Yarın isveç diyetine başlayacağım. Her gün sonucu gün gün yazacağım. Benimle kimler isveç diyetine başlamak ister??
İSVEÇ DİYETİ MALZEME LİSTESİ..
Bu malzeme listesi 13 günlüktür
*12 Günlük Türk Kahvesi yada Nescafe hatta mümkünse filtre kahve
*12 Kesme şeker
(ben kesme şeker yerine 1 kayısı,gün kurusu yada hurma yiyeceğim)
*14 Adet Yumurta
*4 Adet Domates
*Ortalama 1 kilo ıspanak (alternatif olarak maydanoz, marul,salatalık kabak haşlama da olur)
*1 kilo 200gr ızgaralık et (ben kırmızı et tüketmiyorum ama tüketsekte malum pahalı ondan ya tavuk yiyeceğim yada mercimek )
*400 gr tavuk
*400 gr balık ( KONSERVE TON BALIK YAĞI SÜZÜLMÜŞ hatta yağsız, bu ara çoğu markette indirim var)
*Bir parmak kalınlığında 4 dilim salam (hindi füme alın 60gr olanlardan hem sağlıklı hem tadı daha güzel)
*400 gr yoğurt
*5 adet meyve (örn. elma,armut,nektarın)-çok şekerli meyveleri tüketmemek en iyisi
*4 adet kızarmış ekmek -yada etimek
*1 kilo kadar havuç
*50 gr yağsız peynir
*2 bardak portakal suyu- portakal bulamayız hazır satılan portakal suyu da şekerli ondan onun yerine yarım nektarın tüketebiliriz veya şekersiz limonata.
*Ortalama 400gr brokoli - bununda gene değişimleri MARUL, SEMİZOTU, MAYDANOZ, KIVIRCIK
*Ve yeşil salata malzemeleri (salatalık, biber, kıvırcık, maydanoz , nane , roka v.b arzuya göre)
*1 fincan çay
*Salatalar için yağ ve limon..
Ben ekstradan her şeye ve yoğurda bol bol baharat ekliyorum-ki metabolizmam daha çok çalışsın ve akşam 6 dan sonra öğün yapmacayağım çok acıkırsam tatlı için yoğurda tarçın - tuzlu için bir bardak kefir yada salatalık tüketeceğim.
Bu malzeme listesi 13 günlüktür.. Tuz diyette kesinlikle yoktur