• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaş biberon birakimi..

EliFFKeReMM

~ Çünkü Her bir Zerrem aşık, Her bir Zerrene ~
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2017
2.092
4.307
53
30
Kizlar merhaba..
Martta 3 yaşina girecek bir oglum var. Bugun krese basladik. :)
Konusmuyordu motor gelisimi felan biraz geriydi. 11 aydir babannesi bakiyordu..
Neyse bugun kreste yemek yemedi. Hic sasirmadim cunku telefonla yemek yiyordu babannesinde. Yemegin ardindan sut.
Inanin bana 50 kez soyledim bineronu birakktiralim anne diye. Daha kucuk kerem bile 7 yasinda birakti dedi. Ben 1 gunn vermiyordum sonrasinda cocuk deli gibi sut iciyordu. Artik abartmisti gece en az 4 defa kalkar sut icer uyurdu. Dedim bu boyle olmayacak. Anne bak dedim cocuk hep sutmu icecek. Biberonu biraktiralim kucuk daha. Kiyamam ben ona, hemen yatiyo seviyor vs vs bir suru bahane. Bugun krese basladi cocuk tum gun sut vermisler. Cocuk psikiyatristi var kresde. O konustu bizimle. Mecbur birakmasi lazim dedi. Yemek yemez dislerini etkiler soyle boyle. Hem agladim hem kv anlattim neyse artik ciddiye aldi cunku esimde yanimdaydi. Psikolog bizimle konusurken. Ben telefonu hic vermiyordum izin gunumde yemek yerken bile baska bseyle mesgul olurken yemek yiyordu. Ama telefon asla. Dedim bugun hic vermeyin biberon cok aglamis bugun sut sut diye. Vermemisler. Gece eminim ki bi 10 kere kalkacak 10gun uykusuz kalacagim ama, biberon biraktiricam. Ama aklim hep yagizda. Babannesi sut verdimi? Sut verecekmi ne yedirdi aklimi kemiriyor. Eskiden 3ayda bir is yerinden 4de ciktigim oluyordu mecbur kv de kaliyordu cocuk. Beni arayip annesi bu gece tam 5 biberon sut icti diyodu. Anne vermeyin diyordum. Yine ayni. Esim konustu yine ayni. Borclarimz olmasa, tek maasla idare edebilecek durumumuz olsa suan cikarim isten ama, malesef ki elim kolum bagli. :( bana yardim edin ne yapayim ben nasil biberonu biraktirdiniz siz? Bu gece biberon isterse icine su koyup oyle ni versem? Sutu bardakta icmiyor cunku. Yada gece ne kadar aglarsa aglasin hic biberonu gostermesem mi? Yardim kizlar

Benim kızım da üç yaşinda biberonla içiyor sütünü
Günlük bir lt süt içerdi çocuk Dr çok içiyor demir eksikliği olur günlük yarım lt yeterli dedi

Azar azar azalttım gunlük yarım litre içmıyor bile çoğu zaman kızım karnını agrıtıyor diyorum susuyor ki gerçekten agrıtıyor karnını

Kv de çok bilinçsizce davranıyor

Biberonu nasıl bıraktırırım bende onu düşünüyorum konuyu takipteyim

Benim oğlumda iki buçuk yaşında biraz zorlukla bıraktı. En son beraber çöpe attık. Artık geri gelmeyeceğini anlayınca bı iki sizlanip vazgeçti. Birlikte biberonu yok edin yani. Ama hiç kalmasın evde. Yani atipda yenisi ertesi gün bir yerden çıkarsa etkisi olmaz. Bide 4-5 biberon süt çok zararlı sadece disinede değil bu denli fazla süt bı sure sonra demir eksikliğinde yapar O kadar süt içen çocuğu yemek yemeğe alıştırmak çok zor olur. 10 gün bile değil bence çocuklar çabuk alışıyor değişikliğe. Ama hiç zincirin kırılmaması lazım. Yani taviz yok. Ne siz ne başkası tarafından.

Kizlar merhaba..
Martta 3 yaşina girecek bir oglum var. Bugun krese basladik. :)
Konusmuyordu motor gelisimi felan biraz geriydi. 11 aydir babannesi bakiyordu..
Neyse bugun kreste yemek yemedi. Hic sasirmadim cunku telefonla yemek yiyordu babannesinde. Yemegin ardindan sut.
Inanin bana 50 kez soyledim bineronu birakktiralim anne diye. Daha kucuk kerem bile 7 yasinda birakti dedi. Ben 1 gunn vermiyordum sonrasinda cocuk deli gibi sut iciyordu. Artik abartmisti gece en az 4 defa kalkar sut icer uyurdu. Dedim bu boyle olmayacak. Anne bak dedim cocuk hep sutmu icecek. Biberonu biraktiralim kucuk daha. Kiyamam ben ona, hemen yatiyo seviyor vs vs bir suru bahane. Bugun krese basladi cocuk tum gun sut vermisler. Cocuk psikiyatristi var kresde. O konustu bizimle. Mecbur birakmasi lazim dedi. Yemek yemez dislerini etkiler soyle boyle. Hem agladim hem kv anlattim neyse artik ciddiye aldi cunku esimde yanimdaydi. Psikolog bizimle konusurken. Ben telefonu hic vermiyordum izin gunumde yemek yerken bile baska bseyle mesgul olurken yemek yiyordu. Ama telefon asla. Dedim bugun hic vermeyin biberon cok aglamis bugun sut sut diye. Vermemisler. Gece eminim ki bi 10 kere kalkacak 10gun uykusuz kalacagim ama, biberon biraktiricam. Ama aklim hep yagizda. Babannesi sut verdimi? Sut verecekmi ne yedirdi aklimi kemiriyor. Eskiden 3ayda bir is yerinden 4de ciktigim oluyordu mecbur kv de kaliyordu cocuk. Beni arayip annesi bu gece tam 5 biberon sut icti diyodu. Anne vermeyin diyordum. Yine ayni. Esim konustu yine ayni. Borclarimz olmasa, tek maasla idare edebilecek durumumuz olsa suan cikarim isten ama, malesef ki elim kolum bagli. :KK43: bana yardim edin ne yapayim ben nasil biberonu biraktirdiniz siz? Bu gece biberon isterse icine su koyup oyle ni versem? Sutu bardakta icmiyor cunku. Yada gece ne kadar aglarsa aglasin hic biberonu gostermesem mi? Yardim kizlar
Biberonu çöpe atacaksınız kuşlar aldı gibi bişeyler söyleyip biberonu yok edeceksiniz 1 2 gece zorlanırsınız okadar kesin kararlı davranıp taviz vermezseniz tabi kreş ve babaanneyle iş birliği yaparak üstesinden kolayca gelebilirsiniz herşeyin fazlası zararlı

Benim kızım 3.5 yaşında 2 hafta önce bıraktı biraz mecburiyetten oldu ama işime geldi açıkçası :)

Bizim biberonumuz cam, o gün sabah sütünü içtikten sonra biberonu mutfak tezgahının en köşesine koymuş eşimde farketmemis kolunu çarptı tabi biberon kırıldı :) kızım koşa koşa gitti mutfağa eşim de senin yüzünden kırıldı dedi :KK70:

Ben de eczanede biberon kalmamış gelince gider alırız dedim tamm dedi o gün bu gündür arada soruyor geldi mi diye gelmedi diyorum tamam diyor.

Yani ben de kv sorunu yoktu sen oğlanı biberondan kessende o kv varken 15 yaşına kadar verir biberonu.

Back