How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Sünnet 3 aylık oğlumu sünnet ettiricem, tavsiyeleriniz ve bilginiz var mı?

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Arkadaşlar 3 aylık oğlumu sünnet ettiricem, nasıl uyuşturuyorlar biliyormusunuz? Narkozmu veriyorlar. bilgisi olan yazabilir mi, birde kaç gün içinde iyileşir, nelere dikkat etmemiz lazım, ağrısı çok olur mu, bez bağlamayı falan nasıl yapıcaz, kaç günde bir pansuman yapılıyor? bilginiz varsa acil cevap bekliyorum.

canımmm
benim oğluma azıcık gaz koklatıp uyku uyanıklık arası yaptılar
bacakları çok hareketli olduğu için lokalde sorun yaşamayalım dediler
lokal konusunda işinin ehli ise lokal yaptır ama bi arkadaşım bebek daha çok korkuyo dedi lokalde

gündüzleri bez bağlamadım ben
sıcak havalr sere serpe yattı
akşamları büyük boy bez aldım köpük bardakları iyice kestim pipisine değmesin diye
pipisinin üstüne koydum bağladım
kaka falanda bulaşmadı böylece zaten 2 gün öyle yaptım sonra normal geniş geniş bağladım

kaka bulaşmamasına özen gösterdim bi keresinde değdi batikonla temizledim

ertesi gün dr sargıları açarken ağladı o günden başka ağrı kesici vermedim

sargıyı açma harici pansumana gerek olmadı zaten cerrahi sünnet oldu

sanırım bu kadar :)))

Merhaba taze taze sunnet yapritan bir anne olarak yazayim canim
25 temmuz da (gectigimiz c.tesi gunu ) yaptirdik oglumu 8 aylik bebegim ...
lokal anesteziyle uyusturuluyor (igne )
tavsiye ederim ne kadar erken yapilirsa o kadar cabuk iyilesiyor keske daha evvel yaptirsaydik diyoruz ...

3 gun oluyor ve hala bez baglamadim acik kalmasi daha iyi havayla temas daha cabuk iyilestiyor...kullandigindan 1 numara buyuk bez aldim onu
kullanacagim ilerleyen gunlerde
ilaclari yazar uzman doktorunuz ...

yarin kontrolumuz var ...

sadece anne olarak endise oluyor tabi heyecan ..
cok heyecanliydim ve inan sunnet olurken canimdan can gitti ...

simdiden gecmis olsun ogluna yaptirin ertelemeyin ...
daha sunnet olacak bir oglum daha var onu erteledik bugunlere geldik 4 yasinda ...
keske yaptirsaymisiz kucukken : ( cok pismanim ...
bakalim bu yasinida atlatsin en kisa surede onu yaptiracagiz ...

Çok teşekkür ediyorum şimdi acaba gaz koklatılarakmı yoksa iğneyle uyuşturularakmı yapılsa iyi diye düşünüyorum... Gaz koklatınca hiç acı olmuyormu, diğerinde iğnenin acısından ağlar.. yada gaz koklatıp mı lokal olarak yine uyuşturuyorlar acaba..

Çok teşekkür ediyorum şimdi acaba gaz koklatılarakmı yoksa iğneyle uyuşturularakmı yapılsa iyi diye düşünüyorum... Gaz koklatınca hiç acı olmuyormu, diğerinde iğnenin acısından ağlar.. yada gaz koklatıp mı lokal olarak yine uyuşturuyorlar acaba..

canim evet igneler acitiyor ...:çok üzgünüm:
bizim ki o sebple cok agladi ...
Ama ne bileyim uyutmak istemedik ...
size kalmis tabi doktorlada konusmak en dogrusu bu konuyu kaydirigubbakcemile5

canım ben de 9 aylıkken yaptırdım oğlumu.Genel anesteziyle,zaten çok kısa sürüyor uyanması.1 saat kadar bekledik hastanede kontrol amaçlı,sonra eve geldik.Bez bağladım ben,hiç sorun olmadı,günde 2 kez de kremini sürdük,akşama da çarşıya çıktık,gece de sorun çıkarmadı,yani kolay atlattık,umarım senin oğluş da sorunsuz geçirir.

