3 aydir gerisayiyorum sonunda donuyorum ama icim cok buruk :(

fecstasy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
645
0
0
İstanbul
kizlar merhaba. ben 3 aydir yurtdisinda calisiyordum gorev geregi. esime kavusmak icin gittigim gunden beri gerisayiyordum. burada da turk arkadaslarim var ama ne yasan memleketin gibi olmuyor. hele evliyken cok daha zormus. bekarken geldigimde gezdim tozdum eglendim ama simdi vakit gecmek bilmiyor...
sonunda donme gunum geldi ama icim cok buruk.
ben evimden ailemden uzaktayken bile esimle tartisabildik. hem de memleketimde oldugumdakilerden daha buyuk tartismalar. bana evliligimiz boyunca hep tartistik zaten hic sasirmadim diye tavir bile yapti.
halbuki bizim de herkes kadar ufak tartismalarimiz olur 2 gun kus duramayiz. kus olsak bile geceleri hep sariliriz.
ufak tefek seyler yuzunden beni burada uzmesini hic hazmedemiyorum.
donus gunumu ve saatimi ona soylemeden dosdogru eve gitmeyi dusunuyorum.
bana burada bile soguk davranmamaliydi. o kadar sìkìlìyorken ozlemisken beni anlamaliydi.
habersiz gidisime daha mi cok kizar bilmiyorum ama icimden gelmiyor
cok ozledim; o da cok ozlemistir biliyorum etrafindakilerden duyuyorum ama akli basina gelsin ne kadar kirdigini anlasin istiyorum...
haksiz miyim^

Sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama eğer sana göre çok ciddi ise söylediğin gibi haber vermeden gelebilirsin
gece değil gündüz geliyorsan kızacağını sanmam belki aksine gördüğünde olumsuzlukları unutup sarılıp barışırsınız,
ama gece döneceksen birşey diyemem

bencede haber verme.. hem belkide süpriz olur ona...

tartisma sebebesiniz nedir? yurtdisindayken bilene tartisma yaratiyorsa esin belki o an sinirliymistir veya morali bozuktu sana patlamis olabilir...

sürpriz yapmışolursunuz kızacağını zannetmiyorum
tabiiki eşinizin neye nasıl tepki verceğini siz bizlerden
dahaiyi bilirsiniz diye umuyorum...

haber verme sürpriz yapmak istedim dersin ama sakın surat yapma tavırlı davranma. eğer surat yaparsa tekrar tartışma yaşarsınız araya giren soğukluğu büyütürsün. hiç bişey olmamış gibi davranmalısın.

ama ben supriz yaptigimi sansin istemiyorum ki? kizarsa mi supriz dersin diyorsunuz anlamadim :S
ben hatasini anlasin istiyorum.
3 aydir ayriyiz bu ceza cok mu buyuk ondan emin degilim sadece
ama konusarak da cok denedim anlatmayi anlamiyor

sen ona sürpriz edasıyla gidersen zaten hatasını anlar ve sımsıkı sarılır sana cnm..en büyük tepki tepkisizliktir..
kırgın ol ama tatlı tatlı...surat göz yaparsan geldigine sevinmez cnm..dahada sogur aranız..ayrılıgın acısını anlayamaz bu şekilde.

tartismalar genelde bana ilgisiz davranmasindan cikti. normalde ilgilidir ama cok ince dusunemez. ben buraya ilk geldigimde domuz eti olmayan yemek yiyecek yer bulana kadar gunler gecti. haliyle cok daraldim strese girdim. bana hep "profesyonel ol; buyutme; tadini cikar" tarziseyler soyledi. halbuki ben zaten tadini cikaracaktim ama alisana kadar cok yalniz birakti.
bazen odadan hic cikmadigim haftasonlari oldu; bana bir mesgale bulsun ya da bi sekilde destek olsun istedim.
kizlar gercekten yabanci yerde yalniz olmak kendinize guveninizi getiriyor ama zor is. manevi anlamda onun destegine cok ihtiyac duydum o ise bana kariyer pesinde profesyonel bir is kadini olmam gerekiyormus gibi davrandi
azcik aglamak istesem tuttum kendimi telefonu kapatip da agladim.
beni cok guclu gormek istiyor sanirim ama insan en sevdiginin yaninda en zayif haline burunemez mi??

gidişini dramatize etmek istememiş belliki...bu tarz şeylerden hoşlanmıyor olabilir.yada oda senin yaptıgın gibi telefonu kapatıpta üzülüyodur sebebi vardır cnm..anlamadan tatsızlık yapma bu sölediklerini ona en romantik anınızda söle ama tartışmasız anlatabildim umarım.

