• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 3 aylık bebek gece kaç saat uyanmadan uyur?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

inci_karasu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2010
23
0
86
slm ben yeni üye oldum benim 3 aylık bebeğim var ve geceleri 3-4 saat uyanmadan uyuduğu oluyo sizce normalmi bazen 5 saati bile buluyor uyandırıp emzirmelimiyim acaba yardımcı olursanız sevinirim....
:50:

slm ben yeni üye oldum benim 3 aylık bebeğim var ve geceleri 3-4 saat uyanmadan uyuduğu oluyo sizce normalmi bazen 5 saati bile buluyor uyandırıp emzirmelimiyim acaba yardımcı olursanız sevinirim....
:50:

donem donem degisiyor bebeklerin uyku uzunlugu,kesinlikle normal bebeginin uyku uzunlugu,benim bebegim simdi 6.ayinda gece cok sik kalkiyor ama o donemlerde 10 saat uyuduguda oluyordu 7 saat yada 5 saatte..hepsinin normal oldugunu soyledi saglikcimi<..endise etme,karni toktur ve uykuya ihtiyaci vardir,zaten bir sure sonra o seni uyandiracak :1:

Gayet tabi normal..4.aydan sonra gece hatta sabaha karşı 1 defa uyanacaktır uyku saatleri düzene girecektir..Uyandırmanıza gerek yok..Eğer kilosu düşük ise gece bir biberon mama verebilirsiniz ama yine de doktora danışmakta fayda var..

kilosu iyiyse uyandırmayın..zaten 4.aydan sonra bişey oluyo bebişlere çok sık uyanmaya başlıyolar :) benim kızımda öyleydi..deliksiz 6 saat uyudugu da oluyodu..4. aydan sonra saat başı..şimdi bile en az 4 kere kalkıyo 17 aylık hanımefendi :)

kesinlikle normal.... uyku düzenine sakın müdahale etmeyin diyor drlar.... o uyandığı zaman beslersiniz.... bol şans.

Normal canım merak etme
Gece 12 den 5 e kadar uyuduğu oluyordu
Doktor uyandırma uyusun gece uykusu önemli diyordu
Ama ben emmesi problemli olduğu için kalkıp emziriyordum çünkü memeyi bırakacaktı

kilosu iyiyse uyandırmayın..zaten 4.aydan sonra bişey oluyo bebişlere çok sık uyanmaya başlıyolar :) benim kızımda öyleydi..deliksiz 6 saat uyudugu da oluyodu..4. aydan sonra saat başı..şimdi bile en az 4 kere kalkıyo 17 aylık hanımefendi :)
doktorumuz normal dio kızım 2.674 doğdu şuan 3 aylık 6 kilo kilo alımıgüzel o konuda bi sıkıntım yok allaha şükür çok uyuyunca birden korkmuştum ama şimdi içim rahat tşk...:)

doktorumuz normal dio kızım 2.674 doğdu şuan 3 aylık 6 kilo kilo alımıgüzel o konuda bi sıkıntım yok allaha şükür çok uyuyunca birden korkmuştum ama şimdi içim rahat tşk...:)

maşallah kilo alımı gayet iyi, sakın uyandırmayın derim. uykuyla da büyüyor bebekler. zaten bu çağdaki bebekler hiç aralıksız 7 - 8 saat uyuyabilirlermiş, geçenlerde okumuştum netten. benim kızım da 3 buçuk aylık, bu aralar nedense daha sık uyanmaya başladı ama 3 ay civarında 7 veya 8 saat hiç uyanmadan uyuyordu. giderek hiç uyanmadan uyuması gerekirken tam tersi sık uyanmaya başladı. tekrar düzelir inş. yaa...

maşallah kilo alımı gayet iyi, sakın uyandırmayın derim. uykuyla da büyüyor bebekler. zaten bu çağdaki bebekler hiç aralıksız 7 - 8 saat uyuyabilirlermiş, geçenlerde okumuştum netten. benim kızım da 3 buçuk aylık, bu aralar nedense daha sık uyanmaya başladı ama 3 ay civarında 7 veya 8 saat hiç uyanmadan uyuyordu. giderek hiç uyanmadan uyuması gerekirken tam tersi sık uyanmaya başladı. tekrar düzelir inş. yaa...

belkide büyüdükçe miğdeleri büyüyceği için daha çok uyancaklardır .... biz bu günlerin tadını çıkaralım o zaman :60:

canım benim oğlum da 3.ayında 7-8 saat aralıksız uyumaya başlamıştı.
Hiç uyandırmadım , acıkınca zeten kendisi uyanır diye , Allah'a şükür o zamandan bu zamana hep aralıksız uyudu bebeğim.Sen hiç karışma , o düzenini kendisi kursun sen de rahat edersin.
Kilosu da iyiymiş ,bırak uyusun , büyüme hormonu gece salgılanıyormuş.
Benim oğlum şimdi 14 aylık , biz hiç gece kalkıp da mama yapmadık.

