3 aylık bebeğim vitiligo bilgisi olan varmı ne olur yardım edin...

nurcan82

HAYIRLISI NE İSE O OLSUN ...
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
377
112
648
Arkadaşlar 3 aylık bebeğimin vitiligo olabilirmiş ege üniversitesinde vitiligoya benziyor dedi profösör.doğduğunda vücudunda beyaz lekeler vardı tırnak üstü büyüklüğünde ben mantar mı acaba demiştim ama vitiligoymuş.benim gibi bebeği doğduğunda beyaz lekesi olan ve geçen var mı ALLAH rızası için bilgisi olan varsa yardım etsin çok üzülüyorum..

Allah yardımcınız olsun canım. bence bir doktorla kalma, başka doktorlara da göster. senin için baktığımda 'vitiligo doğumsal değildir' yazıyor. bende pek zannetmiyorum. zaten vitiligo olsa doktorlar muallakta kalmaz hemen anlarlar, mor bir ışıkla bakıp teşhis koyuyorlar. eğer bebeğin vitiligoysa aynı zamanda bebeğin tiroidine de bakmanı tavsiye ederim çünkü ikisi genelde aynı anda görünüyor.

Vitiligo genlerle gelen bir rahatsızlık ama sakın üzülme çaresi var. Derideki renk pigmentlerinden kaynaklanan bir rahatsızlık. Benim babamda vardı, kremler ilaçlar o beyaz lekeleri iyileştiriyor. Kremleri kullandığınızda beyaz lekelerden eser kalmıyo.Doktorun mutlaka yol gösterecektir sana

Babama doktor iki tane krem vermişti, biri devletin verdiği, diğeri ise amerikadan ithal bir krem (adını hatırlamıyorum), 150 tl gibi bir bedeli var ama çok iyi gelmişti. Babamın vitiligosu kalp ameliyatından sonra nüksetti, bu ilaç oluşan beyaz lekeleri1-2 ay içinde yok etti. Eğer eczacılara sorarsan vitiligo için ithal böyle bir ilaç varmış diye onlar sana mutlaka yardımcı olurlar. ama mutlaka doktoruna da danış, çünkü bebeklere etkisi nasıldır bilmen gerekir.

canım lekeler neye benziyordu ve vücudunun hangi bölgesindeydi.bende telaşlandım şimdi.benim oğlumun da diz kapağında ve göbeğinde var.ama doktor bu zamana kadar hiç birşey demedi.düzenli olarak kontrollere gitmiştik.ayy şimdi canım sıkıldı yaa

yasemincim ilacın adını tam olarak öğrenebilirmisin.benim de yeğenim de var onun için araştırıyorum . eczanelere sordum bir sürü bişey çıkardılar.ilacı bulursam doktora danışıp kullandırıyım bende..

selam nurcan,
uzman bır dr benım 6 aylık kızıma vıtılıgo dedı cok guvenemedım ve salı bır profa gdecegım.hastalıgın seyrı nasıl senın evladında ne ılac onerdı faydası oldu mu 2 yasına kdr gecer dıyorlar cunku?
bılgı verırsen cok sevınırım.
sevgıler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…