herkese merhaba..burada daha önce çok yazdım ama şimdi başarıyı anlatma zamanı diye düşündüm ve başlık attım..ben 2,5 yıllık evliyim ve 1,5 yıldır hamile kalamadım.eşimin sperm sayısı 92 miyn.-toplam hareketli%51-morfoloji ise%3 .........8 ay öncesine kadar eşime ilaçlar içirdim,kürler denedim vs..vs...bu arada kendimde ovülasyon sorunu çıktı,klomen verdiler fakat yine olmadı..8 ay önce adetimde şiddetli karın ağrılarım oldu...tıp fak.tüp bebek merkezinde bi prof buldum ve muayene oldum..doktor laparoskopi yapmam lazım dedi.ve mart başında ameliyat oldum..endometriozis 4.evre ve polip teşhis etmişler.rahim bağırsaklara ve karın zarına yapışmış,onları temizlemişler ve polipleri almışlar..2 aşılama deneriz olmazsa tüpe geçeriz dediler..tamam dedik ve mayısta 1.aşılamam yapıldı..aşılama sırasında tsh yüksek çıktı ve endokrine sevk ettiler.haşimato olabilir dendi ve hemen troid ilacı başlandı..fakat1.aşılama tutmadı ve doktor 1 ay dinlen,sonraki ay adetinde gel hemen 2.yi yapalım dedi.tsh ım normale dönmüştü bu arada.ben adet oldum ve 4.günü gittim hastaneye.hormon testleri yapıldı ve östorojen yüksek çıkınca gebelik testi istediler..ve betahcg 69 çıktı..kimyasal gebelik olmuştur düşüyodur dediler..2 gün sonra tekrarlandı ve 162 çıktı..4 gün şiddetli bi adet yaşadım ama bu üstüne görmekmiş...hala şaşkınız..eşimin durumuyla artık hiç ilgilenmemiştik nasılsa bize tüp bebek yapılır diye..diyeceğim en umutsuz anımızda öylesine şaşırttıki bu olay...sayılara takılmamak lazımmış..bunu öğrendim..yaşadıklarım birilerine umut olur umarım...