Son düzenleme:
en son dayanamadim sinir krizine girdim. telefonda actim agzimi yumdum gozumu. beni buradayken uzmemesi gerektigini dusuncesiz oldugunu soyledim. istesem tabi ki basa cikabilecegimi kimseye muhtac olmadigimi ama hayatin birbirinden destek alarak daha kolaylasacagini anlattim.
noldu? cok bagirip cagirdim diye kustu. gonlunu aldim. sonra 3-4 gun soguk soguk konusmalar kendine gelememeler hayati sorgulamalar.
neymis efendim ben ona kolay yutulur laflar etmemisim; kendini yetersiz hissettirmisim; bizi yipratiyormusum...
e ben yipranmiyor muyum? haksiz da olsam hakli da olsam gurbetteyim anlayis bekleyemez miyim?
hem sonuna kadar haksiz olsam bile donmeme bu kadar az kalmisken bana sirt cevirmesi soguk davranmasi olacak is mi? madem kirildin donunce konus ben burada kafayi yerken degil...

anliyorum canim; tatli dille cozmeye calistim zaten her zaman her sorunu; kavga gurultu hicbir ise yaramiyor sadece yipratiyor; ama bu seferki cok canimi acitti; o kadar kirildim ki hala caba sarfeden taraf olmak istemiyorum
itiraf edeyim "madem bu kadar degersizim beni burda bile uzebiliyorsun bosanalim o zaman" dedim :26:
buraya geldigimden beri bu lafi birkac kere kullandim :26:
ama o benim durumumda olsaydi vakti guzel gecsin diye neler yapardim neler.
ben birini bile goremedim yapayalnizdim burda

cnm bnm sende erkeklerden cok şey bekliosun
bilmiyomusun onlar bayanlar kadar ince düşünmez biz daha duygusalız onlar sa dümdüzz..
bunu böle kabul et ve dönünce sürüdür cazibenle :)

cazibe olayini ben de dusundum. santaj gibi degil yanlis anlasilmasin ama belki algilari harekete gecer ve konusup dinlemeyi sorunu cozmeyi kendisi ister...

eger kocana bişeye kırıldıgını anlatmak kafasına sokmak istersen bunu en güzel anınızda cilvelenerek söyle..
ozaman anlıyolar çünkü.ama unutma tartışarak kavga ederek laf sokarak deill.nazlanarakk cilve yaparak..dene bakalım ne cvb verecek..şimdi bunları rafa kaldır gidince bakarsın artık çaresine cnm sabır versin rabbimm

birazda onun açısından bak istersen sanırım söylenmesi gereken en son şeyleri söylemişsin. Gurbettesin diye tek stresi yaşayan sen değilsin ki bekli o gurbette değil ama oda yanlız kaldı sonuçta ben bebeğim 2 aylık olunca eşimi İstanbulda bırakıp İzmire gittim 1,5 aylığına adam kafayı yiyordu dayanamayıp her hafta sonu geldi. Tamam belki aynı şey değil ama yinede zorluğu sadece giden çekmiyor kalanda çok zorlanıyor. Ayrıca hissettiğim kadarıyla anlayışlı bir eşin var birçok türk erkeği bırak üç ay yurt dışına giden eşini destekleyip kariyerin için diye telkinde bulunmayı gitmesine karşı bile çıkabilirdi. Senin eşin seni ah ah vah vah canım benim çokta yanlız kalmış diye pışpışlamamış bunun yerine senin nekadar güçlü olduğunu vurgulamış buda bir destek verme çeşidi. Ama sen aklından geçirsen bile söylememen gereken şeyleri söylemişsin en ufak kavgada boşanma sözü söylenir mi? Bu okadar basit bir karar mı? Hemde gurbetteyken sadece telefonla yada internetten iletişim kurabiliyorken bu sözler çok daha ağır gelir insana. Yüzyüze bir kavgada okadar ağır gelmez çünkü o zaman vücud dilide girer işin içine ve arada mesafe olmadığı için barışmak çok daha kolaydır. Ama arada mesafeler varken ufacık sözcükler bile çok büyüyebilir. Bence ona süprizde yapma direk dönüş zamanını bildir eminim birbirinizi görünce bu sorunlar yok olacaktır ders vermek peşine düşme belki oda aynı şeyleri düşünüyordur aranızı düzelttikten sonra oturur konuşursunuz belli ki ilişkinizi mesafeler yıpratmış.

