynısını söylicektim.Bi daha oraya çocuğunuzu göndermeyin.Doktorlar bile bu teşhisi koymadan defalarca test ediyolar,aşleyi dinliyolar,çocuğu muayene ediyolar ki yine hemen teşhisi koymuyolar.Kreş öğretmeni kim Allah aşkına ya.İki gün önce başlamış çocuğa teşhis koyuyo.Yani bir çocuk gelişimi mezunu biri nasıl bu tanıyı koyabiliyor ki ? Otizmde ciddi bir konuşma geriliği olur asla göz teması kuramaz. Daha çocuk iki gün gitmiş hemen çocuğa etiket vurmaya kalkmış bence çocuğu oraya göndermeyin. Otizm tanısı öyle kolay mı koyuluyor resmen hayat raporu çıkıyor. Bence tavrınızı koymalısınız otizmli çocuk asla başka çocukla oynamaz
neye dayanarak bu yorumu yaptıgını sordunuz mu ?Merhaba hanımlar. Oğlum 3 yaşında. 2 gündür kreşe başladık günde 2 saat gidiyor oryantasyon sürecinde. Kreş öğretmeni Atipik otizim benzeri hareketleri var dedi. Ama benim oğlumun gelişimi iu ana kadar hep tam zamanında hatta konuşması hep ileriydi. Arabalara daha doğrusu bütün araç türlerine ilgisi çok fazla. Ama her oyuncağı amacına uygun oynar. Bebeğine yemek yedirir su içiri. Kamyonunun arkasına oturturup gezmeye götürür. Logolarla kendi hayalinde ev yapar işte bu penceresi bu kapısı diye sırayla resmen evini inşa eder. Sorunumuz şu ki biraz başına buyruk, aşırı hareketli, adına canı isterse ve meşgul değilse bakar. Göz teması iyi, komut alır. Uyku ve temelde hiç soıkıntımız yok herşeyi yer içer maşallah. Yaşıtlarını çok sever hemen sarılmak öpmek ister. Daha 2. Gün ortama ilk girdiğinde ağlamış sonra o da arkadaşlarına katılmış. Öğretmeni gözlem yapalım çocuk psikiyatriye gitseniz şuan kreş önerir zaten dedi. Ama sınırda riskli bi çocuk dedi. Otizim genetik değil miydi? Bu zamana kadar bütün gelişimi yerli yerindeydi? Biraz ekrana maruz kaldı ama onuda 10 gündir sıfırladık. Dışardaylen bi araba veya motor, kamyon vs görsün direk kitlenir başka bişeyi gözü görmez. Dikkati dağınık yani. Sizce otizim veya Atipik otizim olabilir mi?
Özel eğitim okulunda öğretmenim. Öğretmeninizin bu kadar kısa sürede üstelik teşhis koyması yanlış. Konuşmalarından eğitim fakültesi mezunu olmadığı belli. Sizin içinize kurt düşürmüş bi' kere. Teşhis konulursa zaten siz Rehberlik Araştırma Merkezine gideceksiniz teşhis ve derecesine gören hangi okula gitmesi gerektiğine onlar karar verecek. Siz kısa sürede uzmana götürün hatta o kreşe de göndermeyin. Öğretmenin yaklaşımı çok yanlış haklı çıksa bile böyle bir konuşma yapamaz.Merhaba hanımlar. Oğlum 3 yaşında. 2 gündür kreşe başladık günde 2 saat gidiyor oryantasyon sürecinde. Kreş öğretmeni Atipik otizim benzeri hareketleri var dedi. Ama benim oğlumun gelişimi iu ana kadar hep tam zamanında hatta konuşması hep ileriydi. Arabalara daha doğrusu bütün araç türlerine ilgisi çok fazla. Ama her oyuncağı amacına uygun oynar. Bebeğine yemek yedirir su içiri. Kamyonunun arkasına oturturup gezmeye götürür. Logolarla kendi hayalinde ev yapar işte bu penceresi bu kapısı diye sırayla resmen evini inşa eder. Sorunumuz şu ki biraz başına buyruk, aşırı hareketli, adına canı isterse ve meşgul değilse bakar. Göz teması iyi, komut alır. Uyku ve temelde hiç soıkıntımız yok herşeyi yer içer maşallah. Yaşıtlarını çok sever hemen sarılmak öpmek ister. Daha 2. Gün ortama ilk girdiğinde ağlamış sonra o da arkadaşlarına katılmış. Öğretmeni gözlem yapalım çocuk psikiyatriye gitseniz şuan kreş önerir zaten dedi. Ama sınırda riskli bi çocuk dedi. Otizim genetik değil miydi? Bu zamana kadar bütün gelişimi yerli yerindeydi? Biraz ekrana maruz kaldı ama onuda 10 gündir sıfırladık. Dışardaylen bi araba veya motor, kamyon vs görsün direk kitlenir başka bişeyi gözü görmez. Dikkati dağınık yani. Sizce otizim veya Atipik otizim olabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?