Düğün 3 nisan 2011 düğün tarihi yaklaşıyor ama ben hiç hazır değilim:((((

meldaela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
619
1
mrb kızlar.eylül ayında nişanlandım ve düğün tarihi olarak 3 nisan belirlendi..hep daha çok var derken günler o kadar çabuk geçtiki yaklaştıkça yaklaşıyor..ama ben hiç hazır değilim.buraya yazmıştım daha öncede nişanlımla sorunlar yaşamıştım neyseki düzeldi ama ailemden ayrılma fikri,yeni bir hayata başlamak ve nisandan 2 ay öncesinde zaten düğün telaşı hazırlıklar olacak ev vs vs gibi..sıcak havada düğünüm olsun istiyorum..sanki acele hareket edilecek kış gibi gibi geliyor bana..yani ben rahat rahat hazırlanmak ve telaşımıda tatlı tatlı yaşamak istiyorum..ancak nişanlım ısrarlı bu konuda bir tarh alındı illaki olacak 3 nisanda diyor..yaa ama ben en azından 2 ay olsun yanii haziran gibi istiyorum..nasıl ikna edicem..birde ailem evimden ayrılma fikri mahvediyor beni yaa

canım bence nişanlını al yanına konuş uygun bir biçimde anlat derdini.. eğer anlamazsada şöyle de sen tek basına evlenmiyosun bende varım benimde duygularımı öğrenmen lazım de:KK50:

cnm bence 7 ay düğün için yeterli bir zaman bende 7 ay nişanlı kaldım herşey yetişir .ailenden ne kadar uzağa gideceksin ??

cnm bence 7 ay düğün için yeterli bir zaman bende 7 ay nişanlı kaldım herşey yetişir .ailenden ne kadar uzağa gideceksin ??

cnm 7 aya yakın olucak bizimde nisanda..6,5 ay oluyor ama ben hazır hissetmiyorum hemde hiç..ailem m .köy civarında ben ise g.o.p tarafına gideceğim.yakın sayılmaz aynı şehirde olsada aynı ev başka cnm..birde ben ailemden hiç ayrılmadım şimdiye kadar..hala daha anne kuzusuyum..

canım bence nişanlını al yanına konuş uygun bir biçimde anlat derdini.. eğer anlamazsada şöyle de sen tek basına evlenmiyosun bende varım benimde duygularımı öğrenmen lazım de:KK50:

söyledim cnm anlattım..yeni knu açtım bir derdim bölümüne yazdım oraya şimdi..defalarca ayrılma durumuna geldik ve uzatmak istemiyor kendisi

öncelikle mutluluklar dilerim ama hangi ayda evlenirseniz evlenin aileden ayrılma fikri sizi çok üzecek ama evlendikten sonra çok kısa zaman içinde alışıyorsunuz. ayrıca nisan da düğün için gayet güzel bir ay ne sıcak ne de soğuk olur. ben de nisan-mayıs gibi istemiştim ama haziran oldu. kapalı mekanda yapacaksanız tarihin hiç önemi yok. ayrıca nisana kadar da her şey yetişir ben de 6 ay nişanlı kaldım sadece

öncelikle mutluluklar dilerim ama hangi ayda evlenirseniz evlenin aileden ayrılma fikri sizi çok üzecek ama evlendikten sonra çok kısa zaman içinde alışıyorsunuz. ayrıca nisan da düğün için gayet güzel bir ay ne sıcak ne de soğuk olur. ben de nisan-mayıs gibi istemiştim ama haziran oldu. kapalı mekanda yapacaksanız tarihin hiç önemi yok. ayrıca nisana kadar da her şey yetişir ben de 6 ay nişanlı kaldım sadece

2 ablam abim ve ablam var.evlenince onlardan tamamen uzak kalıcam,aileden çıkacakmışım gibi geliyor bana..ayrıca nişanlımın anneside beni istemiyor nisanada az kaldı ne yapıcağım bilemiyorum..soğuk olmuyr belki nisan ayı ama şubat mart telaş olucak karda kışta aceleye gelsin istemiyorum sadece..

daha 3 ay var alışırsın bu fikre..ne güzel sevdigine kavusuyosun işte daha ne..

