Bebek Beslenmesi 3 yaş annelerine sesleniyoruuumm..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

f.b.t.l

rabbim hayırlısını ver
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2008
1.277
640
323
İstanbul
3 yaş anneleri.burda beraber çocuklarımıza yaptığımız özel tarifleri,takviyeleri,boylarını,kilolarını,sorunlarını,kısacası çocuklarımızla ilgili herşeyi paylaşalım istiyorum.kızım yeni 3 yaşına girdi.sizlerle paylaşacağım ve öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum.paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

oğlum 26 aylık..

sabah kahvaltısında pekmez, gunun ılerleyen saatlerınde de sadece süt içiyor.

ve çıkolata verırsem hayır demıyor.. onun dışında ağzına lokma sokamıyoruz..

dellenmek üzereyim.. belkı sana yardımım olmaz ama içimi dökmek istedim.

çedenecim acaba iştah açıcı balık yağı falan denedinmibirde çocuklar belli bir dönemde hiçbirşey yemiyorlar.inşallah seninkide o dönemdedir.atlatırsınız umarım

başka bi topicte paylaştım burdada paylaşayım.bir çocuk profesörünün tavsiyesi arkadaşlar..
yarım muz,yarım elma,yarım armut,pekmez,ceviz,badem,fındık(isteğe göre dönşümlü)
bunların hepsini blendırdan çekip her sabah yediriyorsunuz.1 saat kadar sonrada kahvaltı yaptırıyorsunuz.hastalıklara karşı kalkan görevi yapacağını söylemiş prof. bi arkadaşımıza.bende 2 gündür yapıyorum.hemde çok besleyici.sizlerede tavsiye ediyorum arkadaşlar.sizinde böyle özel formülleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

merhaba hanımlar benim kızımda 28 aylık yemekte biraz sıkıntı yaşıyoruz sabah iki üç lokma ancak yiyoruz onun dışında hiç bişey yok ara olarak kendisi yoğurt istiyor birde meyve yiyoruz ama akşamda iki lokma dışında pek bişey yok yemek yemiyoruz ama onunla çok güzel vakitler geçiriyoruz birsürü boya kalemleri aldım dikkatini çekmesi için defterler aldım şimdi oturuyoruz beraber resim yapıyoruz oyun kuruyor benim kızım çok sinirli bir çocuktu hiçbirşey ikna etmezdi onu ama şimdi çok şükür daha sakiniz rahatız çünkü artık onun dikkatini çeken işler yapıyorum buda onu mutlu ediyor..
bende bu sayfayı açtığınız çok güzel olmuş en azından paylaşırız birbirimizle yaptıklarımızı...

evet bu yaş çocukları boyaları kalemleri kağıtları çok seviyor.bende kızımla beraber boyamalar yapıyorum.özellikle karton ve elişi kağıtlarıyla yaptığımız etkinliklere bayılıyor.hergün anne karton yapalımmı diyor ama hergün yapamıyoruz tabi.ayrıca kızıma kağıt makası aldım.makas kullanmak çok hoşuna gdiyor.kendini büyümüş hissediyor sanırım.sizlerede tavsiye ederim

resim yaptığı zaman ben bir tanesini odasının duvarına takmıştım şimdi yaptığımız bütün resimleri duvara takmak istiyor o zaman büyük bir hevesle yapıyor resim.. birde biz yeni eğitici laptop aldık sayıları harfleri öğreniyor müzik dinliyor çok hoşuna gidiyor onu dinlemek sayıları öğrenmeye başladık şimdiden tavsiye ederim herkese en azından harfleri ve sayıları öğreniyorlar..

evet elmascım bizde kızıma doğum günü hediyesi aldık eğitici laptop.çok hoşuna gitti.zaten 20 ye kadar saymayı biliyordu.şimdi onunla sayıların yazılımını ve harfleri öğretmeye çalışıyorum mesela kedi k harfi ile başlar gibi.birde bu aralar yeme konusunda falan çok üstüne gidiyorum herhalde.eşimde çocuğu çok sıkıyorsun az rahat bırak o sana gelir diyor.bu ara bu dengeyi sağlamam lazım inşallah başarırım

canım bize doktor yemek yeme konusunda ısrat etmememizi söyledi acıktığı zaman size gelir o dedi ben fazla düşmüyorum üstüne...

bazen bende diyorum fazla düşmeyim diye.ama zaman zaman unutuyorum.bu arda bizden başka 3 yaş annesi yok herhalde.bize fikirlerini sunabilecek

3 yaş anneleri.burda beraber çocuklarımıza yaptığımız özel tarifleri,takviyeleri,boylarını,kilolarını,sorunlarını,kısacası çocuklarımızla ilgili herşeyi paylaşalım istiyorum.kızım yeni 3 yaşına girdi.sizlerle paylaşacağım ve öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum.paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

