Bebek Beslenmesi 3 Aylık Kızım Beslenmeyi Reddediyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.425
35.533
1.123
39
herkese merhabalr.
şu 15 gündür o kadar çaresiz durumdayım ki,bikaç gündür ise zirvede artık bu duygu,sürekli ağlama krizlerine giriyorum.kızım 1 hafta sonra 3 ayını dolduracak.doğduktan sonra 1 ay hiç emziremedim,bir türlü almadı göğsümü,ama sütten mahrum kalmadı hep sağdım.çok iştahlıydı,1 aylık haliyle 120,bazen 140 cc sütü nerdeyse nefes almadan içiyordu.bu kadar içtiğinden yetiremedim zaten sütü,arada mama da vermek zorunda kaldım.kırkımız çıkmak üzereydi beni emmeye başladığında.tabi dünyalar benim oldu emiyor diye.
ne olduysa şu son 15 günde oldu.geceleri haricinde hep ağlayarak emdi.o da günde 5-6 defa.bazen emmediği7 saate kadar çıkıyor.öyle bir ağlıyor ki sanki canını alıyorum.emzirmeden geçtim,biberonla da almıyor,diliyle falan oynuyor biberonu da.doktora götürdüm bişeyi yok dedi.dün tekrar gittik ve 15 günde 1 gr dahi almamış.ultrasona falan aldılar,çok şükür bişeyi çıkmadı.
doktor bile çaresiz kaldı.nasıl durabiliyor anlamıyorum diyor,çünkü gayet neşeli bir bebek açlığına rağmen.
ben nasıl doyuracağım bu çocuğu bilmiyorum.inatlaşmak da istemiyorum iyice soğuyacak diye,zaten inat etsem de hep o kazanıyor.
bazen dikkat ediyorum,emmek için yapışıyor memeye ama 1 dk geçmeden kızarıp bozarmaya,kendini kasmaya başlıyor.gazı oluyor muhtemelen,çıkarıyorum.rahatlayıp devam edeceği yerde bir daha almıyor beni.
gazdan dolayı böyle iştahsızlık yaşar mı acaba bebekler?bir ara colinox kullandık çok memnun kaldık,acaba tekrar onu mu denesem?
gazının sıkıntı yarattığını da emzirirken fark ediyorum,onun dışında hiç sızlanmıyor öyle.
böyle bir durumu yaşayanlar varsa lütfen bana da bir yol gösterin...çaresizim,,hem de çok...

DÜZENLEME 2020: Bu konuda ne kadar dertli anne varmış, 9 sene oldu hala özel mesaj geliyor bana, ne yaptınız, nasıl düzeldi diye.
Üzgünüm arkadaşlar, düzelmedi. Çok doktor gezdirdim, hiçbir sebep yok. Sadece uyurken besleyebildim. 2 yaşını doldurunca da artık süt ya da mama vermeyi bıraktım. Şu an kızım 9,5 yaşında. Hala sütü, süt ürünlerini sevmez. Ama ümitsiz olmayın böyle olup düzelen bebekler de var.
Kızımdan sonra bir oğlum oldu, şu an 3,5 yaşında. 30 aylık olana kadar emdi, zorla ayırdım. Şimdi bile versem emer, öyle aşık Hiç mama vs almadı, ek gıdaya bile 8. Ayda geçtik gece gündüz emmeyi tercih etti. Adeta ablasının hakkını da o kullandı diyebilirim. Bazı şeyler doğrudan çocuklarla da alakalı olabiliyor.

Son düzenleme:
canım geçmiş olsun. bugün biryerde okudum demir eksikliği ve idrar yolu enfeksiyonu varsa çocuk emmezmiş. istersen bi idrarına baktırın. gerçi doktorun yönlendirir seni. belki de diş çıkarıyordur. 3 aylık çıkaran bebekler var. tekrar geçmiş olsun....

çok sağol nony.doktorumuz da istedi idrar yolu enfeksiyonu için örnek ama alamadık bir türlü.bugün tkrar deneyeceğiz.ama hiç bir belirti göstermiyormuş,sanmıyorum enfeksiyon olduğunu yine de bakalım dedi doktor.inşallah idrar örneği alabiliriz,dün beceremedik.kakasını yapınca poşet boşa gitti.

canım kendi sütünün tadına baktın mı ? bazı annelerin sütü tuz gibi oluyor.bebek rededebilir bu durumda.kendi tanıdıklarımdan aklıma geldi.

