Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi3 yaş annelerine sesleniyoruuumm..
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
mrb kizlar benim de kizim 3 yas icinde yemek yemiyo cok zayif ne versem istemiyor. bende artik kendisi neyi istiyor yemek onu veriyorum meyve cok veriyorum
benim oglumda mayıs 2006 dogumlu önceden sabahları sadece süt içiyodu artık sabahları yumurta süt bide babası ne yiyorsa ondan yemek istiyo tek sorun o kalkınca kendiside sofradan kalkmak istiyo bidebabası çay içtigi için kendiside çay istemeye başladı daha önce hiç içirmedim çünkü ögle yemeklerini zorlada olsa yiyorda akşam bişey yemek istemiyo neyseki yogurt,bulgurla yapılan pilav yada çorba çeşitlerinin hepsini seviyo pek fazla abur cubur vermedigim için pek aklınada gelmiyo eline bişey istedigindeyse ya havuç yada salatalık veriyorum oda seviyo zaten boyu normal yaş gurubuna göre uzun kilosuda 16.5kg başkalarına göre zayıf görünüyo aa saglıklı olsun bana yeter
Benim kızım 2006 eylül doğumlu 95 cm 14 kilo.Doktor 1-2 cm lik eksik var demişti.Yemesi düzgün değil ama ben hala çabalıyorum.Uzun bi süre balık yağı kullandım 3 aydan beri vermiyorum.sizler kullanıyor musunuz ve hangi markayı kullanıyorsunuz?
ben bi ara zinco mega verdim.şu an seven seas siye bi balık yağı kullanıyoruz.faydasını görüyoruz sanırım.kızım önceden akşam yemeğinden sonra sadece meyve yerdi.şimdilerde uyumadan önce bençok acıktım anne diye ve çok mutlu oluyorum.biraz açıldı iştahı
Merhaba kızım 2006 temmuz doğumlu boy;103cm,kilosu 15.7 iştah problemi bizde de var son günlerde de çikolata reklamlarını görünce illa çikolata istiyorum diye tutturdu en sonunda aldık sabahları bi kaç dilim ondan yiyo bütün gün iştahını kesiyo doğru dürüst bişey yemiyo çikolata gibi şeyler vermemek gerekiyo da nasıl başarıcaz bilmiyorum
mrb kizlar benim de kizim 3 yas icinde yemek yemiyo cok zayif ne versem istemiyor. bende artik kendisi neyi istiyor yemek onu veriyorum meyve cok veriyorum
benim oglumda mayıs 2006 dogumlu önceden sabahları sadece süt içiyodu artık sabahları yumurta süt bide babası ne yiyorsa ondan yemek istiyo tek sorun o kalkınca kendiside sofradan kalkmak istiyo bidebabası çay içtigi için kendiside çay istemeye başladı daha önce hiç içirmedim çünkü ögle yemeklerini zorlada olsa yiyorda akşam bişey yemek istemiyo neyseki yogurt,bulgurla yapılan pilav yada çorba çeşitlerinin hepsini seviyo pek fazla abur cubur vermedigim için pek aklınada gelmiyo eline bişey istedigindeyse ya havuç yada salatalık veriyorum oda seviyo zaten boyu normal yaş gurubuna göre uzun kilosuda 16.5kg başkalarına göre zayıf görünüyo aa saglıklı olsun bana yeter
Benim kızım 2006 eylül doğumlu 95 cm 14 kilo.Doktor 1-2 cm lik eksik var demişti.Yemesi düzgün değil ama ben hala çabalıyorum.Uzun bi süre balık yağı kullandım 3 aydan beri vermiyorum.sizler kullanıyor musunuz ve hangi markayı kullanıyorsunuz?