Bende 9 nisan 2011de evleniyorum ve ağustos ayında nişanlandım.
Ailem b.paşada yaşıyor bende Kartala gelin gideceğim istanbulun diğer ucu...
Zaman zaman benimde kendimi hazır hissetmediğim oluyor ama bu duyguyu sürekli yaşamıyorum...
Bence bu düşünceler içindeyken evlenmek senin için pek doğru bir karar olmayacak.Çünkü düğününe 4 aydan az bir süre kalan bir insanın bu düşünceler içerisinde olması bence pek iç açıcı bir durum değil.
Hazırlıklar konusuna gelince bizim oturcağımız ev sıfırdan tadilata girdi.
Her hafta sonu karşıya geçip mutfak dolabı,kapı,kalebodur vs. seçimi yapıyoruz..
Yol 1.5 saat...
Ama yinede şikayet etmiyorum aksine çok mutluyum yuvamız için bu kadar zahmet çekilmeye değer diye düşünüoyurm.
Kendini biraz toparlamaya çalış ve kendini bu tatlı telaşın içine bırak göreceksin her şey çok kolay ilerleyecek :KK71:

Kızlar yapmayın Allah aşkına.. Zaten yine aynı şehirde yaşayacakmışsınız ailenizle.
Ya ben ne yapayım? Biz Amerika'ya yerleşeceğiz.. (inşallah bi evlenebilirsek) Bırak ailemi gideceğimiz yerde türk yok nerdeyse türklerin sayısı bir elin parmağını geçmiyor..
Valla pek nazlıymışsınız.. Ben ailemden ayrıldığımda 17 yaşındaydım Ankaraya üniversiteye gitmiştim hem de tek başıma. Durumu iyi değildi pek babamın beni tek göndermişlerdi, yerleştirmek için gelememişlerdi..
Yani düşünün siz ailenizle aynı şehirde olcaksınız, isterseniz her gün gidip görün onları..Ben senede ya gelebilirim ya gelemem..Hem sizin yanınızda sizi seveni koruyan kollayan her zaman yanınızda olacak bi arkadaşınız olacak. Diyorum ben daha 17imde tek başıma çıkmıştım evden..

Son olarak daa.. Ailem beni vermiyor yaa siz ne güzel nişanlısınızz:))

Hadi bakiyim üzülmek yokk.. Oley düğüne son 3 ayy!! :)))

cnm aynı şehirdeymişsiniz tabiiki evlenince aynı evde yaşamak gibi olmuyor ama insanın kendi evi olunca daha başka evlenince ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın .
sonuçta sevdiğin insanla aynı evde yaşayacaksın eğer nişanlın seni seviyor ve istiyorsa ailesi o kadarda önemli değil nasıl olsa nişanlısınız .

hepimiz ana kuzuyduk ailemi bende çok seviyorum . ama evlilik bu ebediyen ayrılmayacaksın ki eminim her ihtiyacında yanında olacaklardır her zaman hiç endişelenme nişanlılığının tadını çıkar cnm

Bende 9 nisan 2011de evleniyorum ve ağustos ayında nişanlandım.
Ailem b.paşada yaşıyor bende Kartala gelin gideceğim istanbulun diğer ucu...
Zaman zaman benimde kendimi hazır hissetmediğim oluyor ama bu duyguyu sürekli yaşamıyorum...
Bence bu düşünceler içindeyken evlenmek senin için pek doğru bir karar olmayacak.Çünkü düğününe 4 aydan az bir süre kalan bir insanın bu düşünceler içerisinde olması bence pek iç açıcı bir durum değil.
Hazırlıklar konusuna gelince bizim oturcağımız ev sıfırdan tadilata girdi.
Her hafta sonu karşıya geçip mutfak dolabı,kapı,kalebodur vs. seçimi yapıyoruz..
Yol 1.5 saat...
Ama yinede şikayet etmiyorum aksine çok mutluyum yuvamız için bu kadar zahmet çekilmeye değer diye düşünüoyurm.
Kendini biraz toparlamaya çalış ve kendini bu tatlı telaşın içine bırak göreceksin her şey çok kolay ilerleyecek :KK71:

cnm ben psikoljik açıdan hazır olmadığımdan bahsettim.nişanlın ailesiyle sorunlar yaşıyorum buda bende ne heves nede istek bırakmıyor

