3. Ayında bebek uyku düzeni

Zeynep Kir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2024
35
6
1
27
Arkadaşlar merhaba. 2. Ayı bitmiş 3. Ayında olan bir bebeğim var. Uyku düzeniyle alakalı sorularım var yardımcı olursanız çok sevinirim. İlk bebeğin gece uykusu gündüz uykusu diyorlar. Kaçla kaç arası gündüz kaçla kaç arası gece uykusu oluyor. Benim bebeğim gece 10 da uyuyor. 19.30 da itibaren banyo yapmış uykuya hazır oluypr ama 22.00 da uykuya geçiyor. Sabahta 5 te uyanıyor emip geri uyuyor 7.30 da tekrar uyanıp emip uyuyor . 10.30 da da uyanıyor. Gün iiçerisindr de bölük bölük anca 2 saat uyuyor. Gündüz uykuları çok daha fazla olmalı falan diyorlar. Sizce uyku düzeni nasıl tavsiyeleriniz var mı?

Bundan ziyade bebeklerin aylarına göre uyanık kalma sürelerini araştırırsanız düzen sağlamanız daha kolay olur

Şuanda bir düzen olmaz 5-6. Ay arası uyku düzeni oturtulmaya başlanıyor. Dış , atak, dönemleri sapmalar oluyor fakat istikrarlı şekilde aynı saatlerde uykuya geçirirseniz düzen sonradan tam oturuyor. Şuanda yapmaniz gereken uyku rutinleri uygulayıp , alt alma pijama kitap okuma ışığı kapatıp niňni vs açma , gibi size uygun rutinler. Her uyku öncesi uygulayın artık uyku vakti şimdi uyumaliyiz gibi cümlelerle uykuyu hatırlatacak eylemler yapin. ayına göre uyanıklık sürelerini kaydedip ona göre bir düzen oturtun.
Zamanı geldiğinde uyku sattlaerini yarım saat yarım saat öne çekin.
Sabah mutlaka erken kalkın 7-8 gibi güne başlayın gecede 8 gibi gece uykusuna geçin .uyku aralığında uyanıklık süresine göre ayarlamalısınız.

Gece uykusu böyle olan bi bebeği bence ellemeyin hiçbir şeyini değiştirmeyin bizimde gece uykumuz böyleydi 9 da yatırırdım 10 a doğru uyur bir rüya beslemesiyle sabah 8 9 arası uyanırdı ama gündüz uykusu nerdeyse yoktu çocuğu gündüz zorla uyuta uyuta gece uyumaz oldu. Zaten doktorumuzda gece uyuması daha önemli gündüz için ısrar etmeyin demişti keşke dinleseydim

Ya açıkçası içimden gelen de bu çünkü bende çok güzel uyuyorum uykusuz kalmıyorum. Ama bebeğim gündüz hiç adam akıllı uyumayınca anormal geliyor. Toplamda 3 aylık bebek min 13 saat uyusun diyorlar ama bizimki 10 11 bazen daha da az. Sadece gece kesintisiz çok uyuyor onun dışında uyanık kalmak istiyor. Öğleden sonra 2 saat uyuyor o kadar. Bende az uyuyor diye endişelendim

Ay cidden çocuğa hiç dokunmayın bence ama uyanıklık süresini 1.5-2 saat tutarak uyutmayı deneyebilirsiniz uyandığı saate bakın 1 buçuk saat sonra normalde nasıl uyuyorsa öyle uyutmaya çalışın ama çocuğu çok zorlamayın. Bizim de hiç gündğz uykusu yoktu bu şekilde denedim ama bu seferde gece uykusunda sıkıntı olmaya başladı o yüzden seçim sizin

Anladım o zaman sadece sabah daha erken kalkıp gece daha erkeb yatırmaya çalışayım o kadar umarım dengesi çok bozulup gece uykusuz kalmaz

19.30dan sonra emzirme düzeniniz nasıl merak ettim. Bizimde böyle olsa keşke bende uygulayayım diye soruyorum. 7.30 8 gibi uyuyor arada çok az uyanıp pış pışlıyorum sonra 10 10.30da uyandırıp tekrar emzirip tekrar yatırıyorum

Normalde 3 saatte bir emziriyordum. 1. Aydan sonra kilosu iyi olduğu için doktorumuz 4 5 hatta yerine göre 6 saatte bir de emzirebilirsin dedi. Bende 8.30 da emziriyorum akşan uykusuna yatırıyorum şuanda 9 da uyuduğu da oluyor bu akşam 10 11 de olabiliyor. . Sabah 4 6 arasında ilk uyanıyor. Gece yattığı saate orantılı olarak değişiyor. Sonra saat 7.30 da genelde uyanıyor emiyor bazen uyuyor bazen uyumuyor. Uyumuyorsa eğer 10.30 gibi uyutuyorum mutlaka. Ancak bazen gece 5 gibi ilk uyandığında 2 saat uyanık kalabiliyor. Özellikle hıçkırık tutabiliyor geçmesini bekliyoruz uyuması için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…