valla ben de cok cektim bu yeme sorunundan ama balik yagi hic kullanmadim ilerki yillarda cikmak uzere yag hucresi dopoluyormuslar ilerki yaslarda obeziteye sebep oluyormus kullanmadim kullanmam da doktorum kisa sureli ongorurse belki
Merhaba kızım 2006 temmuz doğumlu boy;103cm,kilosu 15.7 iştah problemi bizde de var son günlerde de çikolata reklamlarını görünce illa çikolata istiyorum diye tutturdu en sonunda aldık sabahları bi kaç dilim ondan yiyo bütün gün iştahını kesiyo doğru dürüst bişey yemiyo çikolata gibi şeyler vermemek gerekiyo da nasıl başarıcaz bilmiyorum
masallah boyu cok uzunmus ama benimkiyle ayni kiloda o yuzden dusunemiyorum cok zayif galiba allah kolaylik versin
yalniz biz atliyoruz bi olayi doktorlar artik zayif cocuk gorunce seviniyorlar karsi komsum kizizni daha 3yasindayken perhize sokmak zorunda kaldi cocuk afalladi
benimki 97cm 16kilo valla yasitlarinin kiminin onnde kiminden geri ben biraktim artik doktorumuz cok saglikli dedi son kontrolde
simdi gevrekle sut yer baligi sever makarnayi yumurtayi yer ama gorseniz sen buna yemek mi diyorsun dersiniz doyurcak kadar yemez asla ole alir kacar
merhaba benim oglumda 3 yaşında yani yeni bitirdik 4 e girdik benim ogluşta bir ara hatta uzun bir ra hiç bir şey yemiyordu minik mink lokmalrı oyunlarla agzına vermeye çalışırdım çok çektim gerçekten dr söyledim bize vitamin yazmıştı ayrıca iştahınıda açıyordu b,r süre kullandım şimdi fena degil.. isterseniz sizde böyle bir ilaç kulanabikirsiniz .........
benim de 37 aylık iki kızım var.
4 aralık 2006 doğumlular
Kızlarım biz ne iyorsak onları yiyorlar
Ayrıce bir yeme programı yapmıyorum artık
yaklaşık 2 sene onlara özel yemek pişirdim sonra bizimle yemeye başladılar
Hergün bi yumurta ve 500 cc. sütlerini içiririm.
Haftanın 3 günü et 1 günü balık yediriyorum.
anaokuluna gidiyorlar
Okuldan önce yemek problemimiz çok fazlaydı
hatta ufaklık poposunu yırttı bu yüzden
yani yemek yemediğinden dolayı kabız oldu ve 5-6 gün dışkılamayayınca popusu yırtıldı
okula başladıktan sonra düzene girdik.
36 haftalık prematüre doğdular
Şimdi bir 21,5 kg. ve 106 cm. ,diğeri 16,7 kg. ve 102,5 cm.
2 yaşına kadar çikolata ,tatlı ve şeker vermedim.
Yine aynı şekilde şekerli ve tuzlu da
Sanırım bu yüzden çikolata ve türlerini çok sevmezler.
Haftada ya da 2 hafta da 1 çikolata yerler veya yemezler.
çok şükür sebzeyi de severiz
sevmediklerimiz var ama en azından 2-3 tanesini severek yiyorlar.
Bizim boya kitaplarımız var.
Hergün mutlaka 1-2 sayfa boyama yaparız.
Rakamlarda 3 teyiz
20 e kadar sayıyoruz ama tanıma açısından 3 e kadar geldik
Küçük kasları güçlendirici çalışmalar hergün yapıyoruz yani.
Harfleri öğretmemenizi öneririm.
bu konuda bir çok oyuncak var ama aksine bu tür harfleri tanıtan oyuncaklar ,çocukların okul zamanında yardımcı değil zararlı oluyor
Çocuklar hece şeklinde okuma ve yazma öğreniyor
ama bu tğr oyuncaklarda ka diyor mesela
ama çocuk ke -kı -ki denildiğinde zorlanıyor
Bir eğitmen olarak harfleri öğretmemenizi öneririm
En azından sessiz harfleri.
