• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 3 aylık bebeğim uyuz oldu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kibrisss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2022
5.189
6.693
128
30
Bebeğinde uyuz olan yada bunu atlatmış olan varmı ? 3 aylık bebeğim uyuz oldu Dr ilaç yazdı fakat bi fark göremiyorum aynı hatta çoğalıyor

Bizzat kendim yaşamadım ama arkadaşım yine sizin gibi aylarda aynı şekilde bebeğinde yaşadı. Başlarda alerjik bir durum mu diye düşünülsede daha sonrasında annedede kaşıntı başlayınca alınan deri örneğinde bebekte uyuz olduğu saptandı. Tedavi sürecinde evden çıkmadılar temas halinde olduğu herkes ilacı kullandı. İlaç kullanmak dışında evi dip temel temizlediler yataklarını koltuklarını süpürüp buhar makinesiyle temizleyip havalandırdılar.Halılarını yıkamaya verdiler.Giydikleri giysileri üzerinden çıkarttıklarında siyah bir poşete koyup ağzı bağlı beklettiler. 3 gün sonra açıp 60 derecede yıkayıp yüksek ısıyla ütüleyip kaldırdılar. Bu şekilde 1 ayda kurtuldular. Dilerim sizdede işe yarar. Geçmiş olsun.🙏

Bir de bazı ilaçların işe yaramadığı söyleniyor arkadaşımın doktoru bir formül reçete etti onu eczacıya yaptırdılar ve bu kremi kullandılr

Bizzat kendim yaşamadım ama arkadaşım yine sizin gibi aylarda aynı şekilde bebeğinde yaşadı. Başlarda alerjik bir durum mu diye düşünülsede daha sonrasında annedede kaşıntı başlayınca alınan deri örneğinde bebekte uyuz olduğu saptandı. Tedavi sürecinde evden çıkmadılar temas halinde olduğu herkes ilacı kullandı. İlaç kullanmak dışında evi dip temel temizlediler yataklarını koltuklarını süpürüp buhar makinesiyle temizleyip havalandırdılar.Halılarını yıkamaya verdiler.Giydikleri giysileri üzerinden çıkarttıklarında siyah bir poşete koyup ağzı bağlı beklettiler. 3 gün sonra açıp 60 derecede yıkayıp yüksek ısıyla ütüleyip kaldırdılar. Bu şekilde 1 ayda kurtuldular. Dilerim sizdede işe yarar. Geçmiş olsun.🙏
Aynısını şuna uyguluyorum , hatta benim bebeğindede alerjik bi durum var sandılar sonradan ben kendim kaşınınca uyuz olduğunu öğrendik ama bebeğimin elinde ayağında çıkmaya başladı , ilaç ne kullandılar bilginiz var mı acab a

Aynısını şuna uyguluyorum , hatta benim bebeğindede alerjik bi durum var sandılar sonradan ben kendim kaşınınca uyuz olduğunu öğrendik ama bebeğimin elinde ayağında çıkmaya başladı , ilaç ne kullandılar bilginiz var mı acab a
Yarın tekrar sorarım yazarım tam ismi varsa ama bu eczaneden hazırlanan bir karışım whatsapp konuşmamızdan reçeteyi buldum. Ekliyorum

Eklentiler

• D0DEAB94-CE89-43C1-ACF4-F548A33BBDDF.jpeg
    D0DEAB94-CE89-43C1-ACF4-F548A33BBDDF.jpeg
    74,1 KB · Görüntüleme: 294
Takipli olduğunuz doktoruna danışın. Kullandığınjz kremi ve bunu söylyin uygun görürse kullanırsınız. İnşallah kolaylıkla kurtulun.

Back