• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 3 bucuk 4 aylik bebeklerinizin uyku duzeni nasil

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hausfrau

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
1.395
8
0
Diğer
kizim 3 bucuk aylik hala gece 3-4 kere kalkiyoruz..gücüm kalmadi cok yoruluyorum..en az 4 saat kesintisiz gece uykusu yapsam rahatlayacagim..sizin bebekleriniz nasil? ne yapmam lazim hortlak oldum artik.

benimde 30 unda 4 aylık olucak ben gece yatarken 150 cc mama veriyorum ya 120 li yada 100 içiyor snr uyutuyorum iyi oluyor hem bebek içi hemde benim için gecede 2 kez yani 3 ve 6 da bazenede 4 de kalkıyor gece saat 12 de mama versen ikiniz içinde ıyı olur canım

benimde 30 unda 4 aylık olucak ben gece yatarken 150 cc mama veriyorum ya 120 li yada 100 içiyor snr uyutuyorum iyi oluyor hem bebek içi hemde benim için gecede 2 kez yani 3 ve 6 da bazenede 4 de kalkıyor gece saat 12 de mama versen ikiniz içinde ıyı olur canım

dun gece mesela ben yatiyordum 12 bucuk saat baktim mirildaniyor süte vereyim belki uyur daha fazla diye..neyse verdim 120 icti..genelde 100 icer su aralar..sevindim 120 icti diye yattim 2 bucukta uyandi sonra 4 sonra 6 ..felegim sasiyor..bide 6 da mama ictikten sonra 7 bucuk cin gibi uyaniyoi :)

gazı falan mı var acaba aksam bıde yıka mama ver bakalım ne olucak ben arada yıkayıp karnını doyurup uyutuyorum çok rahat ediyor

gazı falan mı var acaba aksam bıde yıka mama ver bakalım ne olucak ben arada yıkayıp karnını doyurup uyutuyorum çok rahat ediyor

bende yikiyorum mama veriyorum yatiriyorum tabi hergun yikamiyorum..senin bebegine sen kac saatte bir mama veriyorusn gunduz?

bugun kuzum 91 günlük...

ne yazıkki sütüm olmadığından mama ile besliyorum...

120 cc veriyorum 4 saatte bir!!!

mesela saat 10 da mama verdim... 2 de yatmadan bi mama veririm...

normalde 6 da vermem lazım...

kendi uyanmadığından 1 bazen 2 saat ileri atabiliyor... yani 1-2 saat ileri atarsa anca kendi uyanıyor... oda genelde altını temizlenmesini istediğinden :))))

bide o gece banyo yaptıysa ki ben hep 11-12 gibi banyo yaptırıım arkadan mama veririm... mışıl mışıllllll

tabikide çoğunlukta bu düzende ama tersi de olabiliyor!!!!!!!!!!!

arada beklenmedik davranabiliyor :))))

bizin sıkıntımız bu 4-5 gündür mamayı yarım saatte bitiriyor!! 5*10 çekiyor başlıyor ağlamaya... kaldırıyoz omuza iki piş piş hadi yeniden biberonla savaş 5-10 çekiş... şimdiki sıkıntımız...
sizde böyle sorun varmı???

bugun kuzum 91 günlük...

ne yazıkki sütüm olmadığından mama ile besliyorum...

120 cc veriyorum 4 saatte bir!!!

mesela saat 10 da mama verdim... 2 de yatmadan bi mama veririm...

normalde 6 da vermem lazım...

kendi uyanmadığından 1 bazen 2 saat ileri atabiliyor... yani 1-2 saat ileri atarsa anca kendi uyanıyor... oda genelde altını temizlenmesini istediğinden :))))

bide o gece banyo yaptıysa ki ben hep 11-12 gibi banyo yaptırıım arkadan mama veririm... mışıl mışıllllll

tabikide çoğunlukta bu düzende ama tersi de olabiliyor!!!!!!!!!!!

arada beklenmedik davranabiliyor :))))

bizin sıkıntımız bu 4-5 gündür mamayı yarım saatte bitiriyor!! 5*10 çekiyor başlıyor ağlamaya... kaldırıyoz omuza iki piş piş hadi yeniden biberonla savaş 5-10 çekiş... şimdiki sıkıntımız...
sizde böyle sorun varmı???

anladigim kadariyla aksam gecmi yatiyor ..benimkisi 8 bucuk 9 gibi yatiririm ben..mamayi 3 saatte bir veririm bazan ona bile dayanamaz..4 saat yapsam aslinda iyi olur ama dayanamazki..
4-5 gundur mamasini yarim saatte icmesi ilginc..mama basligini degistirin bence daha akiskanli olsun o cok önemli..benim kizim 5 dk da bitiriyor o konuda sorun yok..ama iste gece istoiyorumki 1 kere kalksin :(9 cokmu istiyorum..bencillikmi bu? hayir..halim kalmadi artik...

