herkese merhabalr.
şu 15 gündür o kadar çaresiz durumdayım ki,bikaç gündür ise zirvede artık bu duygu,sürekli ağlama krizlerine giriyorum.kızım 1 hafta sonra 3 ayını dolduracak.doğduktan sonra 1 ay hiç emziremedim,bir türlü almadı göğsümü,ama sütten mahrum kalmadı hep sağdım.çok iştahlıydı,1 aylık haliyle 120,bazen 140 cc sütü nerdeyse nefes almadan içiyordu.bu kadar içtiğinden yetiremedim zaten sütü,arada mama da vermek zorunda kaldım.kırkımız çıkmak üzereydi beni emmeye başladığında.tabi dünyalar benim oldu emiyor diye.
ne olduysa şu son 15 günde oldu.geceleri haricinde hep ağlayarak emdi.o da günde 5-6 defa.bazen emmediği7 saate kadar çıkıyor.öyle bir ağlıyor ki sanki canını alıyorum.emzirmeden geçtim,biberonla da almıyor,diliyle falan oynuyor biberonu da.doktora götürdüm bişeyi yok dedi.dün tekrar gittik ve 15 günde 1 gr dahi almamış.ultrasona falan aldılar,çok şükür bişeyi çıkmadı.
doktor bile çaresiz kaldı.nasıl durabiliyor anlamıyorum diyor,çünkü gayet neşeli bir bebek açlığına rağmen.
ben nasıl doyuracağım bu çocuğu bilmiyorum.inatlaşmak da istemiyorum iyice soğuyacak diye,zaten inat etsem de hep o kazanıyor.
bazen dikkat ediyorum,emmek için yapışıyor memeye ama 1 dk geçmeden kızarıp bozarmaya,kendini kasmaya başlıyor.gazı oluyor muhtemelen,çıkarıyorum.rahatlayıp devam edeceği yerde bir daha almıyor beni.
gazdan dolayı böyle iştahsızlık yaşar mı acaba bebekler?bir ara colinox kullandık çok memnun kaldık,acaba tekrar onu mu denesem?
gazının sıkıntı yarattığını da emzirirken fark ediyorum,onun dışında hiç sızlanmıyor öyle.
böyle bir durumu yaşayanlar varsa lütfen bana da bir yol gösterin...çaresizim,,hem de çok...
ayyyyyyy!!!!!!!!! allah kolaylık versın cook zor bende yasadım bunları 1.aydan berı almak ıstemedı ayakta emzırdım agzıma oyuncak aldım zıplayarak sarkısoleyerek emzırdım o kadar cok zıpladım kı kılo verdım bobreımde kum varmıs kum doktum sırf benım sutumu ıcsın dıe ve basardım sayılır 4 ay sadece emzırdım 4aydan sonra ek gıdaya gectık suanda ıtıraz etmeden alıo ama genede cok deıl zaten sutde eskısı gıbı deıl oyuzden farklı seyler dene pes etme fazlada zorlama keyfı yerındeyse bırak ac kalsın (solemesı kolay bılıorum) sen caba goster karsılıını bulucaksın
ah canım hiç merak etme geçici. benim kızımda 3 aylıkken 4 buçuk aylığa kadar istemedi beni artık her gün ağlıyodum eşim arkama geçip onu oyun yapıyorsu. genelli küçük su şişeşki sesi yapıyordu zavallı adam o şekilde emziodum gündüzde uyku sermeyken yada uyku arasında zorluyodum kendim oyun yapıydum neler çektim. hala pek istekli değil ama o kadar üzmüypr beni vazgeçme hiç bir şekilde.anneliğin cilveri.
esracım bir de beslenme aralığından kaynaklanıyor olabilir mi yani acıkmasına fırsat veriyor musun çünkü 3ten 4e geçerken öğün sayıları azalıo dolayısıyla biz acıkmadığı halde meme tutunca usanıyorlar iyice düzensizleşiyor emmeleri tam o aylarda benimde olmuştumavisu,teşekkür ederim cevap için
bazen eşim dediğin gibi karnını ovuyor,pışpışlıyor arada sakinleşip emdiği oluyor.ama evde yalnız olduğum için kendim yapamıyorum.dünden bu tarafa uykudayken de doğru düzgün emmiyor.Allah sonumuzu hayır etsin,iyice korkmaya başladım.
gaz için colinox kullanmaya başladık inşallah bi faydasını görürüz.
bir de şu idrar tahlilini yaptırabilseydik.bir türlü denk getiremiyorum.şu yapışan poşet gibi şeyle de olmuyor,ben yağıştırıyorum,10 dk sonra bakıyorum çıkmış.çok harekli kızım,ondan yapışıp kalmıyor herhalde.
esracım bir de beslenme aralığından kaynaklanıyor olabilir mi yani acıkmasına fırsat veriyor musun çünkü 3ten 4e geçerken öğün sayıları azalıo dolayısıyla biz acıkmadığı halde meme tutunca usanıyorlar iyice düzensizleşiyor emmeleri tam o aylarda benimde olmuştu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?