valla canım çok iyi anlıyorum seni bende aynı şeyleri yaşadım ve sonuç 3 ayda emmeyi bıraktı..bizim gerçi baştan beri sorunluydu emmemiz hep ağlaya ağlaya emerdi 45 dk uğraştırmadan emmezdi hiç hatta bazen 15 dk uğraştıktan sonra(ki çok nadir)aldığında okadar seviniyodum ki düzeldi heralde diyodum ama yok..dediğin gibi sanki hiç acıkmazdı hiçbi belirti vermezdi resmen yeni karnını doyurmuş gibi..3 ay öyle idare ettik ama 3 aylıkken sünnet olduk ve hiç istemedi bende acısı var die zorlamak istemedim mama verdim yada sağıpta öyle az cok içiyodu..sonra sütüm kesildi düzenli sağmayı ihmal edince tamamen mamaya geçtik sonuç mu yine aynı saatlerce tutardım ağzında biberonu yine de içmezdi..12 saat aç dururdu ya okadar yani..ek gıdalara geçince rahatladım anca ama hala mama antipatimiz var içmez yani..inşaalh en kısa zamanda düzelir senin bebeğin ama sakın pesetme emmediği zamanlarda mutlaka sütünü sağ düzenli şekilde çekilmesin ben çok pişmanım çünkü..bide drumuz bize bu aylarda bebeklerin böyle emmeme gibi sorunları hatta memeyi bırakma noktasına geldiği oluyomuş ama pesetmemen gerek dedi elbette düzelicek demişti ama ben acısı var die kıyamadım..

OCD,sağol canım cevap için.baktım evet tatlı sütüm.çoğu zaman ağzına süt bile gitmeden bırakıyor,emme pozisyonunu aldığımız anda

ayyyyyyy!!!!!!!!! allah kolaylık versın cook zor bende yasadım bunları 1.aydan berı almak ıstemedı ayakta emzırdım agzıma oyuncak aldım zıplayarak sarkısoleyerek emzırdım o kadar cok zıpladım kı kılo verdım bobreımde kum varmıs kum doktum sırf benım sutumu ıcsın dıe ve basardım sayılır 4 ay sadece emzırdım 4aydan sonra ek gıdaya gectık suanda ıtıraz etmeden alıo ama genede cok deıl zaten sutde eskısı gıbı deıl oyuzden farklı seyler dene pes etme fazlada zorlama keyfı yerındeyse bırak ac kalsın (solemesı kolay bılıorum) sen caba goster karsılıını bulucaksın

ecrin_krks,çok teşekkür ederim cevabına.
senin haline de üzüldüm,inşallah benimki de bırakmaz.bıraksa ne yapacak bilmiyorum ki,mama da istemiyor.sağıp vermeye razı oldum artık ama yok,5-6 saat geçecek,uykuya geçecek ancak öyle emiyor

çok sağol,ayakta emzirmek aklıma gelmemişti,yatarak denedim de.bir de onu deneyim bakalım inşallah öyle alır.ben de hoplayıp zıplarım.
göğsümü yaklaştırdığım ada kıyameti koparıyor,ne var anlamadım ki.hastanede de denettiler emzirmeyi,doktor ve hemşirelerin ağzı açık kaldı.ben abartıyorum sanıyorlardı çünkü.

ah canım hiç merak etme geçici. benim kızımda 3 aylıkken 4 buçuk aylığa kadar istemedi beni artık her gün ağlıyodum eşim arkama geçip onu oyun yapıyorsu. genelli küçük su şişeşki sesi yapıyordu zavallı adam o şekilde emziodum gündüzde uyku sermeyken yada uyku arasında zorluyodum kendim oyun yapıydum neler çektim. hala pek istekli değil ama o kadar üzmüypr beni vazgeçme hiç bir şekilde.anneliğin cilveri.

sağol canım,inşallah bizimki de geçicidir.peki senin kızın kilo almaya devam etti mi bu şekilde?benimki hiç almamış ya,ona çok üzüldüm.hani yetersiz de olsaydı ama alsaydı biraz keşke.
istemediği zamanlarda biberon veriyorum zorla,30-40cc bişey içiyor zorla.bu sefer de o içtiğini kusuyor.ooofff off