cok haklisin canim; insan yasamadan bilemiyor ama; bana gitme dese gidemezdim zaten onu birakip; maddi acidan da iyi olacak diye geldim; bir nevi ikimiz icin yani; tatilde donmedim biraz daha biriktireyim diye; ben bu kadar odun verirken haftasonlarim yalniz gecerken o arkadaslariyla ailesiyle istedigi gibi gorusebiliyordu; bir alo demesini beklerken arayan soran hep ben oldum; belki onun hayatindan sadece ben gittigim icin anlayamadi ama benim hayatimdan hersey ve herkes 3 ayligina gitmisti;
guclu olmami istemesini tabi ki seviyorum ama bu soylemekle olmuyor desteklemekle oluyor;
kendimi o kadar degersiz hissettim ki; bitsin madem diye gecirdim icimden

bir erkekten bir kadının ancak gösterbileceği ilgiyi bkeliyorsun.
ömür boyu canın sıkılır bu mantıktan çıkmazsan.
bekarken biz de eşimle ayrı şehirde yaşardık.
tlfda ağlardım ayrıyız diye o kadr kızardı ki herşeyi zorlaştırdığımı söylerdi.
ne ruhsuz adam derdim beni galiba sevmiyor.
ama öyle değilmiş kazınayağı o erkek ve bir kadın gibi davranmıyor hepsi bu..

Erkekler MARS tan, Kadınlar VENÜS ten diye kitap yazılmış.... çokta doğru şeyler yazılmış......
bence duygular bir yere kadar tamam da, zaman duygu değil mantık zamanı.....tersi durumlar var kariyerinize destek olmayan, gitmenize karşı çıkan bir eşiniz de olabilirdi...eşiniz size güç vermek, size destek olmak adına öyle davranmış olabilir.....bardağın dolu yanı dururken boşuna bakmak niye....her ilişki emek ister....bir o kadarda engin sabır ve anlayış ister....ister de ister.....
3 aylığına da olsa yaban ellere giden, oralarda yaşıyan sizsiniz ama yine de olayı dahada büyütüp huzurunuzu kaçıracak raddeye getirmeyin derim...herşeyi unutup içinizden geldiği gibi davranarak, ya süpriz ya da haberli dönerek kavuşmanızın tadını çıkarın....ve siz siz olun BOŞANALIM sözünü kullanmayın....ta ki bıçak kemiğe dayanmadıkça.........

Son düzenleme:
Benim sevgilim olsa beni oda da oturtmaya calısırdı herhalde..
Üzülme canım herkesin söyledigini söyleyecegim ERKEK' lerin neredeyse hepsi böyle..
İstisnalarda yok degil hani.
Habersiz git eve sürpriz yap insallah hersey düzelir.

hemen tartışmalarda neden bu kadar boşanalım lafını kullanıyorsunuz bende bunu anlamıyorum. erkekler ince düşünemezlerki en fazla yapabileceği şeyi yapmış zaten. bizim için çok büyük bişey onlar için önemsiz olabiliyor. bunlarla yaşamayı öğrenmelisin. sen strestn eşinin üzerine çok gitmişsin ve istemediği lafları söylemişsin tabiiki surat asacak. hatasını anlamasını istiyorsan ona daha fazla yakın olmalısın bak sen beni üzsende ağlatsanda ben sana kıyamıyorum edasını takınmalısın. önünde diz çöküp özür dilemesini bekliyorsan çok beklersin erkekler asla hatalarını anlasalar bile ben hatalıydım demez bunu unutma. sen yoluna devam et onu çok sevdiğini ve özlediğini belli et o kadar. fazla takıntılı olmamalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…