Lego ve puzzzle yapıyoruz ama 3 yaşındaki her çocuk gibi ,ilgi süreleri uzun değil .
yeni 24 parçalılara geçtik ama hiç yapamadık .ınşallah güzel paylaşımlar yaparız.
merhaba benim kızımda mart 2007 doğumlu bizde yemek yemede sorun çekiyoruz yani ben yedirirsem yiyor ama kendisi eline çatalı kaşığı almıyor
biriki haftadır ısrar ediyorum kendi yesin diye uğraşıyorum ama hala başaramadım erken mi başladım geç mi kaldım hiç bilmiyorum sizin çocuklarınız nasıl kendileri yiyorlar mı yada nee zamandır yemeklerini kendileri yiyorlar
merhaba benim kızımda mart 2007 doğumlu bizde yemek yemede sorun çekiyoruz yani ben yedirirsem yiyor ama kendisi eline çatalı kaşığı almıyor
biriki haftadır ısrar ediyorum kendi yesin diye uğraşıyorum ama hala başaramadım erken mi başladım geç mi kaldım hiç bilmiyorum sizin çocuklarınız nasıl kendileri yiyorlar mı yada nee zamandır yemeklerini kendileri yiyorlar
benim oğlumda şubat 2007 doğumlu. aynen benim oğlumda ben yedirsem yiyor. sadece makarnayı çatalla yiyor. diğerlerinde tembellik gösteriyor. meyveleri dilimliyorum lokmalık kendi çatalla yemeye başlıyor ama sonrasında bırakıp oyuna devam ediyor. benimkisi tembelliğinden yaniii.. erken değil canım. 2. yaşından sonra normal.en azından çatal kullanmayı öğrensinler... :)
merhaba benim oğlum 1 mart 2007 doğumlu ama hala konusmadı tam olarak. doktor bir anda açılır üstüne gitmeyin dedi üzülüyorum sizin bebişler nasıl konusma konusunda??
benim oğlumda şubat 2007 doğumlu. aynen benim oğlumda ben yedirsem yiyor. sadece makarnayı çatalla yiyor. diğerlerinde tembellik gösteriyor. meyveleri dilimliyorum lokmalık kendi çatalla yemeye başlıyor ama sonrasında bırakıp oyuna devam ediyor. benimkisi tembelliğinden yaniii.. erken değil canım. 2. yaşından sonra normal.en azından çatal kullanmayı öğrensinler... :)
benim kızda çok tembel canım aslında işine geldimi yemeğini kendisi bitiriyor ama kimi zamnada eline hiç bişey almıyor istemeselerde alışmak zorundalar ben kararlıyım kızımında anlaması lazım
gülshbusem erkek çocuklar genelde geç konuşuyorlar bide emzik kullanıyorlarsa dahada geç konuşuyorlar merak etme bence canım
merhaba benim oğlum 1 mart 2007 doğumlu ama hala konusmadı tam olarak. doktor bir anda açılır üstüne gitmeyin dedi üzülüyorum sizin bebişler nasıl konusma konusunda??
canım hala konşmadı derken cümlemi kuramıyor yoksa anlaşılmıyor mu konuşmaları dr.una güven geç olsn güç olmasın. benim oğlum şubat 2007 doğumlu ama çok iyi konuşuyor. çocuktan çocuğa değişebilir durum. üzülme artı. eğer kelimeler söyleyebiliyorsa dili çözülür yakında:) yerimseniben
benim oğluşumda kasım 2006 doğumlu... boyu uzun kilosuda normal bazen zayıf diyorlar ama inanın zayıf olması daha sağlıklı... büyük oğlumun azda olsa kilo problemi var çok korkuyorum daha fazla kilo alırsa diye... zayıflığın çözümü kolay ama ALLAH korusun obeziteye çözüm çok zor..... doktorlar bile zayıf çocukları görünce seviniyorlar...
Ben 3 yaş annesiyim :) Ancak verecek bir tavsiyem yok. Çünkü ben de çok çaresiz durumdayım. Oğlum çok zor yemek yiyor. Yeni alışkanlığı da yemek yerken öğürmek hatta bazen kusmak. Doktora götürdüm kan tahlilleri yaptırdım ama bir problem yok. Doktor ısrar etmeyin dedi. Ama bıraksam bütün gün aç gezecek. İştahsız çocuk büyütmek çok zormuş