3 yas anneleri yerine kasim 2006 anneleri deseniz daha kalici bir baslik olurmus. ne de olsa 3 yas gecicek hemen, baslik da anlamsiz kalacak.

evet 2006 anneleri daha doğru olurmuş ama aklıma gelmemişti.benim kızımda 99 cm ve 15 kg ağırlığında doktorumuz normal olduğunu hatta boyunu 4 cm falan uzun olduğunu söylüyor ama görüntüsü zayıf biraz

merhabalar arkadaşlar
oğlum 2006 kasım doğumlu, boyu 105cm kilosu 14,5. doktor boyunun normalden çok uzun olduğunu o yüzden kilosunu göstermediğini söylüyor ama bize çok çok zayıf geliyor oğlum. gün içinde normal yemek saatleri artık işkence saatleri gibi gelmeye başladı. yedirmek için sokaklara bile çıkıyoruz ama olmuyor olmuyor. bazen gerçekten sinirden çıldıracak duruma geliyorum. doktor 2-3 gün hiçbirşey vermeyin nasılsa açıkır dedi ama komik olan acıkmıyor. bir çocuk 3 gün sade suyla geçirir mi yahu. balıkyağı içtik, arısütü içtik iştaha çözüm bulamadık.
yediremeyi başaran arkladaşlar varsa nasıl yediriyorsunuz nolur söyleyin mafoldumben

slm arkadaşlar benim oğlumda 2006 mayıs doğumlu boyu 104 cm kilosuda 23 falan baya bi kilolu yani doğduğunda da üst seviyelerden takip ediyordu kilolu bi bebekti yani şuan yeme problemimiz oldukça fazla çook yemek seçiyor hatta belirli sadece çorbaları içmek istiyor özellikle tarhana ve yaylayı seviyor ve hep onları istiyor yapabileceğim herşeyi denedim kahvaltıyı reddediyor sadece çokakrem ver yicem diyor neler denedim olmuyo işte peynir zeytin reçel bal kaşar domates yumurta hiçbirini istemiyor çukulata ekmek diyorda başka bişey demiyor şimdi şimdi tereyağın üstüne çaktırmadan peynir sürüp üstünü az çukulatayla kapatıyorum 1 saatte yutuyor sebzeleri püre yapıyorum çorba gibi ama çok zor yiyiyor vitamin alsın bari diye et tavuk suyuyla yapıyorum çorbaları azcık pilavı seviyor birazcıkta zorla makarna yer ısrar etmiyorum meyvede sevmez sadece elma ve zorla muz yerse yer ne yapıcamı şaşırdım çocuk yemiyor ama çok kilolu 5-6 yaş grubu alıp kısattırıyorum çook üzülüyorum ama tatlıya aşırı düşkün abur cuburu meyva sularını kilo yapan herşeyi çok seviyor kızlar ne yapmalıyım lütfen yardım edin.. :(( benimde psikolojim bozuldu valla..

bu arada dr. ana da abur cubur verme bırak aç kalsın o kendi istediğini değil sen istediğini yedir dedi 2 gün hiç bişey yemedi 3 gün sabahı hasta oldu yine yemedi susmadan ağlayıp ne olur anne çuku ekmek ver değince yine dayanamayıp vicdan azabıyla bütün gün ağlayarak yedirdim o ekmeği olmuyo olmuyo işte aç bırakıyorum olmuyo vicdan azabı yediriyorum olmuyo yine vicdan azabı.. o şuna bak tosun olmuş obez mi demeleri ölee ağrıma gidiyor ki anlatamam 1 kaşık sebze için yapmadığım şey kalmıyo ama anlatamazsın millete çook mutsuzum arkadaşlar bu arada kusura bakmayın başınızı ağrıttım

nurcanca arkadaşım üzüldüm yazdıklarına bi anne olarak.çocuğun o kiloyu abur cuburla aldıysa yazık tabi sağlığınada yazık.ne olursa olsun günde 1 taneden fazla vermemeye çalış.günde 1 çikolata yada 1 şeker fazlasını ağlasada aç kalsada verme. bir gün iki gün açıkınca mecbur yavaş yavaşta olsa alışacak yemek yemeye.evde fazla bulundurma bide öyle şeyleride.bulunduruyorsanda kesinlikle görmeyeceği bir yere koy.bu yaşlarda bu alışkanlığı kazandırmak ileriki yaşlara göre daha kolay olabilir.ama 1 hafta kadar çok sabırlı ve kararlı olmasın.çocuğunun geleceği ve sağlığı için ağlasada katlanmalısın.allah yardımcın olsun.umarım atlatırsınız bu dönemi

Back