Çok teşekkür ederim, bakalım doktor ne tavsiye ederse onu yapalım ama en azından anesteziden korkmuyorum şuan, çok teşekkür ederim.

yaptırdık, lokalle yaptı doktor ama keşke gaz koklatsalardı, ağlamıştır eminimki ayakları tutulunca. doktor 1 hfata bağlamayın dedi, 1 hafta sonra banyo dedi, ama hertarafa işedi benim sıpam:) bize iş çıktı anlayacağınız, birde bizimki çok yara bağladı, kabuklandı bayaa.. doktor olur demişti, sizdede oldu mu?

yaptırdık, lokalle yaptı doktor ama keşke gaz koklatsalardı, ağlamıştır eminimki ayakları tutulunca. doktor 1 hfata bağlamayın dedi, 1 hafta sonra banyo dedi, ama hertarafa işedi benim sıpam:) bize iş çıktı anlayacağınız, birde bizimki çok yara bağladı, kabuklandı bayaa.. doktor olur demişti, sizdede oldu mu?

masallah canim ;hayirli olsun

damatliginida gorun :asigim:

aynen canim benim bebisin bacaklarini ben tuttum ki cok aglmasin diye ama cok agladi kuzum ...
hayir cok kabuk baglmadi bizim ki
naisl simdi ?
umarim iyilesmistir :1hug:

masallah canim ;hayirli olsun

damatliginida gorun :asigim:

aynen canim benim bebisin bacaklarini ben tuttum ki cok aglmasin diye ama cok agladi kuzum ...
hayir cok kabuk baglmadi bizim ki
naisl simdi ?
umarim iyilesmistir :1hug:

saol canım benim bebeğimin pipisinin başı görünmüyordu kabukdan, döküldü bir hafta içinde çok az bi yarası var şuanda, belki sünnet derisi daha pipisinin başından çekilmediği için böyle tahriş olmuştur, daha üç ayıktı çünkü...
Bizi sokmadılar amelyathaneye, bebeğim geldiğinde bacağının birindeparmak marartısı vardı:1no2:
doktor çok ağlamadı dedi ama inanmıyorum tutulmaktan iç hoşlanmaz benimki, keşke ısrar etseydim gaz koklatın iye, neyse oldu bitti hepimize geçmişler olsun

saol canım benim bebeğimin pipisinin başı görünmüyordu kabukdan, döküldü bir hafta içinde çok az bi yarası var şuanda, belki sünnet derisi daha pipisinin başından çekilmediği için böyle tahriş olmuştur, daha üç ayıktı çünkü...
Bizi sokmadılar amelyathaneye, bebeğim geldiğinde bacağının birindeparmak marartısı vardı:1no2:
doktor çok ağlamadı dedi ama inanmıyorum tutulmaktan iç hoşlanmaz benimki, keşke ısrar etseydim gaz koklatın iye, neyse oldu bitti hepimize geçmişler olsun

endiselenme canim :teselli: iyilesir tez zamanda tamamen

oldu da bitti masallah : ):nazar:

bende yaptırıcam genelle daha mı ii oluyor yani bizimki yarı sünnetli bi de...

sünnet olurken anneyi de mi LIYOLAR BENıM YÜREĞıM KALDIRMAZ ORADA AĞLAMAKTAN KENDıMı ALIKOYAMAM.

bizde kararsız kaldık.
ilk doğduğunda yaptırsakdık keşke.
adü ye (ünvçhast.)mail attım
cevap aşağıda
Sayın ılgili,
ADÜ Çocuk Cerrahisinde sünnet işlemi yapılmaktadır. Ameliyathane koşullarında yapıldığı için ameliyat günleri içinde randevu verilmekte olup şu anda 1,5-2 ay sonrasına randevu verebilmekteyiz. Hasta SSK' lı olduğu için herhangi bir ücret ödemeden bu işlemi yaptırabilir. Ancak öğretim üyesinin yapması istenirse yasal olarak belirlenmiş olan ücretin ödenmesi gerekir.
5 aylık bir çocuğa tıbbi endikasyon yoksa sünneti önermiyoruz. ışlemi genel anestezi altında yaptığımız için sünnet sırasında hastanın canı yanmıyor ancak iyileşme döneminde birkaç gün sıkıntılı geçebilir.
Bilgilerinize
Doç. Dr. Mesut Yazıcı
Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı
Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Başkanı
On Fri, 28 Aug 2009 13:47:00 +0300, Tıp Fakültesi Dekanlığı wrote

bende oğlumu sünnet ettircem ama kararsız kaldım havalar iyice serinlesin öylemi diyom yoksa sıcakta sere serpe yapsın mı sevi bebenin sünnet külüdunu aldım sanırım o rahat bişi en azından bez değmiycek izmirdeyim ben izmirde yaptıran var mı nerde yaptırmam lazım ücretler nasıl özel hastene die düşündüm ama hangisi iyi yapıyor bu işi

bende yaptırıcam genelle daha mı ii oluyor yani bizimki yarı sünnetli bi de...

sünnet olurken anneyi de mi LIYOLAR BENİM YÜREĞİM KALDIRMAZ ORADA AĞLAMAKTAN KENDİMİ ALIKOYAMAM.

Beni almadılar aöelyathaneye, dışarda o çıkana kadar ağladım ama...
Sünnet sonrası yavrum çok inledi, videoya çekmiştim babasının kucağında o yarı ağlar yarı inler sesini,izleyince canım yandı resmen meyerse çok ağrımış yavrumun ya. bebeğim anlam bile verememiştir neden canını yaktığımıza:delphin:

bebeğim 3 aylık ,sünnet yaptımayı düşünüyordum ama yazılarınızı okuyunca vazgeçtim:) Zaten evhamlıyım dayanamam sanırım.

ben 2 aylık oglumu sünnet ettirdim. arkadaşım yaptı evimizde oldu. anestezi için iğne yapıldı pipiye. biraz agladı. uyustuktan sonra işleme basladı. ben ellerini falan tuttum onla konustum. agladı. ama bacaklarını tutmamızdan sıkıldı ondan agladı. dikişler atılırken hissetti galiba biraz. ama işlem biter bitmez hemen sustu. birdaha da sünnet nedeniyle hiç aglamadı. anestezinin etkisi gecince aglarsa diye cok korktuk ama bizimki sünnetten 15 dk sonra bile gülücükler saıyordu. ertesi günü sargılarını cıkarırken de hiç aglamadı. 3 gün krem sürdük birde sarı su verdi onu 1 hafta kadar sürdük iyileşti simdi. ama iyiki yaptırmısız.cünkü pipimiz sorunluymus. yapısıklık varmıs onu sıyırdı birde arasında beyaz beyaz pislik olusmus onları temizledi. ilerde sorun acardı basınıza iyiki sünnet yapmısız dedi arkadasım.
tavsiye ederim arkadaslar mutlaka küçükken yaptırın. bizim gaz sikayetlerimiz bitti 1.5 aylıkken hemen 2 aylıkta yaptırdık. cocuk sadece sünnet sırasında biraz acı cekiyo sonrasında hiç acı cekmiyo. ilk 3 gün acık bıraktım. arkadasım 1 gün baglama dedi ama cabuk iyilessin die ben 3 gün bıraktım sonra da normal bagladım 8-9 güne iyilesti. pipi sorunlu olmasaymıs daha cabuk iyileşirmiş

benim bebeğimde 3 aylık bende sünnet yaptırmak istiyorum ama gaz problemimiz var korkuyorum kaka ve gaz yapacam derken pipisi ne olur diye endişeleniyorum bilgisi olan varmı gazlı bebeğe yaptırmak ne kadar sorun açar acaba:(

Back