- 19 Ocak 2023
- 8
- 0
- 1
- 27
- Konu Sahibi Seyhan12345
-
Ben 2 saate bir emziriyorum şimdi 3 saate bir emzirmeye başladım 3 aylık oğlum ve kilosu 5500 ilk doğduğunda 3400 doğdu sarılik başlangıcı oldu 3085 kadar düştü mama başladık ilk zamanlar 30 ml mamayla başladı 1 aylık falan Ken 90 ml mamaya kadar yiyoddu sütüm gelmeye başlayınca meme tutmadı bende sagip vermeye başladım arada mamada veriyordum tabi 40 ml 50 ml 60 ml 70 ml 80 ml falan ara ara bu civaflarda yemeye başladı bezinde kırmızı leker çıkmaya başladı doktor susuz kalmış böbrekleri ondan dedi sürekli sık sık anne sütü vermeye çalışıyorum zorla mamayida azalttım günde 1 yada 2 kere veriyorum vermiyorum sütü sağa sağa göğüslerim agriyir çünkü şimdi çocuğuma bu miktarlar yetiyormu yetiyormu o beni endişelendiriyor internetten yazan miktarın çok altında kalıyorKac saat arayla içiyor bende sagip besliyorum ve Internette yazdigi gibi emmiyor emin olun kilo ya gelince kac kilo doğdu ayda ne kadsr aldı bunlarda önemli
Benim kızımda sarilik olmuştu oğlum olmasın diye iki saatte bir besledim 50 günlüktu gobek fıtığı oldu çok beslemekten 50 gunluk 6 buçuk kilo geliyordu sut sagmak çok zor biliyorum bende öyle besliyorum çünkü hep vermeye çalış ama emmeyince zorla verilmiyor oğlum 5 aylıkken dis çıkardı kac gün aç gezdiğini biliyorum İnternete bakma benim oğlum 7 buçuk aylık 4 5 saat arayla 150 falan anca emiyorBen 2 saate bir emziriyorum şimdi 3 saate bir emzirmeye başladım 3 aylık oğlum ve kilosu 5500 ilk doğduğunda 3400 doğdu sarılik başlangıcı oldu 3085 kadar düştü mama başladık ilk zamanlar 30 ml mamayla başladı 1 aylık falan Ken 90 ml mamaya kadar yiyoddu sütüm gelmeye başlayınca meme tutmadı bende sagip vermeye başladım arada mamada veriyordum tabi 40 ml 50 ml 60 ml 70 ml 80 ml falan ara ara bu civaflarda yemeye başladı bezinde kırmızı leker çıkmaya başladı doktor susuz kalmış böbrekleri ondan dedi sürekli sık sık anne sütü vermeye çalışıyorum zorla mamayida azalttım günde 1 yada 2 kere veriyorum vermiyorum sütü sağa sağa göğüslerim agriyir çünkü şimdi çocuğuma bu miktarlar yetiyormu yetiyormu o beni endişelendiriyor internetten yazan miktarın çok altında kalıyor
dr mu dedı mamayı azalt dıye? mamayı kesmen yerıne bıraz su versen de olurdu. her mamadan sonra 1 2 kasık vermştim ben. hos bazı dr lar su verdırmıyor. ama mama bobreklerı yoruyor. süt sagmak cok zahmetlı ıs allah yardımcın olsun. bazı bebek dolu dolu emıyor 3 saatte 1 emıyor bazısı saaat kurmus gıbı ıkı bır emiyor ama az az :)) bazısıemerken uyur doydu sanarsın.:) sagarken emzırırkenkı gıbı cok da cıkmaz aslında sutun daha fazladır emın ol.. ama cocuk dr una gıt soyle bence. gelısımı ıcn o yonlendırır. kac kılo dogdugundan cok bu son donem kac gr almıs oldugu onemlı. baslarda mamayla daha guzel kılo almıstır onu eklememek lazım. ac kalsa bı sekılde aglar bellı eder dıye dusunuyorum:S mamayı bıberonda calkalama kasıkla kopurtmeden karıstır. sutu de bıberondan verıyosun gazla sısebılır o da doluluk hıssı de verebılır bılemedım:) bı dene bakim. ben de bı cocuk dogurdum cok bılgılı degılım ama ıste soylıyeyım aklıma gelenı dedım :)Ben 2 saate bir emziriyorum şimdi 3 saate bir