3 aylik bebegim emmek istemiyor

melis00000

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2019
208
48
98
32
İyi günler arkadaşlar bebegim 3 aylik olacak neredeyse ama hiç emmek istemiyor doğduğundan beri böyle zorla emzieiyorum kilo alımı yavaş zorla emziriyorum bu ay yarım kilo bile almamış mama versem mi vermesemmi bilmiyorum tecrübesi olan arkadaşlar varsa yazabilir mi

Merhaba burnunu temizleyip açıyor musunuz acaba? Bebekler burunları tıkalıysa emmek istemezler.Eğer gerekiyorsa elbette sütünüz artana kadar mamadan destek alın ama her mama öncesi memeyi teklif edin ki meme uyarılsın ve süt üretimi devam etsin. Bebekler 3ayın sonu 4. Ay gibi etrafı keşfetmeye başladığı için bazen meme ve uyku reddi yaşayabiliyorlar. Ben bu dönemlerde sessiz sakin bir odada emzirmeye çalıştım baktım olmuyorsa ayağa kalkıp şarkı söyleyip yürüyerek emzirdim.

Emmek istememesinin bir sürü sebebi olabilir. Dil bağı, süt alerjisi, reflü, burun tıkanıklığı gibi. Altta yatan sebebi bulursanız çözüme de kavuşur belki.
Mama günde 1-2 öğün verin bence.

Doymuyor olabilir eğer emmiyorsa takviye yapmak durumundasınız sütünüz yeterli değilmi yoksa bebeğinizmi emmeyi reddediyor?

Acıyorum burnunu. Sütünde var ama tutmak istemiyor her beslenmede göğsümü agzinda sıka sıka besliyorum oda ağlaya ağlaya yutuyor

Anne çok kaygılı ya da endişeliyse de çocuk emmek istemeyebilir. Anne bir sebeple huzursuz emziriyorsa da stresi artar. Stres anneden çocuğa sütle geçer. Çocuk da emmeyi reddedebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…