Merhaba,benimde oglum 3,5 aylik aksam 9 da once bir emziririm 1 saat kadar uyur daha sonrada sagiyorum sutumu 150ml icer tekrar yatiririm.Bazen gece 4'te bazende 6'ya kadar yattigi olur emzirim sabah 8 olunca kalkar.

Merhaba,benimde oglum 3,5 aylik aksam 9 da once bir emziririm 1 saat kadar uyur daha sonrada sagiyorum sutumu 150ml icer tekrar yatiririm.Bazen gece 4'te bazende 6'ya kadar yattigi olur emzirim sabah 8 olunca kalkar.

anlamadim aksam 9 da yatar sonra 1 saat sonra tekrarmi kalkar 150 icer sonra ya 4 yada 6 ya kadar yatar dogrumu anladim..dogruysa masallah wallaa..

Evet,dun gece saat 10:30'da sutumu sagip verdim sabah 6 ya 10 kala kalkti emzirdim.Sonarada 8 kadar tekrar uyudu.Masallah geceleri dogdugundan beri hep boyle.

mrb canm seni çok iyi anlıyorum.8 aylık oğlum var.bizde aynıyız.en başından beri ben hep düzen kurmaya çalıştım.6 aylık olduktan sonra oturuyor uyku düzeni.bide bizim çocuklarımızın huyu böyle.bende hep 8-9 gibi uyuturum en doğrusu a bu zaten.ama oğlum 6:30 da en geç 7 hep böyle.gece bende süt veriyorum.onunla alakası yok yine uyanıyor hem sennki daha küçük.benmkinin artık hiç uyanmamsı lazım ama yine 2-3 kez uyanıyor.tabi bu aralar diş çıkarıyor benm oğlum ama 4 aylıkkende aynıydı.Allah kolaylık versin

mrb canm seni çok iyi anlıyorum.8 aylık oğlum var.bizde aynıyız.en başından beri ben hep düzen kurmaya çalıştım.6 aylık olduktan sonra oturuyor uyku düzeni.bide bizim çocuklarımızın huyu böyle.bende hep 8-9 gibi uyuturum en doğrusu a bu zaten.ama oğlum 6:30 da en geç 7 hep böyle.gece bende süt veriyorum.onunla alakası yok yine uyanıyor hem sennki daha küçük.benmkinin artık hiç uyanmamsı lazım ama yine 2-3 kez uyanıyor.tabi bu aralar diş çıkarıyor benm oğlum ama 4 aylıkkende aynıydı.Allah kolaylık versin

sizinki büyümüs baya masallah ama hala gece kalkiyor diyorsunuz inanilmaiz:( bazi cocuklar böyle heralde..gece uyuyan bebek hayali var icimde:() artik sabah dinc kalkmak istiyorum..ama tabi elimden gelmiyor.hersey bebegimin elinde..

Bizim sorunumuz da bambaşka,perşembe günü 4. ayımızı dolduracağız,forumdan okuyorum hep 8 9 gibi uyutuyrm diyor herkes, bizimse uyumamız 2 leri buluyor,yatırmaya gittiğimde gözler faltaşı gibi sürekli oyun istiyor derken 1 leri 2 leri buluyoruz,düzen oturtmaya çalışıyorum geçenlerde iyiydik mesela 3 gün 10 da uyuduk,sonraki gün yine aynı... nasıl kurucam bu düzeni:( gündüzleri az mı uyuyor sizinkiler,biz niye böyleyiz??

