3. Köprüye Yavuz Sultan Selim adı verildi.

Daha önce İstanbul yeni vapurlarının ismi açılan anketlerle seçilmişti .Yanılmıyorsam 5 aday isim üzerinden halk oylaması yapılmıştı uzunca bir süre , hatta otobüs renklerinde de anket yapılmış lila renkli milka ineği gibi otobüslerine kavuşmuştu İstanbul.

Yine anket yapılsa güzel olurdu . Tabii seçenekler 5 aynı soyun versiyonları olmamak kaydıyla.

Yavuz Sulatn Selim adının konulması beni rahatsız etmez ama ;

1.Boğaziçi köprüsü
2.Fatih Sultan Mehmet Köprüsü
3.Başka bir şey olmalı , öyle daha güzel olur gibi gözüküyor.Hani baştan beri padişah gitse isim bozmamak adına sıra sıra dizilmelerine bir anlam verebilirim de .

Anket iyidir anket , İstanbullulara sorsunlar bence .

tüm Türkiye ye sorulsun canım, bilgi çağında yaşıyoruz, açıversinler bunun için web üzerinde bir anket, bi tıkla oyumuzu kullanalım

Tarihteki bütün köprüler insanları birleştirmek için yapılmıştır, ilk defa bir köprünün insanları ayırdığını gördüm:26:

Azcık adam olsaydılar Mustafa Kemal Atatürk köprüsü derlerdi. Küpeli, kaşı gözü yapılı, bir katliamın celladı olan birin adı koymazlardı.

Sana çok katılıyorum ama neyseki kendi ismini koymadı RECOP TAZYIK GAZDOĞAN köprüsü..
Ayrıca bu köprününn istanbul'un trafık sorununa cozum olacagını hıc ama hıc zannetmıyorum.. Sadece yapmış olmak için yatırım uğraş göz boyama.. yapılı ve hıc bır problemı olmayan yolların kırılıp yapılması gıbı..

Ben İstanbul'un trafiğini falan bilmem, çözüm olur mu olmaz mı bilmem de...Değişen ne?

osmanlı imparatorluğunun en kudretli padişahıdır.
sekiz yıllık çok kısa süren hükümranlığına, bir çok başarı sığdırmıştır.
bazılarının kuyruk acısı olmasından dolayı, bu yüce padişaha çamur atması doğaldır.ancak ulu padişah sadece, "etkiye tepki" göstermiştir.
ne yani alevilerin göz göre göre, şah ismaille iş tutup osmanlı topraklarında, fitne çıkarmasına göz mü yumacaktı?.
mekanın cennet olsun, yüce padişah.

Ya madem padişah ismi olacak Kanuni Sultan Süleyman köprüsü olsa daha iyi olmaz mıydı hem muhteşem yüzyıl sayesinde yabancılar da tanıyor o padişah :)

Ama zaten bir padişahın ismi verilmiş köprüye (fatih sultan mehmet)

o yüzden başka alanda meşhur bir kişinin ismi verilse de olurdu hani köprüye

Ben İstanbul'un trafiğini falan bilmem, çözüm olur mu olmaz mı bilmem de...Değişen ne?

Eki Görüntüle 730605

İstanbul gerçekten kalabalık ve trafik sorunu yaşayan bir şehir, bir ilçeden diğerine geçmek bile eziyettir, heleki Anadolu Yakasından Avrupa Yakasına geçiş tam bir işkence, trafik sorununa tam çözüm olmaz ama belki biraz rahatlatır lakin keşke isim konusunda acele edilmeseydi ya da herkesi memnun edecek bir isim seçilseydi, ben İstanbul'da doğdum büyüdüm, geçen seneye kadar da İstanbul'da yaşadım, İstanbul'lular ne Boğaziçi köprüsüne Boğaziçi köprüsü der, ne de Fatih Sultan Mehmet köprüsü ismiyle anılır, Boğaziçi biz İstanbul'lular için 1. köprüdür, Fatih Sultan Mehmet köprüsüne de ismi uzun diye ya FSM diyoruz veya 2. köprü.

3. köprü şarttı diyelim, ismi Köprü İstanbul olsaydı kimse tek bir söz etmezdi, ismi İstanbul'lular tarafından yine kısaltılırdı, 3. köprü denirdi ama en azından tepki çekmezdi, alevi vatandaşlarımız incinmezdi.

onu bunu bilmem de bari raylı bir şeyler olsun.
çünkü çevreye en az zararı olan ulaşım aracı o.

Ak Parti zamanında yapılan yollardan memnun değilsiniz
metrobüsten memnun değilsiniz
yer altı metrosundan memnun değilsiniz
şimdi yapılacak olan 3.köprünün de trafiği azaltmayacağını düşünüyorsunuz
peki bu adam daha ne yapsın da bu ülkenin trafiğine çözüm getirsin?
tamam kendisini sevmiyor olabilirsiniz ama yaptıklarını görmezden gelmek de nankörlük olmuyor mu?

Duygularıma tercüman olmuşsunuz resmen :)

Önemli olan bunun lütuf olmadığının farkına varabilmek.
Bizim vergimizle bize yapılan hizmet bu.
Kimsenin takdir etmediği de yok ama yatıp kalkıp dua edecek pozisyonda olmadım hiç.
Bunu yapanları da anlayamıyorum...
Hele 3. köprünün trafiği azaltmayla alakalı öngörünüz çoktan çürütülmüş bir tezdir.
Çünkü insanlar artık ne olsa trafik olmayacak diye araba ile yola çıkmaya başlayacaklar.
Böylece olan trafik azalmayacak sürekli artacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…