Kızım 3 buçuk yaşında,aynı şekilde anneanne bakıyor ve kardeşi de yolda. Eylülde yarım gün kreşe başlayacaktı,biraz tedirgin oldum acaba biz de zorlanır mıyız? Siz tam gün mü düşünüyorsunuz, yarım gün gitse 1-2 sene?
Erken yaşta kreşe göndermiş bir anne olarak madem ikinci seçenek gibi güzel bi olasılık var kullanın derim... Bugünler bi daha gelmeyecek tadını çıkarın... Şahsen ben öyle yaptım
O halde yaz döneminde ara vermişken bu yıl ara mı verseniz? Gitmek istemediğinde hemen dediğini yapmak yanlış diye okumuştum ama çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız,yüreğinizin sesini dinleyin.yok bizde yarım gün başladık.
sabah 8:30 da bırakıp öğlen 12:30 alıyorum oğlumu. tam gün zaten mümkün değil durmazdı.
inşallah sizinki böyle olmaz.
O halde yaz döneminde ara vermişken bu yıl ara mı verseniz? Gitmek istemediğinde hemen dediğini yapmak yanlış diye okumuştum ama çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız,yüreğinizin sesini dinleyin.
geçen yıl eylülde kızım 3.5 yaşındayken kreşe başlatmak istedik, kızım gece uykularından çığlık çığlığa ağlayarak uyanmaya, sürekli mutsuz ve huysuz bir çocuk olmaya başladı, üstelik sadece oryantasyon sürecinde günde 1 saat ve benimle gittiği halde bu kadar tepki verdi, ben de bu macerayı başlamadan bitirdim. şu an 4.5 yaşında ve eylülde anaokuluna başlayacak, öyle hevesli ki, yazlığa gitmeyelim hemen okula başlayayım diyor :)
her çocuğun ev ortamından ayrılma ve okula alışabilme yaşı farklı, eğer okul onu mutsuz ediyorsa bu yılı sizinle geçirsin seneye başlatın, 4 yaşından sonra evden daha bağımsız ve sosyal olmaya başlıyorlar.
biz kardeşini beklerken çok vakit geçirdik büyük kızımla... Hiç kıskanmadı bu yüzden. Araları 4 yaş ilk doğduğu zamanlar kardeşini hiç esirgemedim ondan hatta bezini getir üstünü ört hadi gel onu emzirirken sende bana sarıl v.s şimdi abla kardeş deli gibi düşkünler birbirlerine... Büyüğüne vakit ayırmaya dikkat edin ki kendini dışlanmiş hissedip kardeşine saldırmasın. Naçizane fikrim kardeş aşamasında evde olması gibi bi durum varken ki yaşida küçük bırakın kardeşiyle ve sizinle vakit geçirsin1 sene daha evde dursun diyorsunuz yani.. peki evdede sıkılmazmı sadece benimle olunca diye düşünüyorum. ?
televizyona mı dalar ? buda gelişimini olumsuz etkilermi ?
valla kafamda deli sorular..
Aa pardon o kısmı okumamışım. İkilemde kalmakta haklısın,seneye erteleyin bence.ara vermedikki daha başlayalı 1 ay oldu.. yaz okuluyla başlayalım eylülde devm ederiz diye düşünmüştük..
yüreğim gönderme diyo.. sadece bu seferde evde sıkılırsa diye üzülüyorum.. bu nedenle kararsızım.
anlattıklarınızın tıpa tıp aynısını yaşıyorum.. gece çığlıklar ağlayarak uyanmalar..
sabah uyanır uyanmaz söylediği şey ablaya gitmeyelim oluyor..
acaba evde kardeşi gelince onunla ilgilenemezsem bu seferde böyel mutsuz olurmu diye tasalanıyorum..
kreşin vermeye calıştıgı eğitim acaba benimkinden daha mı iyi olur diye kafama takılıyor açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?