Bizim sorunumuz da bambaşka,perşembe günü 4. ayımızı dolduracağız,forumdan okuyorum hep 8 9 gibi uyutuyrm diyor herkes, bizimse uyumamız 2 leri buluyor,yatırmaya gittiğimde gözler faltaşı gibi sürekli oyun istiyor derken 1 leri 2 leri buluyoruz,düzen oturtmaya çalışıyorum geçenlerde iyiydik mesela 3 gün 10 da uyuduk,sonraki gün yine aynı... nasıl kurucam bu düzeni:( gündüzleri az mı uyuyor sizinkiler,biz niye böyleyiz??

ya cok ilging herkesin ayri ayri iste..ben gunduz 3 saatte bir mama veririm mama ictikten sonra 1 saat sonra uykusu gelir yatirim ne kadar uyursa genelde en az 1 saat uyur sonra mama saatine kadar oynariz oyalanir en iste aksam 8 gibi mama icer en gec 9 da yatar..bu yatis en uzun uykusu olur. ya 1 de kalkar sansliysam 3 te ..3 te kalkmasi sayili oldu.gece 3-4 kez kalkairz sabah 7 bucuk kalkma saatidir..sonra yine ayni sekilde 3 saatte bir mama..gece gunduz uykusu iyi uyuyor yani ama gece mamaya ses cikariyor iste uyanmiyor ama mama istedigini belli ediyor , uyuyor sekilde mamasini icer bitince agzini kilitler devam eder uykuya..bende istiyorumki gece 4-5 saat uyusa bende uykumu alsam ama yok iste:(

slm canm bebeğinçokgeç uyuyor.4 aylık olmuşhemendüzen kurmazsan ilerde daha zor canm. gözlerinin faltaşı gibi olması oyun istemesi yorgun olduğunu gösteriyor.sabahları en geç 7 de uyandr.akşamda 6 dan sonra uyumasına izin verme.ilk 3-4gün zorlanırsın ama zamanla düzene girer.bidebebeğini takip et.uykusu geldiğinde vakit kaybetmeden uyut.geç kalırsan uykusu açılır ve oyun ister.bebeğini öpüyorum.

slm canm bebeğinçokgeç uyuyor.4 aylık olmuşhemendüzen kurmazsan ilerde daha zor canm. gözlerinin faltaşı gibi olması oyun istemesi yorgun olduğunu gösteriyor.sabahları en geç 7 de uyandr.akşamda 6 dan sonra uyumasına izin verme.ilk 3-4gün zorlanırsın ama zamanla düzene girer.bidebebeğini takip et.uykusu geldiğinde vakit kaybetmeden uyut.geç kalırsan uykusu açılır ve oyun ister.bebeğini öpüyorum.[/QU

Düzen kurmaya çalışıyorum,sabah 7 de uyandırmaya çalıştım bir gün,çk ağladı,gözler kapalı uyanmıyor ki... mesela bugün 9 da götürdüm uyuttum,yarım saat sonra uyandı,ağlıyor,o kadar uğraştım uyumadı geri,mecbur kaldırdım ben de,napıcam bilmiyorum:(( yarın bir gün işe başlayınca çok zor olacak,onun için de iyi değil bi düzeni olsun istiyorum,ama ağlıyor kalkmak istiyor,şaşırdım napıcamı...

benim de böyle bi sorunum vardı çok şükür kurtuldum doktor tavsiyesine uydum

alttaki kurallara uymanız yeterli

1. bebeginizi gündüz uyutmayın
  2. kendi isteyince yarım saat uyutun ve uyandırın uyanmak istemesede uyandırın
  3. karnını doyurun oyun oynatıp bebeginizi yorun
  4. 2 veya 3 saat sonra tekrar uyumak isteyecektir uyutun yarım saat. sizin işlerinizi bitirin bebeğiniz ek gıdaya geçmişse ögününü hazırlayı
  5. 30 dk sonra bebeginizi tekrar uyandırın
  6. gece saat 21:00 gibi tüm ışıklar kapatılacak bebek gece ve gündüzü ögrenmeli (gece modu)
  7. şimdi bebeğinizi uyutun 1 saat sonra uyanıp emmek isteyecek sessizce emzirin ve uyutmaya calışın
  8. 1 ay bunu deneyin bebeginiz gündüz 30 dk gibi uyur ve kendiliğinden uyanır tüm işlerinizi sabaha bırakmayın :34:
  9. denedim kızlar ve çok sükür bebegim 22:00 da yatıyor 10 da kalkıyor arada düzensizlikler olur stres yapmayın tekrar düzelecektir