Kızlar yapmayın Allah aşkına.. Zaten yine aynı şehirde yaşayacakmışsınız ailenizle.
Ya ben ne yapayım? Biz Amerika'ya yerleşeceğiz.. (inşallah bi evlenebilirsek) Bırak ailemi gideceğimiz yerde türk yok nerdeyse türklerin sayısı bir elin parmağını geçmiyor..
Valla pek nazlıymışsınız.. Ben ailemden ayrıldığımda 17 yaşındaydım Ankaraya üniversiteye gitmiştim hem de tek başıma. Durumu iyi değildi pek babamın beni tek göndermişlerdi, yerleştirmek için gelememişlerdi..
Yani düşünün siz ailenizle aynı şehirde olcaksınız, isterseniz her gün gidip görün onları..Ben senede ya gelebilirim ya gelemem..Hem sizin yanınızda sizi seveni koruyan kollayan her zaman yanınızda olacak bi arkadaşınız olacak. Diyorum ben daha 17imde tek başıma çıkmıştım evden..

Son olarak daa.. Ailem beni vermiyor yaa siz ne güzel nişanlısınızz:))

Hadi bakiyim üzülmek yokk.. Oley düğüne son 3 ayy!! :)))

cnm benim çok haklısın ve bu pozitifliğin bana güç verdi emin ol buna..ancak bir derdim var bölümünede yazıyorum nişanlımn annesi istemiyor beni ve nişanlımın evde huzuru kalmadı..annesi kıvranıyr resmen.ruh sağlığı iyi değil bir süre hastanede yatmış,şimdi ise annesinin kendisine zarar vermesinden krkuyr..ama benide seviyor..yanii senin anlıyacağın zaten ailemden ayrılma fikri üzüyordu beni bu laylar dahada psikolojimi alt üst etti

cnm benim çok haklısın ve bu pozitifliğin bana güç verdi emin ol buna..ancak bir derdim var bölümünede yazıyorum nişanlımn annesi istemiyor beni ve nişanlımın evde huzuru kalmadı..annesi kıvranıyr resmen.ruh sağlığı iyi değil bir süre hastanede yatmış,şimdi ise annesinin kendisine zarar vermesinden krkuyr..ama benide seviyor..yanii senin anlıyacağın zaten ailemden ayrılma fikri üzüyordu beni bu laylar dahada psikolojimi alt üst etti

Aynı evde mi oturacaksınız tatlım? Eğer öyle değilse hiç merak etme 3 ay sonra evlenip, kapını kapattığın zaman kimsenin önemi olmayacak. 3ay sabret sadece.
Benm erkek ark. ilk kez ailesini anlatırken biraz kızgındı. Ben her ne kadar ona katılıp hak versem de öyle düşünme, eminim bir bildikleri vardı, biz ne olacağımızı biliyor muyuz fln diyordum. Sen hep nişanlına sakin ol, yardımcı olmaya çalış 3 ayımız kaldı fln dersin işte. Sen ona destek olursan emin ol sen onun annesiyle bi sıkıntı yaşadığında o da sana destek olacak.

Ailenden ayrılma fikrine gelince, yanında sevdiğin kişi olcak diyorum ya, kendi evin, kendi düzenin.. istediğinde aileni gör gel.. Ben iki kız arkadaşımla aynı evde yaşamama(ilk ev maceram) rağmen öyle alışmışım ki kendi evime, annemlere dönünce bi garip oluyordu rahat edemiyordum. Emin ol bir ay bile olmadan bunu sen de yaşayacaksın. İnsanoğlu nelere alışmıyor ki.. Amerikaya ilk geldiğimde odama çinli bi kız vermişlerdi, nasıl ağlamıştım ben bunla nasıl anlaşıcam diye. Yurttan ayrılıp ev tutttum ama şimdi en sık görüştüğüm insanlardan biri oldu o çinli. Sürekli yemeğe çağırıyoruz birbirimizi:))

Sen de alışacaksın, hiçç merak etme. Yanında nişanlın olduktan sonra inşallah o kadar mutlu olacaksınız ki.. inan buna.. sıkma canını daha fazla:KK66:

X