Çocuk Hastalıkları 3 Aylık Bebeğim Elini Emiyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

aydleks

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2011
4
0
36
İzmir
hanımlar merhaba. benim86 günlük erkek bebeğim var. 3-4 gündür elini fazlasıyla emmeye başadı. önce baş parmağının altını emiyordu. şimdi başparmağı ve neredeyse tüm eli. hatda baen iki elini birden ağzına sokuyor. başka odadan şapırtısını duyuyorum. acaba sakıncalı bir drum mu?
emzik vermeyi düşünmüyorum. plastiği emmesi hoş bişey değil bence.. ama böyle yapınca ailem emzik vermedin elini emdi bak diyor. bide parmağı incelirmiş. hangisi doğru?

hiç biri doğru değil, aynı dönemlerde oğlum da elini emiyordu hatta "bir gün komple yumruğunu yutacak" diye dalga geçiyorduk şimdi yapmıyor müdahale etmezsen bir süre sonra kendisi bırakır zaten kaygılanma. oğlumun ne parmağı inceldi ne de başka bir problemi var yalancı emziği de hiç tutmadı ilk haftasından itibaren her verdiğimde tükürdü
acıkmış olmadığından emin ol sonrada bırak oynasın yeni keşvettiği oyuncağıyla

benim kızımda 2,5 aylık, iki haftadır sürekli elini emiyor, emziği baştan beri istemedi...

bi kaç gündür o kadar emiyor ve ağızını tıkıyor ki, öğürüyor artık ve öksürüyor babasında kızıyor: 'kızım bademciklerini sökeceksin' diyor

ama doktorumuz normal dedi, ellerini ve ağızını keşfediyor, kendine zarar vermediği sürece müdahele etmeyin dedi...

Son düzenleme:

Üzülme be güzelim benim ki de emziğini diliyle veya eliyle atıyor elini daha doğrusu işaret parmağını yandan yakalıyor bir tatlı emiyor Allahım görülmeye değer coks coks ses çıkıyor =)) bebeklerde iç güdüsel neyi bulurlar ise onu emiyorlar =))

Parmağı incelir evet ama şuan bu mümkün değil dayımın kızı emiyor 3 yaşında diğer parmağına nispeten evet ince ama şuan istese de böyle bişey olmaz..öNEMLİ OLAN ilerde emmemesi =))

Son düzenleme:
benimde olurmukı böle tatlı bı bebeğim ellerinin sapıramasını agularını duyabılcegım ne kadar şanslısınız.. şukurler olsn

benimde olurmukı böle tatlı bı bebeğim ellerinin sapıramasını agularını duyabılcegım ne kadar şanslısınız.. şukurler olsn

İnş. canım inş. Rabbim sana da isteyen arkadaşlarımıza da tattırsın..Belki sana da olmaz demişlerdir belki olmuyordur bilmiyorum ama bana olmaz demişlerdi..Üstelik nişana 2 gün kala..Dünya başıma yıkıldı..Vazgeçmek istedim sevdiğim bırakmadı iyi ki de bırakmamış beni..Çikolata kistinden amelyat oldum..Sol yumurtalığım alındı..Düğünü erkene aldık hemen evlen 6 ay içinde bebeğin oldu oldu yoksa tüp bebek dedi en son gittiğim doktor..Diğerleri olmaz demişti..4 ay sonra evlendim..bir 4 ay sonra da oğluma gebe olduğumu öğrendim..Rabbim ol dedikten sonra olmayan olmayacak hiçbirşey yok..

3 düşüğüm oldugu için korkuyorum ama RABBİM ol derse olur biliyorum ona sıgınıyorum cok sukur halimize eşim sağ ya yanımda ya o yeter bana elbette olur benımde ellerını agzına sokan bı bebemm

3 düşüğüm oldugu için korkuyorum ama RABBİM ol derse olur biliyorum ona sıgınıyorum cok sukur halimize eşim sağ ya yanımda ya o yeter bana elbette olur benımde ellerını agzına sokan bı bebemm

Rabbim inş. sana da hayırlısıyla nasip eder..Hamd olsun yine halimize..Bol bol dua ederek hayırlısıyla isteyelim inş. gerisi Rabbimin Takdiri..

benim oğlumda 2,5 aylık o da birkaç gündür elini emmeyi öğrendi, üstelik benimki emzikte emiyor. öyle tatlı emiyorki cuk cuk diye :) bunları okuyunca doğrusu içim rahatladı, bu davranışı sadece benim oğlum yapıyor sanıyordum

benimki elini emmeyi bıraktı yumruğunu ağzına koyuyor sonrada midesini bulandırıyor çok tatlılar açlar bu oburlar

en obur benim oğlum galiba. benimki 2 elini birden sokmaya çalışıyooo arada baş parmakları sokmayı başarım emiyo ama baktı tutturamıyo kolunu emiyo neresi gelirse

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. şuan oğlum 112 günlük.. ellerini emmesi giderek artıyor. sağ elini emiyor sol ile de ona destek yapıyor. benimse okuduklarıma rağmen korkularım devam ediyor. ellerini emmeden uyumaz oldu. tam uyuyor yatağına yatırıyorum. gözünü açıyor elini buluyor ki onu bulmak için eline doğru dünüyor. başlıyor baş parmağını emmeye... gün içinde de ya beni emiyor yada elini ağzı boş durmuyor
bırakıyor diyen arkadaşlar var. acaba ne zaman bırakıyorlar? yoksa panik mi yapıyorum? çevrenin etkisi de var tabi bir çocuk doktoru da emzik ver dedi kafam iyice karıştı.
ne zor bebiş büyütmek
Rabbim hepsine sağlık ve uzun ömür versin

Paniklenme canım benim oğlumda öyle yapıyor çok normal her gece uyurken emiyor yüzüne tırmalanıyor öyle bırakıyorum beşiği salla salla uyku gelince emmeyi bırakıyor uyumaya başladı emzik verin mutlaka çünkü çene gelişiyormuş hemde elini emmeyi bırakacak büyünce tabii
eğer yatırınca yüzüne ağzına kulağı öğürüp kaşınma varsa belki cild rahatsız alakası olabilir her zaman yüzüne nemlendir banyo yaptıktan sonra nemlendir yatırmayı dene inşallah sağlık ve uzun ömür versin Amin

canım ellerine eldiven tak alışmasın benim kaynımın oğlu 11 yaşında hala emiyor bende emmesin diye çorabını giydiriyorum o şekilde engeliyorum

benim oğlumunda 3ayı yeni bitti ve cokk cokkk parmaklarını emiyo doktorumuz gayet normal emsin bi sakıncası yok dedi hatta daha 3 günlükken deli gibi kuru meme emiyordu parmaklarını emmeye başladığından beri onuda bıraktı kuru meme verip vermememnle bi alakası yok bence canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…