Evet ılık suya sokuyoruz,antibiyotiğe erken başladık telefonda danıştık doktorla ertesi gün gittik doktora görünürde boğazda hafif kızarılık var tüm kan ve idarar tahlilleri normal bu ayki gelişimi çok iyiidi öğlen 15:30 dan itibaren henüz ateşlenmedi umarım gecede iyi geçer oğlum ateşi çok yükseliyor dikkat etmesem bu kadar titiz davranmasam daha ciddi sıkıntılar oluşabilirdi.çok geçmiş olsun umarım kısa zamanda atlatırsınız.
bebeklerde ateş düşürmede en etkili yöntem periferik soğutma işlemiymiş. zaten bolca yapmışsınız.
ama sanırım soğuk su değilde ılık su demişti doktor. gittiğimde tekrar sorayım.
ateş düşürücü çeşitliliği hakkında uyarın için teşekkürler evde hepsinden bulundurmak gerekiyor.
antibiyotiğe erken başlamakta önemli sanırım. bildiğim kadarıyla 3. dozdan sonra ateşi düşürmeye başlıyor. genelde hemen değiştirirler bu ateşi düşürmedi diye asıl önemli olan ateş düşürücüler oysaki.
Evet canım sadece boğazındaki az bile sayılabilecek kızarıklıktan böyle oldu,ne öksürme ne burun akıntısı doktor üst üste 2 gün muayene etti bazı insanlar daha fazla ateşlene biliyorlar bu durumlar bazen genetikte olabiliyor ilk hastalık vucut fazla reaksiyon göstermiş olabilir.Bu konuda son iki gündür baya konu okudum,bazı bebeklerde ateş olmazen yada az olurken bazılarında en ufak rahatsızlıkta yüksek ateş oluyormuş.canım cok gecmıs olsun.benımde en korktugum sey ates.ama anlamadım sadece bogazındakı kızarıklıktanmı bu ates.en kısa zamanda ıyılesır umarım
Teşekkür ederim canım,sizede geçmiş olsun.Şimdilik herşey normale döndü.Dilerim bir daha yaşamayız.Bu arada bezi çıkarmamıştım buda aklımda bulunsun hatırllatman çok iyi oldu o an o telaşla akıl edemedik.aynı şeyi 2 ay önce bizde yaşadık 3 gün düşmedi ateş birgün hastanede yattık serum taktılar ama kızım çıkardı serumu sürekli ıslak bezlerle siliyor yıkıyorum ilaç veriyorum düşüyor sanra yeniden çıkıyordu. calpol ibufen ilaçlarını dönişümlü kullandık günde 4 defa sanırım.
dr. virüsten kaynalanıyor 3-4 gün sonra düşer demişti
geçmiş olsun canım ateşlenirse bezinide çıkar o çok sıcaklatıyor bebişleri sadece body si kalsın evide serinlet kaloriferi kapar oda ısısını 20 ye düşür inşallah birdaha çıkmaz
Teşekkürler canım sizede geçmiş olsun.Ateşin aslında faydalı bir şey olduğunu biliyorum,vucuttaki virüsün ölmesini sağlıyor.Ancak ateşin çok yüksek olması eğer fark edilmezse yada önemsenmezse havale geçirilmesine neden oluyor bu açıdan yanlış bilmiyorsam beş yaşına kadar 39 dereciyi geçen ateşi önemsemek gerekiyormuş.Dediğinize katılıyorum çıkan ateş değil çıkan ateşi düşürememek yada bir saati aşkın çabalar sonrası düşürmek bizide endişelendirdi.bu arada doktorumun dedigi ateste telaslanilmamasi gerektigi. atesin aslinda vücudun bakterilerle savastiginin göstergesi oldugu ve bagisikligi güclendirecegi.
40 -41 bile cok sayilmaz dedi ta ki tabi titremeler falan gelene kadar ( yani havale demek istedi herhalde )
ben yurtdisinda yasiyorum. buradaki doktorlar, insanlar mi rahat biz mi cok evhamliyiz anlamadim gitti.
gecmis olsun size de . umarim tekrar cikmaz atesi. ates degil ama düsürememek insani en cok endiselendiren.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?