benim de böyle bi sorunum vardı çok şükür kurtuldum doktor tavsiyesine uydum

alttaki kurallara uymanız yeterli

1. bebeginizi gündüz uyutmayın
  2. kendi isteyince yarım saat uyutun ve uyandırın uyanmak istemesede uyandırın
  3. karnını doyurun oyun oynatıp bebeginizi yorun
  4. 2 veya 3 saat sonra tekrar uyumak isteyecektir uyutun yarım saat. sizin işlerinizi bitirin bebeğiniz ek gıdaya geçmişse ögününü hazırlayı
  5. 30 dk sonra bebeginizi tekrar uyandırın
  6. gece saat 21:00 gibi tüm ışıklar kapatılacak bebek gece ve gündüzü ögrenmeli (gece modu)
  7. şimdi bebeğinizi uyutun 1 saat sonra uyanıp emmek isteyecek sessizce emzirin ve uyutmaya calışın
  8. 1 ay bunu deneyin bebeginiz gündüz 30 dk gibi uyur ve kendiliğinden uyanır tüm işlerinizi sabaha bırakmayın :34:
  9. denedim kızlar ve çok sükür bebegim 22:00 da yatıyor 10 da kalkıyor arada düzensizlikler olur stres yapmayın tekrar düzelecektir

iyi ama benim bebeğim 4,5 aylık gündüz 2 saatte bir uyumak istiyor ve bu kadar küçük bebeklerin zaten 2 saatte bir uyuması gerektiği yazıyor her yerde onu napıcaz ,benim de bebeğim gece hiç uyutmuyor beni :(

Arkadaşlar benim bebeğim 4,5 aylık olacak 1 hafta sonra uyku düzenimiz berbat şöyle ki;

doğduğundan beri akşamları 6 ile 7 arası gece uykusuna dalıyor,12 e kadar 2 ile 3 saatte bir memeye uyanıyor(sadece anne sütü alıyor) ama 12 ten sonrası kabus 1 saatte bir kalkıyor emiyor uyuyor sabah 4,5 -5 gibi gözler faltaşı ,1,5 -2 saat oyalanıyor sonra tekrar uyuyor 45-50 dk .bazen 1 saat sonra da gündüzleri 2 saatte bir uyuyor o da uzun uzun değil 1 saat falan en fazla.

ama 3 gündür daha da kötüleşti ;akşam yatışını 7 ye çekmeye çalışıyorum ,7 de yatırıyorum 12 e kadar 1,5-2 saatte bir kalkıyor veee 12 sonra çok sık kalkıyor 2,5 -3 arası açıyor gözleri(önceden 4,5 -5 gibi açardı)emip uyumak istemiyor,şöyle bi fark var gece sadece çişini yapardı ,şimdi 3 gündür kakasını yapıyor ,açmasam rahatsız olacak ya da üstü başı batacak ama işte böyle açınca da aynı saatlerde altı açılsın istiyor,kalktığı zaman ışığı açmıyorum ,konuşmuyorum ,öpmüyorum,ses yapmıyorum tekrar uyusun gündüz oldu sanmasın diye ama nafile ,bir de gece uyumayınca işte gündüz uyumak istiyor,doktorumuz nurse harveys verdi akşamları ver 1 tatlı kaşığı dedi rahatlatır dedi ama 3 gündür veriyorum hatta ben gece de veriyorum yokkkkk uyumuyor

akşamları bir ara 8 gibi uyandırıp oyalamak istedim 10 gibi yatırayım diye ama yokkk uyumak için çok vızıklıyo,sanki beni niye kaldırdın diye vızık vızık ,gözünden uyku akıyo,akşamları uyuması çok kötü ben o saatler de uyuyamıyorum ki ya misafir geliyo ya da gündüz yapamadığım işleri yapmak zorunda kalıyorum ,hııııı bi de gündüz hep kucak istiyo kendi kendine oyalanmıyo o yüzden çok yoruluyorum gece de uyutmayınca siz düşünün artık 4 aydır bana uyku muyku yok

1 aylıktan 2,5 aylığa kadar sab simlex gaz ilacı kullanmıştım o zaman geceleri 2,5 -3 saat uyuduğu oluyordu,gaza da iyi gelmişti ama ilaç bitkisel değil diye kestim .

bilmiyorum ne yapıcam çok yoruluyorum ,puf ne çok yazmışım ,kusura bakmayın kafanızı şişirdim ...

arkadaşlar bu arada bişi paylaşmak istiyorum ;

kucak isteyen bebek çok zor(kucağa alınca susuyo ) ,insan çok yoruluyo ama bi çocuk doktorundan dinlediğim kadarıyla bebeğinizi kucağınıza alın ağlatmayın sonuçta geçici bi süre ,yapılan bir araştırmaya göre bebekken kucakta olan bebekler ilkokulda çok daha başarılı oluyorlarmış bu bilimsel olarak kanıtlanmış ,napayım bunu düşünüp teselli buluyorum ,oturmaya ,yürümeye başlayınca kucak istemez herhalde artık ,ne dersiniz ?

Back
X