ayrıca nekadar sütüü bol hatun varsa mama karşıtı sinir oluyorum emzirmiş çocuğunu ilk okula kadar sonrada gelmiş akıl veriyor mama verlirmiymiş
ne kadar garip tepkiler yorumlar var şaşırdım walla
biraz daha makul seviyeli yorumlar yapsak daha iyi olmaz mı
ne demek fink atmak çok biliyorsunuz bilmem ne
benim sütüm vardı 5,5 ay sadece anne sütü verdim
o yazı da nerden alınmış çok merak ettim, 3. aydan sonra anne sütü yetmezmiş
ben buna sadece gülerim kusura bakmasın o yazının sahibi
süt yetmiyorsa 4. aydan sonra ek gıdaya başlatıyor doktorlar
mama da takviye ediliyor
mamaya güvenmekte sakınca görmüyorum hee durumunuz yoktur alamazsınız o ayrı
o zaman yarı yarıya sütü sulandırıp onu verin
her halükarda pirinç unundan iyidir
hiçbir besleyiciliği olmayan çocuğun sadece midesini dolduran pirinç ununu kızıma hiç vermedim vermem de
Kızlar ben sindirim sisteminden ondan bundan söz etmiyorum. Kanserden söz ediyorum kanserden!! Bebeğinizin sindirim sistemini geliştireyim derken bağışıklık sistemini çökertiyorsunuz farkında mısınız?
Mamaların içerisinde kansorejen var diyorum daha ne söyleyeyim. Bence orda oturup beni eleştireceğinize bebeğinize sağlıklı ne yedirebilirsiniz onu düşünün??
Bu arada pediatri derneği cart curt bunların hepsi size değil, nasıl daha fazla para kazanabiliriz-e çalışıyor. Dünyadaki en büyük sektör ilaç sektörü biliyor musunuz? (Basit bir dille anlatıyorum) Nedeni hasta nesiller yetiştirip, ilaca olan ihtiyacı arttırmak ve sizde bu sektöre bebeğinize kansorejen mamaları yedirerek katkıda bulunuyorsunuz, yoksa sizde bu sektörde mi çalışıyorsunuz??
Beslenme bülteni, sade hayat gibi web sayfalarından dediklerimin hepsini araştırmanız, doğrulamanız mümkün. Özellikle Prof. Ahmet Aydın, İbrahim Adnan Saraçoğlu gibi bilim adamlarını takip etmenizi ve sade hayat derneğini gezmenizi tavsiye ederim.
''Bu arada verin bebeklerinize ne bulduysanız'' diyen arkadaşı okurken kanım dondu cidden! :1shok:
ayrıca nekadar sütüü bol hatun varsa mama karşıtı sinir oluyorum emzirmiş çocuğunu ilk okula kadar sonrada gelmiş akıl veriyor mama verlirmiymiş
ne kadar garip tepkiler yorumlar var şaşırdım walla
biraz daha makul seviyeli yorumlar yapsak daha iyi olmaz mı
ne demek fink atmak çok biliyorsunuz bilmem ne
benim sütüm vardı 5,5 ay sadece anne sütü verdim
o yazı da nerden alınmış çok merak ettim, 3. aydan sonra anne sütü yetmezmiş
ben buna sadece gülerim kusura bakmasın o yazının sahibi
süt yetmiyorsa 4. aydan sonra ek gıdaya başlatıyor doktorlar
mama da takviye ediliyor
mamaya güvenmekte sakınca görmüyorum hee durumunuz yoktur alamazsınız o ayrı
o zaman yarı yarıya sütü sulandırıp onu verin
her halükarda pirinç unundan iyidir
hiçbir besleyiciliği olmayan çocuğun sadece midesini dolduran pirinç ununu kızıma hiç vermedim vermem de
Evet, seneler evvel annelerimiz bizi mamayla büyütmemiş, o zamanlar mama bu kadar yaygın temin edilemiyormuş ülkemizde, onlar da bebekleri aç kalmasın diye yeri geldiğinde süt, yeri geldiğinde başka yiyeceklerle bizleri büyütmüşler...Buraya kadar herşey güzel. Benim anlamadığım işimize gelen şeyleri kabul edip işimize gelmeyenleri kötülemek. Şimdi o zamanki tıp süte karşı değilmiş, bala, tuza da karşı değilmiş, ama şimdi aman vermeyin diyorlar. Buna tepki gösteriyoruz, yok biz böyle mi büyüdük, mama vermeyelim, eskiden nasılsa öyle yapalım diyoruz da, o zaman kanserojen olmayan bir çok besine şimdi kanserojen diyen aynı tıbba, aynı otoritelere güveniyoruz, aman kanserojen bebeğe yedirmeyelim diyoruz. Valla benim mantığım bunu kaldırmıyor, asıl araştırma bunun için yapılmalı. İddia edildiği gibi mamaların içindeki kanserojen maddeyi kaç bebek almış ve onlara nasıl bir zarar vermiş? Bundan dolayı kayıplar yaşanmış mı? Hangisi ispat edildi acaba merak ediyorum...
Bilmem haberiniz var mı, Amerika'da yapılan son araştırmaya göre C ve E vitaminleri de kanserojenmiş. Ama doğal besinler yoluyla alınan değil de, suni yolla yani tablet yoluyla alınan bu iki vitamin kanser yapıyormuş. Şimdi bebeklere, hamilelere multivitaminler veriliyor, yakında aman haa sakın vermeyin, yasak derlerse hiç şaşırmayacağım. Ama bunu da araştırmadan, bilmeden kabulleneceğiz ya, işte en çok buna yanıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?