Evet, seneler evvel annelerimiz bizi mamayla büyütmemiş, o zamanlar mama bu kadar yaygın temin edilemiyormuş ülkemizde, onlar da bebekleri aç kalmasın diye yeri geldiğinde süt, yeri geldiğinde başka yiyeceklerle bizleri büyütmüşler...Buraya kadar herşey güzel. Benim anlamadığım işimize gelen şeyleri kabul edip işimize gelmeyenleri kötülemek. Şimdi o zamanki tıp süte karşı değilmiş, bala, tuza da karşı değilmiş, ama şimdi aman vermeyin diyorlar. Buna tepki gösteriyoruz, yok biz böyle mi büyüdük, mama vermeyelim, eskiden nasılsa öyle yapalım diyoruz da, o zaman kanserojen olmayan bir çok besine şimdi kanserojen diyen aynı tıbba, aynı otoritelere güveniyoruz, aman kanserojen bebeğe yedirmeyelim diyoruz. Valla benim mantığım bunu kaldırmıyor, asıl araştırma bunun için yapılmalı. İddia edildiği gibi mamaların içindeki kanserojen maddeyi kaç bebek almış ve onlara nasıl bir zarar vermiş? Bundan dolayı kayıplar yaşanmış mı? Hangisi ispat edildi acaba merak ediyorum...
Bilmem haberiniz var mı, Amerika'da yapılan son araştırmaya göre C ve E vitaminleri de kanserojenmiş. Ama doğal besinler yoluyla alınan değil de, suni yolla yani tablet yoluyla alınan bu iki vitamin kanser yapıyormuş. Şimdi bebeklere, hamilelere multivitaminler veriliyor, yakında aman haa sakın vermeyin, yasak derlerse hiç şaşırmayacağım. Ama bunu da araştırmadan, bilmeden kabulleneceğiz ya, işte en çok buna yanıyorum...