benim oğlum da 3,5 aylık.. 5 saate kadar uyuyor gece ben uyandırmazsam, kendisi acıkıp uyanınca ağlayarak uyanıyor ve tekrar uyumakta zorluk çekiyor.. ben de uyumadan önce içirdiğim süte göre ne kadar süre sonra acıkacağını tahmin edip sütü içiriyorum,sütü bitip gazı çıkınca tekrar uyuyor.. ve tahminlerim genelde tutuyor sütünü hazırlayıp yanına geldiğimde kıpır kıpır uyanmak üzere oluyor.. :)

Son düzenleme:
arkadaşlar yeni katıldım bende,benim bebeğim 2 aylık gaz problemi oluyor ve gece en fazla 3 saat uyuyor gece de geç yatıyor.bazen huysuzlanıyor hiç yatmıyor nerdeyse ne yapmalıyım normal mi bu durum beni rahatlatın herkes geçecek diyor....

1 ay sonra geçer canım.. bizim de çok gaz sıkıntımız oldu yaklaşık bir haftadır gazdan eser kalmadı... çok şükür... tak diye kesildi bir gün....

Benim oğlum 2.5 aylık, gece uykusu iyi genelde, ben birkaç kez uyuyakaldığımda 5 saate kadar uyuduğu zamanlar oldu.
Ama ben kendim uyandırıyorum 3-4 saate bir eğer uyanmazsa, genelde de 3 saate bir kendisi uyanıyor.
Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

valla bence kilo sorunu yoksa tadını çıkar. 1,5 aylık bebeğimin en uzun uyku süresi gündüz 45 dk gece 1 saat. saat başı uyanmaktan o da bende bittik artık. gazı var uyumuyor sürekli ağlıyor artık uykusuzluktan zombi gibi dolanıyorum. allah yardımcısı olsun benim gibi olan varsa...

arkadaşlar yeni katıldım bende,benim bebeğim 2 aylık gaz problemi oluyor ve gece en fazla 3 saat uyuyor gece de geç yatıyor.bazen huysuzlanıyor hiç yatmıyor nerdeyse ne yapmalıyım normal mi bu durum beni rahatlatın herkes geçecek diyor....

donem donem degisiyor uyku duzeni,cok normal diyor uzmanlar duzensizligine de..benim bebegimde her ay degisti uyku sureleri simdi 6 aylik gece uykulari halen cok iyi degil,sik kalkiyor,ebemiz gayet normal diyor,duzene girmesi icin gece beslenmesini biraktirin dedi o kadar.senin bebegin daha cok kucuk ve gaz problemi cok olur,gece ve gunduzu ayirt etmesi zaman aliyor,alisacaktir daha uzun uyumaya,bazen cok yorgun oluyor ve uyumak istiyorlar bizler biraz deniyoruz uyutmayi sonra olmayinca birakiyoruz halbu ki gercekten uyumak istiyorlar ve dalamiyorlar cogu zaman,yani karni ac degil,alti temiz ve gazi cikmissa tek istegi uyumaktir emin ol..aglamasi bagirmasi vs sadece uyumak icindir..

donem donem degisiyor uyku duzeni,cok normal diyor uzmanlar duzensizligine de..benim bebegimde her ay degisti uyku sureleri simdi 6 aylik gece uykulari halen cok iyi degil,sik kalkiyor,ebemiz gayet normal diyor,duzene girmesi icin gece beslenmesini biraktirin dedi o kadar.senin bebegin daha cok kucuk ve gaz problemi cok olur,gece ve gunduzu ayirt etmesi zaman aliyor,alisacaktir daha uzun uyumaya,bazen cok yorgun oluyor ve uyumak istiyorlar bizler biraz deniyoruz uyutmayi sonra olmayinca birakiyoruz halbu ki gercekten uyumak istiyorlar ve dalamiyorlar cogu zaman,yani karni ac degil,alti temiz ve gazi cikmissa tek istegi uyumaktir emin ol..aglamasi bagirmasi vs sadece uyumak icindir..

gece beslenmesi 6.aydan sonra azaltin yada birakin dedi ebemiz yanlis anlasilmasin,senin bebegin emmek istedigi surece emmeli,daha o cok kucuk,gece beslenmesi 6.aydan sonra birakilabilir dedi..yazayim dedim yanlis bir bilgi aktarimi gibi olmasin..:40:

arkadaşlar benim bebeğim 3,5 aylık ama bazen 2 saat bazen 1,5 saat uyuyup uyanıyor valla gece 5 saaat 4 saat uyanmadan uyuyorsa bebişleriniz sakın şikayet etmeyin ben 5 saat deliksiz uyumak için herşeyi yaparım Allah beterinden saklasın ne diyim :)))

lla öncelikle maşallah diyorum. benim 2 aylık bebeğimin en uzun uykusu 45 dk olduğu için uykuya hasretim ah bi uyusa 10 saat bile uyandırmam:43::43:

Back