3 yaş mutfakta yemek kokusunda mide bulantısı

aydogan3737

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2019
24
1
36
43
Merhaba arkadaşlar. 3 yaşında olan erkek oğlumda sabah kahvaltı yapmak için mutfağa geldiğinde direkt midesi bulanıyor. Öncesinde yağlı yiyeceklerden dolayıdır dedim. Kahvaltıyı odaya götüreyim dedim ama yine aynı. Normal öğünlerde de çok sık aynı durumla karşılaşıyoruz. Başınıza gelen var mı acaba.
ayrıca her gece mutlaka öksürük nöbeti oluyor. İnternetten araştırdım ama ilgili bir konu bulamadım. Sizlerinde başına geliyor mu acaba?

Küçükken benzer bi durum bende de oluyordu, uyandıktan 2 saat sonra falan acıkma hissi geliyordu öncesinde masaya oturursam midem bulanırdı. Çocuğunuzun da uyandıktan 1 saat sonra falan iştahı açılıyor olabilir mi?

Yemek yemek istemiyor ve bahane buluyor olabilirmi. Benim kızım da şuan 30 aylık bişey yemek istemeyince direk bu acı demeye başlıyor

Bulanıyor derken kusuyor mu öğürüyor mu? Sadece kendisi bulandığı ı söylüyorsa bahane buluyor olabilir. Bir de öksürük deyince aklıma reflü geldi

Ayy kızım 3 yaşında. Sabah uyanıyor duyduğu Her kokuya anne bisey kokuyor diye öğürüyor.Yemek kokusu, çamaşır suyu kokusu vs.Ben odasının önünde kiraz çiçekli kolonya bulunduruyorum onu sıkıyorum hemen koridora. Kahvaltıyı uyandıktan 1,5 saat sonra veriyorum. Hem kokulara alışmış oluyor. Bazen balkonda yapıyoruz.gun içinde de öyle.anne ne koktu diye öguruyor. Arabada mutlaka yine kolonya bulunduruyorum.ozellikle biraz uzun yol gidiyorsak arada sıkıyorum. Hatta bu koku yüzünden kustugu bile oluyor. Ben de öyleyim. Çocukken de öyleydim.bazı kokular beni resmen hasta eder.bazı kokular da beni acayip mutlu eder. En ufak kötü koku da ögürürüm.

Bir hastaliktan dolayı olmasın. Hiç arastirdiniz mi ya da doktora gittiniz mi? İnternette bu durum ile ilgili bir yazı dahi okumadim

Gece öksürük tutuyor dediğiniz için aklıma reflü geldi. Yatmadan kaç saat önce yemek yemeyi sonlandırıyorsunuz? Dilerseniz doktora götürüp mide açısından bir değerlendirsin

Bir hastaliktan dolayı olmasın. Hiç arastirdiniz mi ya da doktora gittiniz mi? İnternette bu durum ile ilgili bir yazı dahi okumadim
Kokudan hoşlanmiyor.Cok normal bisey.Benim de öyle.lisede Dokmabahce sarayına geziye gitmiştik.degisik bir kokusu vardı.Cok güzel bir gündü.o koku hala hafızamda.bir yerde duysam acayip mutlu okurum.ya da bir kız vardı okulda hiç hoşlanmadığım onun parfümü.yillar gecti üzerinden nerede duysam aynı hissediyorum. Kokulara hassasiyet sanırım bu.kötü bir kokuda anında öğürürüm bende.Ayy hatta ağladığımı biliyorum.

Benim 5 yaşında oğlum hala yemek kokularından tiksinir. Ben yemek yaparken mutfağa burnunu tıkayarak girer. Küçükkende öyleydi makarna bile pişse pis kokuyor deyip mutfağa girmezdi titiz bi çocuk koku sevmez vs. Bu tamamen karakteristik bir özellik korkmmanıızı gerektircek birşey olduğunu düşünmüyorum. Öksürük te bu dönemde bütün çocuklarda var nerdeyse alerji mevsimi. Boğazı gıcık yapıyordur yatınca

Reflü malesef, benım oğlumdada var 4.5 yasında uzun zamandır ara ara mide bulantısı yemeklerın görüntüsü ve kokusumdan bulantı, iştahsızlık ve gece ağzına midesındekı yemekler geldiği için öksüeük oluyor. Biz reflü diyeri yapıyoruz.. Süt, kakao, kızartmalar, abur cubur vermiyoruz, biraz rahatlayıp iştahı acılmaya başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…