emzirmeye başladım 3 aylık oğlum ve kilosu 5500 ilk doğduğunda 3400 doğdu sarılik başlangıcı oldu 3085 kadar düştü mama başladık ilk zamanlar 30 ml mamayla başladı 1 aylık falan Ken 90 ml mamaya kadar yiyoddu sütüm gelmeye başlayınca meme tutmadı bende sagip vermeye başladım arada mamada veriyordum tabi 40 ml 50 ml 60 ml 70 ml 80 ml falan ara ara bu civaflarda yemeye başladı bezinde kırmızı leker çıkmaya başladı doktor susuz kalmış böbrekleri ondan dedi sürekli sık sık anne sütü vermeye çalışıyorum zorla mamayida azalttım günde 1 yada 2 kere veriyorum vermiyorum sütü sağa sağa göğüslerim agriyir çünkü şimdi çocuğuma bu miktarlar yetiyormu yetiyormu o beni endişelendiriyor internetten yazan miktarın çok altında kalıyor
3 aylık bebeğim her öğün 60 70 ml anne sütü içiyor oda sagıyorum normalde 150 ml içmesi gerekiyormuş ama 60 70 anca içiyor 3 aylık ve 5.5 kin
merhaba; bende bebeğimin kilosundan endişeliydim prematüre olduğu için, kilo takibinde doktora sordum 1 günde alması gereken en az 20 gr en fazla 40 gr sizin bebeğiniz doğumdan bu yana ortalama günde 23 gram kadar almış. evet memelerimizde hal kalmadı ama emzirmeye devam ben de 3 saatte bir emziriyorum günün sonunda da 150 ml mama veriyorum hem uykusuna kolay geçiyor hem 5 saat kadar uyuyor. ama şimdi mamayı gündüze ve daha az miktara çekmek zorunda kaldım işe başladığım için, işteyken annem acıktı deyip çağırıyor 2 kez emzirmeye gidiyorumeve dönüncede 3 saati beklemiyorum ağladıkça emziriyorum baktım artık çok ağrım var ya da memeler boş o zaman ikinci mamayı veriyorum zaten gündüze çektiğim mamanın miktarını azalttığım için ikinci mamayı vermekte sıkıntı yapmıyor. bu arada hangi mamayı kullanıyorsun mesela gaz sıkıntısı yaşıyor musun? biz en başından beri hipp combiotic kullanıyoruz en gaz ve kabızlık sorunu yapmayan mama buymuş, şükür sıkıntıda yaşamadık.3 aylık bebeğim her öğün 60 70 ml anne sütü içiyor oda sagıyorum normalde 150 ml içmesi gerekiyormuş ama 60 70 anca içiyor 3 aylık ve 5.5 kg
Biz aptamil kullanmaya başladım ama baktık aşırı kopuruyir ve gaz yapıyor aptamil conformil kullandık gaz yapmıyor sindirimide süte benziyor sizin kaç aylık aslında her ağladıkça emzirmek gerekiyormerhaba; bende bebeğimin kilosundan endişeliydim prematüre olduğu için, kilo takibinde doktora sordum 1 günde alması gereken en az 20 gr en fazla 40 gr sizin bebeğiniz doğumdan bu yana ortalama günde 23 gram kadar almış. evet memelerimizde hal kalmadı ama emzirmeye devam ben de 3 saatte bir emziriyorum günün sonunda da 150 ml mama veriyorum hem uykusuna kolay geçiyor hem 5 saat kadar uyuyor. ama şimdi mamayı gündüze ve daha az miktara çekmek zorunda kaldım işe başladığım için, işteyken annem acıktı deyip çağırıyor 2 kez emzirmeye gidiyorumeve dönüncede 3 saati beklemiyorum ağladıkça emziriyorum baktım artık çok ağrım var ya da memeler boş o zaman ikinci mamayı veriyorum zaten gündüze çektiğim mamanın miktarını azalttığım için ikinci mamayı vermekte sıkıntı yapmıyor. bu arada hangi mamayı kullanıyorsun mesela gaz sıkıntısı yaşıyor musun? biz en başından beri hipp combiotic kullanıyoruz en gaz ve kabızlık sorunu yapmayan mama buymuş, şükür sıkıntıda yaşamadık.