canım benimki de gayet neşeli huzurlu ama gece uyku haricinde bi ara istemedi emmek istiyor ama bırakıyordu ayakta emzirdim dolaşrak şarkılar söyleyerek birara annem poposundan pışpışladı kafasını okşadı hem de ayaktaydık dolaşıyordukcbi de bunları dene şimdi düzeldi bikaç gündür.Ayrıca ben birara çemen yemiştim sanırım o da tadını çok etkilioyr yediğin şeylere dikkat et pastırma çemen acılı sütün tadını değiştiriyor bir de mama konusunda bebeklerin de ağız tadı var tüm mamaları dene mesela ben de aptamil kullanıyorum ama tadı berbat ama bizimki yiyor yoksa değiştirirdim. uyrken emzirme en iyi yöntem bir süre için en azından ben gece saatimi kuruyorum hala 12 3 ve 6 olmak üzere gece üç kez uykuda dolu dolu emziriyorum gündüz az emse de içim rahat oluyor senin ebebğin daha küçük 2 saatte bir bile saatini kurup emzir o uyanmadan sen uyan

buarada gazdan gibi gözüküyor senin problemin gaz için zinco bitkisel şurubu kullandın mı gaz giderici rezene kimyon gibi bütün yağların karışımı bu şurup dene istersen benimkine yi gelmişti

mavisu,teşekkür ederim cevap için
bazen eşim dediğin gibi karnını ovuyor,pışpışlıyor arada sakinleşip emdiği oluyor.ama evde yalnız olduğum için kendim yapamıyorum.dünden bu tarafa uykudayken de doğru düzgün emmiyor.Allah sonumuzu hayır etsin,iyice korkmaya başladım.
gaz için colinox kullanmaya başladık inşallah bi faydasını görürüz.
bir de şu idrar tahlilini yaptırabilseydik.bir türlü denk getiremiyorum.şu yapışan poşet gibi şeyle de olmuyor,ben yağıştırıyorum,10 dk sonra bakıyorum çıkmış.çok harekli kızım,ondan yapışıp kalmıyor herhalde.

esracım bir de beslenme aralığından kaynaklanıyor olabilir mi yani acıkmasına fırsat veriyor musun çünkü 3ten 4e geçerken öğün sayıları azalıo dolayısıyla biz acıkmadığı halde meme tutunca usanıyorlar iyice düzensizleşiyor emmeleri tam o aylarda benimde olmuştu

canım öncelerde zorlamadım zaten,doyuyor böyle demek ki dedim ama doktor kilo almamış hiç deyince ben de alt üst oldum.mamaya başlayalım falan dedi doktor ama sorun benim sütümün yetersizliği değil kesinlikle,özellikle bu aralar sütümün en iyi olduğu zamanlardı.emmediğinden alamıyor kilo.
ki mamayı da deniyorum ona da aynı.

şimdi tam okudum canım konuyu da
maşallah neşeliymiş bi de
demek ki bir yudum da alsa ona yetiyor
dediğin kadar aç olsa duramaz heralde
hem arkadaşlar da yazmış,benzer şeyleri yaşayanlar var,geçiciymiş bu durum

sorma canım,neşeli de olmasa çekilmez zaten sıpa:))doktor da şaşırdı zaten,ilk gittiğimde önemsemedi,aç bebek böyle olmaz dedi.sonra kontrolde hiç kilo almadığını görünce resmen afalladı adam.çünkü orda doktora cilveler yapmakla meşguldü hanımefendi.psikolojik herhalde sorunu diyor doktor,sana küsmüş olabilir diyor

Sakın pes etme. Ben de yaşadım, aynı dönemlerdi. Hatta konu da açmıştım. "Bebeğim sağ göğsümü emeiyor" diye. Önce sağla başladı, sonra ikisini de istemedi. Doktora gittik, tahlil mahlil tabi birşey yok. Bu arada aynen seninki gibi emzirmeye çalışmazsam çok keyifli. Meğerse bazı bebeklerde o dönemlerde "huy değişikliği" olurmuş. Küsme filan değil ama sizin doktor onu uydurmuş. Neden küssün? Bir de 7-8 ay civarında olurmuş. O dönemlerde bebekler geçici olarak memeyi bırakmaya meyil edermiş. Biraz sabret bir iki hafta içind eeskiye döner. Bu süreçte memeyi unutturma sakın. Az da olsa emzir, bir kez de çekse tut memeye. Sinirlenecektir sen emzirmeye çalıştıkça. Sinirlenince çok aşırı zorlama ama meme istemiyor deyip de memeyi de unutturma. Sakin sakin sık sık her beslenmesi gereken saatte dene. O zamanlar bana kimse bu huy değişikliğinden bahsetmemişti de ağlamaktan şişmiştim bebeğim memeyi bırakacak diye. Meğer normalmiş. Bağımsızlığa adım atarken böyle ara dönemleri her bebek yaşarmış, tabi kimi şiddetli kimi hafif.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…