Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadslar kizim 3 aylik.emerken cok gaz geliyodu kasilip kivraniyodu agliyodu.ac kaliyodu mama verdik biberonla.simdi arada mama arada sagipta veriyorum.sagincada iciyo sutumu.ama emerken gazdan ememiyo resmen.bazen emmek istiyo ama ememiyo gibi.cok uzuluyorum biberon ve emzigede alisti 3 aylik unutabilir mi acaba biberonu ne yapabilirimm,yada boyle buyuyecek galiba
lansinohun manuel pompasiyla saginca 2 gogusten toplam 150 ml sut cikiyo yeterli aslinda degil mi sutum var emmesini cok istiyorum
canım biberonu unutturmaya calıs ondan fazla geliyo senin göhsünden az geldiği için emmek istemiyo 4 bes saat verme biberon acıkacaktır senin göğsünü emmeye calısır benimde 1 hafta emmedi biberon verdik onu cok güzel emiyodu memeyi istemedi iyice acıktı sonra basladı göğsümü emmeye dahada vermedik biberon gaz yapan yiyecekler yememeye calıs
denedim oyle.acikiyo ememeyince cok sinirleniyo agliyo kipkirmizi oluyo acliktan agliyo resmen,ondan vermek zorunda kaliyom.ilk mamayida oyle vermek zorunda kalmistik
arkadasim, sutum yeterli mi demissin, anlattiklarina gore senin sutun cok!.. bir sagista 150 cc. cok iyi bir miktar. bana kalirsa sut memeden cok bol geldigi icin bebek emmek istemiyor olabilir. sut bol gelince mideye hizla iner ve o da bebekte gaz yapar. sutun hizli inmesini onlemek icin elini makas isareti gibi yapip meme basinin gerisinden tutarak hafif bastirabilirsin. ve ayni memeyi uzun sure emzirmeye calis; bir o gogus bir bu gogus yaparsan sut daha da artar ve bebek icin cekilmez bir duruma gelir. bir de bunlari dene bakalim sonuc alacak misin... bu arada biberonu da verme. bebek acikinca mutlaka memeye donecektir. sadece biraz sabir... saglikli bebekler kendilerini ac birakmazlar cunku. bu arada bebeginde kusma yada ishal yada yesil kaka gibi baska bir sorun yok degil mi?
normalde kusma ishal fln yok ama gecen gun ilk kez yesil kaka yapti,sanirim usudu gece.ya benm bebegim hic ortunmeyi sevmiyo gece ben orttukce o aciyo ustunu.usuttugu icin oyle oldu saniyorum.bi dahada olmadi yesil kaka. ama 150 ml tek memeden cikan degil,2 memeden toplam o kadar cikiyo.birinden 90 ml digerinden 60 ml kadar cikiyo.hic vermemeliydim o biberonuda mamayida.ilk bebiste insan cok acemi oluyo hep kayinvalidem yuzunden boyle oldu.2.cocuk oldugunda kimseyi karistirmicam dinlemicem.
deniycem bakalim bi daha ac kalinca alcakmi memeyi
dun tam 3 aylik olduk bugun 4 e basladik kizlar.benim kizin ust damaginda beyaz beyaz disler olusmus sanki patlicak ordan. ne bulursada agzina goturmek istiyo elimizi carsafini fln...daha cok erken degil mi, bu emerken kasilmasida 1 aydir var bununla ilgilimi acaba
normalde kusma ishal fln yok ama gecen gun ilk kez yesil kaka yapti,sanirim usudu gece.ya benm bebegim hic ortunmeyi sevmiyo gece ben orttukce o aciyo ustunu.usuttugu icin oyle oldu saniyorum.bi dahada olmadi yesil kaka. ama 150 ml tek memeden cikan degil,2 memeden toplam o kadar cikiyo.birinden 90 ml digerinden 60 ml kadar cikiyo.hic vermemeliydim o biberonuda mamayida.ilk bebiste insan cok acemi oluyo hep kayinvalidem yuzunden boyle oldu.2.cocuk oldugunda kimseyi karistirmicam dinlemicem.