3 aylık prematüre doğdu mamaya 1. aydan sonra başladım doymuyor diye ve 2. ayın sonuna doğru artık 100-150 arası içmeye başlamıştı benden 40 gün büyük bebeği olan kuzenimin bebeği 120 ml içerken biz 150 ml tüketiyorduk dedim bu işte bi terslik varBiz aptamil kullanmaya başladım ama baktık aşırı kopuruyir ve gaz yapıyor aptamil conformil kullandık gaz yapmıyor sindirimide süte benziyor sizin kaç aylık aslında her ağladıkça emzirmek gerekiyor
Anladım ben dediğim gibi biz ilk doğduğunda sarılik geçirdi ve orda mama vermemizi söylediler sütüm gelmedi ilk başta aptamil verin dediler bende internetten falan araştırdım en iyi anne sütüne en yakın aptamil olduğu yazıyordu bide ben en fazla 90 veriyorum onuda bazen 60 70 80 ml içiyor içmiyor normale göre çok az emmeye başladı artık emziriyorum arada mamada veriyorum bazen sütü çekerken yoruldu az yedi diye sütümü sagip verdiğimde oluyor bebeğim de 3 aylık 5500 kilosu siz olması gerektiği kadar yediryorsunhuz ever kaç kilo bebeğiniz3 aylık prematüre doğdu mamaya 1. aydan sonra başladım doymuyor diye ve 2. ayın sonuna doğru artık 100-150 arası içmeye başlamıştı benden 40 gün büyük bebeği olan kuzenimin bebeği 120 ml içerken biz 150 ml tüketiyorduk dedim bu işte bi terslik varo günden beri mamanın miktarını çoğaltmadım şimdi ayına göre gidiyorum en fazla kaç yemesi gerekiyorsa açlık durumuna göre veriyorum. yoksa önüne geçemeyiz biz verdikçe tüketirler fazlasını kusmak şartıyla hippi neden kullanmaya başladım bebek doğmadan bayağı araştırma yaptım ne nedir ne değildir falan derken bir yerde hippin amerikadaki hastanelerde de kullanıldığı bilgisini duydum dedim hastanede tercih edilen buysa demek ki daha sağlıklı olan bu ve aptamil ve sma dan yana çok şikayet okudum kabızlık ve gazdan yanada o yüzden hiç gündeme bile getirmedim onları
benim bebeğim 1930 doğdu şimdi 5000 falandır 2 hafta önce 4700 dü tartımdaAnladım ben dediğim gibi biz ilk doğduğunda sarılik geçirdi ve orda mama vermemizi söylediler sütüm gelmedi ilk başta aptamil verin dediler bende internetten falan araştırdım en iyi anne sütüne en yakın aptamil olduğu yazıyordu bide ben en fazla 90 veriyorum onuda bazen 60 70 80 ml içiyor içmiyor normale göre çok az emmeye başladı artık emziriyorum arada mamada veriyorum bazen sütü çekerken yoruldu az yedi diye sütümü sagip verdiğimde oluyor bebeğim de 3 aylık 5500 kilosu siz olması gerektiği kadar yediryorsunhuz ever kaç kilo bebeğiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?