3 aylık bebeklerde kabızlık sorunu

derenderya

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
164
17
318
selam kızlar bebeğim 3 aylık önceleri kakasını çok rahat yapabiliyordu şu an yapmıyor 4 gün beklediğim oldu doktora götürdüm fitil verdi uyarıcı bir fitil yalnız deniyorum fitil vermeyince yapmıyor bu durumda olanlar var mı ne yapmamı önerirsiniz? 7 güne kadar bile yapmaması normal diyorlar ben dayanamıyorum yapması için yardımcı olmak için zeytinyağı uyarmak gibi şeyler uyguluyorum bu defa da bağırsaklarında tembelliğe yol açabilir

selam kızlar bebeğim 3 aylık önceleri kakasını çok rahat yapabiliyordu şu an yapmıyor 4 gün beklediğim oldu doktora götürdüm fitil verdi uyarıcı bir fitil yalnız deniyorum fitil vermeyince yapmıyor bu durumda olanlar var mı ne yapmamı önerirsiniz? 7 güne kadar bile yapmaması normal diyorlar ben dayanamıyorum yapması için yardımcı olmak için zeytinyağı uyarmak gibi şeyler uyguluyorum bu defa da bağırsaklarında tembelliğe yol açabilir

canım benzer konular var aratırsan hemen bulursun daha geçen hafta ben bir konu açmıştım. Benim anladığım kaka sorunu çoğu bebekte var özellikle 3.aydan sonra ek gıdaya geçiş döneminde başlıyor. Biz 4.ayı bitirince kaka yapamaz olduk ilk sefer 8 gün bekledim dr fitil verdi 3.gün fitili koymamı söyledi ama bizim kız 3.gün fitille yapmıyor sanırım barsakları dolmuyor 5 veya 6.gün fitille yapabiliyor.Yapabileceklerin her gün zeytinyağı içirmek,mürdüm eriği kurusunu kaynatıp suyunu içirmek,kulak çöpünü zeytinyağına batırıp poposunu hafifçe uyarmak,termometre ile poposunu uyarmak,şırıngaya zeytinyağı çekip poposuna vermek,barsak düzenleyici şurup içirmek....Ben bunların hepsini denedim ama sonuç alamadım 5günden sonra fitille yapıyor sadece.Öncelikle bebeğini neyle besliyorsun eger ek devam sütü içiyorsa yada ek gıda veriyorsan belkide kabızdır ozaman erik suyu ve meyva püreleri ve barsak düzenleyici şurup belki sorunu çözer ama bizim gibi sadece anne sütü alıyorsa bebeğin bence 5-6 günden sonra fitili koy ve zamanla düzelmesini bekle.Bence bizimki şuan büyüyor ve emdiklerini üstüne koyuyor kilo alıyor ağrısı sızısıda yok çünkü

cnm sağol yazdığın için ben emziriyorum başka ek bir şey vermedim bizimki fitik atınca 1 gün bile olsa yapıyor ama fitil kullanmayınca 4 güne kadar bekledim yapmadı şimdi doktor bağırsak düzenleyici şurup verdi onu veriyorum senin bebiş kaç aylık

cnm sağol yazdığın için ben emziriyorum başka ek bir şey vermedim bizimki fitik atınca 1 gün bile olsa yapıyor ama fitil kullanmayınca 4 güne kadar bekledim yapmadı şimdi doktor bağırsak düzenleyici şurup verdi onu veriyorum senin bebiş kaç aylık

benim kızım şuan 5 aylık tam 1 ay evvel başladı kaka sorunu fitille yapıyoruz bir aydır dediğim gibi canım dr 3.gün fitili koy demişti öyle yaptım ama bizimki 5.günden sonra yapıyor ozaman koyuyorum fitili kilosunda sorun yok sütüm yetiyor ağrısı sancısıda yok

kızlar benmki de 1.5 aylıktan beri 3-4 günde bir yapıyordu. şuanda 4.5 aylık ve neredeyse 5-6 gün yapmıyor. fitil vermeye başladım. doktorum fitil verme dolunca kendisi boşaltır diyor ama karnı taş gibi oluyor. memeyi alıyor bırakıyor. ben de dayanamayıp fitil veriyorum. şuana kadar 3 kere verdim fitil. masaj yaptım makatı uyardım zeytinyağı şırınga ettim bağırsak düzenleyici şurup içirdim sadece fitil işe yarıyor. haftada 1 verdim şuana kadar. acaba fitile alışır mı? siz benden fazla veriyorsunuz fitil anladığım kadarıyla. doktorunuz ne dedi?

Benim bebeğim de aynı problemi yaşadı. Ben 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı verdim ve poposuna zeytinyağı sürdüm. Daha o gece yaptı.

derenderya .!.:
Canm fitil kullanma surekli uyarman gerekir ve uyarmadan yapamaz . bende ayni durumdayım ve kesinlikle zeytinyağ iciricem . oraya zeytinyağsurdu ama hic bu ise yaramadi

zeytinyağı çok iyi bağarsak yumuşatır, mama veriyosan içine her seferinde bir iki damla damlat. emziriyosan da günde bir iki kere ağzına damlat. fitilede alışmaz korkma. bağarsaklar doğduktan sonra da gelişmeye devam ediyo kabız olması normal, hepsi oluyo.

Merhaba. Arkadaşlar 3 aylık kızım var ve kakasini bir haftayı aşkın süredir yapmıyor. Doktor kilo almak için yapmadığını. Ama baya uzun sure oldu . Zeytinyağı icirdim poposuna sürdüm yapmadı. Masaj bile faydasını göstermedi. Başka ne yapılabilir yardım ederseniz sevinirim tecrübeli anneler . Şimdiden teşekkürler

Merhaba. Arkadaşlar 3 aylık kızım var ve kakasini bir haftayı aşkın süredir yapmıyor. Doktor kilo almak için yapmadığını. Ama baya uzun sure oldu . Zeytinyağı icirdim poposuna sürdüm yapmadı. Masaj bile faydasını göstermedi. Başka ne yapılabilir yardım ederseniz sevinirim tecrübeli anneler . Şimdiden teşekkürler
Merhaba yazalı baya olmuş ama belki aynı sorunu olanlar vardır. 4-5 adet kuru kayısıyı kaynatıp suyunda 3-4 çay kaşığı bebeğinize içirirseniz 5-6 saat içinde kakasını yapıyor. Benim kızım da yapmazdı fitile alışmıştı çözümü bunda buldum

Back
X