deniycem bakalim bi daha ac kalinca alcakmi memeyi
iki memeden toplam 150 cc oldugunu tahmin etmistim; yine de cok iyi... ben bebegimi 6 ay sadece anne sutuyle besledim, bir sagista 150 cc.yi gordugum zamanlar sayilidir. genelde asagi yukari 100-110 cc sagabiliyordum. ve bebegimin kilo alimi hep ortalamanin uzerindeydi. tabi bu kac saat arayla sagdigina da bagli. ama 2.5-3 saat arayla yani gunde ortalama 8 kere sagiyorsan diyelim, her seferinde 100 cc. cikiyorsa bu bebegine yeterlidir. (bebek bir yandan emiyorsa, sen arkasindan sagiyorsan bu miktarlardan bile az sut sagarsin.)
yesil kaka yapiyorsa, o da bebegin cok fazla "on sut" aldigini gosterir. onden gelen sut az yaglidir ve yesil kaka yaptirir. emzirmenin sonuna dogru gelen sut yaglidir ve sari kaka yaptirir. (sen de pompayla sagarken farketmissindir, onden gelen sut su gibi arkadan gelen daha yagli ve krema gibi olur.) gogusler cok doluysa on sut fazla gelir, bebek son sute gelemeden karni doyar ve yesil kaka yapar. yani goguslerin cok dolu muhtemelen, onden 1-2 dk sagip (fazla degil) bebegini oyle memeye tutmayi dene bir de. sutun fazlasini almis olursun, bebek de kalanini rahat rahat icer. bebek memeden surekli kendisini geri cekiyorsa, emmek ister de ememiyor gibi yapiyorsa bu sut cok oldugu ve hizla aktigi icindir.
tekrardan yazayim, biberonu vermeyerek su yontemleri deneyebilirsin:
1. onden 1-2 dakika sagarak gogusun asiri dolu olmasini onlemek, sonra bebegi emzirmek
2. ayni gogusu ust uste uzun sureli emzirmek (ki bebek yagli sutu alsin); bir o meme bir bu meme yapmamak
mutlaka bebek memeye geri donecektir; cunku daha cok kucuk. cok zor biliyorum ama biraz gayret annesi...
bir de sunu buldum internetten belki isinize yarar:
Bebek Memeyi Neden Emmek İstemez?
* Doğum esnasında yada sonrasında anneye verilen ilaçlar nedeniyle bebek uykulu
olduğu için emmek istemeyebilir.
* Doğumda forseps yada vakum uygulanmışsa bebek ağrı duyuyor olabilir.
* Bebeğin ağzında pamukçuk olabilir.
* Bebeğin burnu tıkalı olabilir.
* Bebek hasta olduğu için eskisine göre daha az emmek isteyebilir.
* Büyük bebekler diş çıkarıyor olabilir.
* Emzirme tekniğiyle ilgili hatalar olabilir. Örneğin;
--Biberonla besleniyor olması,
--Yalancı emzik kullanılıyor olması,
--Bebeğin memeyi tutması için başından itiliyor olması (bebek sinirlenip başını
kurtarmaya çalışır),
--Annenin bebeğini belirli saatlerde emzirmeye zorlaması,
--Annenin çalışmaya başlaması,
--Eve yeni bir bakıcının gelmesi ve bebeğinde alışamamış olması,
--Yeni bir eve taşınılıyor olması veya seyahate çıkılıyor olması nedeniyle evdeki
düzenin bozulması,
-- Annenin kullandığı sabun, parfüm gibi değişikliğin bebeği etkilemiş olması.
-- Bebeğin memeyi neden reddettiği tespit edilip, gerekli önlem alındığında bebek
tekrar emmeye başlayacaktır.
selam kizlar konuyla ilgili bilgi verirseniz bana da cok memnun olurum benim de kizim uyanikken emmiyor ve hep uykuluyken emziriyorum uyanikken aldiysa memeyi 5 dk sonra kivranmaya basliyor dediginiz gibi gogsum cok dolu heralde ve gaz yapiyor fazla geliyor gibi cunku bogulacak gibi oluyor mememi hic sagamadim basaramadim daha dogrusu ama cok uzuluyorum sakin sakin emzirip memede uyuyakalmasini isterdim surekli senden gaz gecer cocuga diyorlar hep vicdan azabi duyuorum :44: