• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 aylik bebek

Melisa93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
295
91
48
31
Merhaba hanimlar. Sorum cocugu olan ve cocuk gelisimi hakkinda bilgisi olanlara. Dun yigenime gittim. 3aylik bebegi var. Oyle oturduk sohbet falan resimler cektirdik. Eve gelince annem resimlere bakti, bu cocuk neden boyle zayif dedi. Ben cocugun kilosunu bilmiyorum. Bide cocuk hep saga yukari bakiyor. Basini dik tutamiyor. Basi hep arkaya dogru. Kucaga alinca ilk basini tutuyorduk. Tabi bunlari ben fark etmedim cocuk iste dedim. Annem resme bakip fark etdi. Bende sonra dusundum. Yigenim cocugu koltuga uzatiyo. Cocuk hic saga sola bakmiyor. Ancak bir tarafa sag tarafina yukari bakiyor. Cocugu ne kadar oynatsakda sanki kendi halinde oyle tepki falanda yok. Bazen gulmeye calisiyor ama oda anlasilmiyor. Bir sorun ola bilirmi sizce? 3 aylik bebek hangi haraketleri yapmali?

Annenizde ne goz varmis.Bir resimden neler anlamis
3aylik bebek basini dik tutanayabilir.3 aylik bebegim var yeni yeni tutmata basladi ve cabuk yoruluyor.2aydan sonra sosyal gulumseme basliyor.Kimi bebeklerde daha gec olabiliyor.Mesela ilk bebegim 4 aydan sonra gulumsemeye baslamisti.

Merhaba hanimlar. Sorum cocugu olan ve cocuk gelisimi hakkinda bilgisi olanlara. Dun yigenime gittim. 3aylik bebegi var. Oyle oturduk sohbet falan resimler cektirdik. Eve gelince annem resimlere bakti, bu cocuk neden boyle zayif dedi. Ben cocugun kilosunu bilmiyorum. Bide cocuk hep saga yukari bakiyor. Basini dik tutamiyor. Basi hep arkaya dogru. Kucaga alinca ilk basini tutuyorduk. Tabi bunlari ben fark etmedim cocuk iste dedim. Annem resme bakip fark etdi. Bende sonra dusundum. Yigenim cocugu koltuga uzatiyo. Cocuk hic saga sola bakmiyor. Ancak bir tarafa sag tarafina yukari bakiyor. Cocugu ne kadar oynatsakda sanki kendi halinde oyle tepki falanda yok. Bazen gulmeye calisiyor ama oda anlasilmiyor. Bir sorun ola bilirmi sizce? 3 aylik bebek hangi haraketleri yapmali?
olabilir tabikide...ustune gidilmeli normal cikarsada cikar...daha yeni bir yakinimizin, cok nadir gorulen genetik bir hastaligi cikti bebeginin...
aynen anlattiginiz gibiydii...ilk suphe 3 aylik olmasina ragmen takip edip gulmemesiydi, daha sonra boynunu tutamadi zaten...
kafa yapisinda bir farklilik varmiydi?

Gozlerini bir yere dikip uzun sure bakmasi uykusu geldiginde uykuya gecmeye yakin bebegimin yaptigi birsey.Sizin bahsettiginiz bebekte de bundan dolayi olabilir

Annesi babası farkederdi diye düşünüyorum.

Basini dik tutamazki zaten arkadan elle başını desteklemek lazim.

Kiloya gelince mutlaka doktoru söylüyordur onlara olmasi gerekeni. Zayifsa da biliyorlardır. Annene degil sözüm kötü niyeti yoktur tabi. ama bizim millet cok meraklı başkalarının çocuklarına yorum yapmaya gerçekten. Özellikle kilosuna. Hangi arkadasla bulussam sürekli cocugumun kilosu nasil, şu zayif dedi bu kisa dedi, o kilolu dedi moralim bozuldu vs hep bunlari cookk duyuyorum gerçekten. "Gelisimde bireysel farklılıklar vardır" sözünu kamu spotu gibi yayınlasalar keske.

Ha su an gerçekten çocukta bir sey vardir görmeden bilemeyiz ama genel konuştum. Bu %99 normal sağlıklı çocuklara yapıldığı için..

Gözleri icin birsey diyemem ama anne baba doktora sormuştur. Birsey varsa da belki sorulmadan laf acilmadan soylemiyor da olabilirler. Ya da hic birseyi yoktur.

İlk kızımda benzer şeyleri bende duydum çok sinir olmuştum... Annemin komşularının kilo almıyor sütün yaramıyor dedikleri kızım obezite sınırında bir bebeklik geçirdi,ilk dört ay hiç gülmedi... Bireysel farklılıkları görelim artık.... Sizin annenizin fotoğraftan farkedeceği anormalliği annesi babası dahada önemlisi enazından aşi için gittiği doktoru farkeder bu yüzden rahat olun bişey yoktur...

valla doktorlara o kadar cok guvenmeyin bazi durumlar var ki ne tip ne doktorlar anlayabiliyor belli bir asamaya gelmeden...

size bi hemsirenin dedigini anlatayim, ben diyo kendi cocuguma nasil igne yapayim atesi cikinca, hastanede igneyi yapiodum cami aciodum dusuryodum...sonra kabiz olan bebege hastanede ilaci veriyorum yapiyor kendi bebegime vermem diyo...
o kadarda cok guvenmeyin ne kendileri nede kendi cocuklari gibi bakmiyorlar bize...onlar icin herseyin kolayi onemli..
tabi hakkiyla yapanlarda var haklarini yemeyim...ama ozellikle devlette genel resim bu..

Evli degilseniz evlenin annenize bi torun yapin.
Bol bol bebeginizle ugrasin insanlarinda canini sikmamis olursunuz.
Sizene ki yigeninizin bebeginden
Burdan olumsuz bisey duysaniz napcaksiniz

Anneniz alaylı doktor galiba. Bunları tek bi fotoğrafa bakarak mi anladı. Ben de bi fotograf yollayayim da beni de bi mr'a sokup çıkartsın.

Zayıf bebek sagliksiz bebek değildir. 3 aylık bebek aşısı var vitamini var hiç mi doktor görmüyor bu çocuğu. Bi kusur bulup 'ben buldum, ilk ben farkettim, en iyi ben bilirim, benim müthiş tecrübelerim' egosu yaşamak için annelerin canını sıkmayın artık....

Merhaba boyunu dik tutma 3 aydan sonrada olabilir benim oğlum iki günlüktu başını dik tutuyor kisa surede yoruluyordu 1 aylıkken tutabiliryordu ama her çocukta farklı, 3 aylıkken benim oğlumda sese dönmüyordu arkadan çağırnca ya da yanında konusunca sesin geldiği yere bakmıyordu ben doktora sordum cingirakla deneyin dedi ama ben farkettim seslenince dönmüyor gülüyordu artık en sonunda dönmüyordu neyseki birsey çıkmadı fakat dikkat etmek gerekir. ..hep aynı tarafa başını egiyorsa boyun eğriliği olabiliyor bebeklerde normal sırt üstü yatırılinca tek tarafta başı duruyorsa bence doktora sormak gerekir tedavi edilebiliyor... bende bu zamanlarda çocuğumu çok gözlemlemistim sese dönmüyor diye baya skinti yapmıştım kilo konusunda eğer aylık alması gereken kiloyu almıyorsa idrar kültüru yapılıyor...aylık kontrollerde doktoru söyler... başını dik tutamadıgindan mi yoksa egrilkten mi tek tarafa eğdigini doktora sorun bazen dış gözlem daha farklı şeyleri görüyor

Kafayi dik tutamayabilir ve goz temasida pek iyi olmaz bu aylarda. Benim kizim 4. Ayda anca baslamisti

3 aylık bebekte görme duyma problemi dışında bir engel anlaşılmaz....rahat bırakın bebeği de annesine de kadına bişey söyleyip evhamlamdirmayin bi kaç saatte öyle teşhis konmaz....garip bi durum olsa annesi farkeder merak etmeyin

Üstelik şişko bebek her zaman sağlıklı bebek demek değildir zayıf olup gayet sağlıklı olabilir de biz çok seviyoruz ilk "aman biraz zayıf mi ne" demeyi...

Benim bebeğim iki aylık göz teması kurabiliyor sesin geldiği yöne dönüyor.ama daha çok küçükler her bebeğin gelişimi bir olmayabilir.kiloya gelince o biraz genetik olabilir.doğum kilosuda önemli tabi.inşallah bi sıkıntı yoktur.

İyi niyetinizi anlıyorum ama anormal bir durum olsa size kalmadan annesi babası doktoru fark ederdi diye zannediyorum. Umarım bir sorun yoktur.

bı sorun olsa annesı bunu farkederdı
doktor kontrollerındede cıkardı
bı fotografdan anlasılmaz eger gozde ultravıyole ısınlarına sahıp degılsenız :)

Sadece resimlerden ya da kısa süreli görmekten anlaşılmaz ki öyle şeyler.
Evham yapıyorsunuz bence.
Resimden bile yabancı birinin anlayacağı kadar bir anormallik olsa annesi babası mutlaka farkederdi 24 saat yanındalar.

Doktor bir sıkıntısı olsa söyler, herseyden önce anne babasi bu arastirmayi yaomis ve kontrol ediyordur.
Bizim aile sağlığı merkezindeki hemsiremiz kardesim icin her ay arar sunlaei yapması gerekiyor derdi. Gecenlerde aramis yine artik kendi basina kiyafetlerini giyinmeye baslamali diye süreci soyledi. Fotograftan anlaailacak is mi..
kimi erken konusur kimi erken yürür kimisi daha kyvvetlidir.. ben mesela bebekken kiloluymusum simdi zayifim.. kimisi de cok zayiftir büyüdükçe toparlar.. elalelimin cocuklarinij kiyaslanmasini sevmiyorum hic..

Back
X