3 ayda yapılacak down sendromu testi

hgamze

meleğim yanımda artık:)
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2009
69
0
arkadaşlar bana yardım edin bu testi yaptırcam ama korkuyorum dısarıdan gelen söylentiler beni cok korkutuyor.allahım bebegim saglıklı olsun :sm_confused: :CüvCüv:

canım korkma ikiliyi yaptırdınmı.yaptırmadıysan üçlü istediyse onu yaptıur.allah korusun aklına getirme böyle şeyler.

saol ya canım daha yaptırmadım ikisinide işte söylenen sözler konuşmalar beni tedirdin etti

Bence yaptırmayıp sürekli şüpheyle yaşamaktansa yaptırmak daha mantıklı.Hep kötü düşünüyoruz ama belki çok güzel bi sonuç çıkacak belki değil büyük ihtimalle.Bu tür testler down sendromu dışında başka anomalilerle ilgili de riskleri belirliyo.Sadece risk belirleyen testler sonuçta.Riskin yüksek çıkması bebeğin anomalili olduğunu göstermediği gibi riskin düşük çıkması da o bebeğin sağlıklı olduğunu göstermez.Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah.

ben testi yaptırcam canım kararlıyım bunda inşallah bebişlerimiz saglıklıdır sagolun

ıçin rahat olsun
Bişey çıkmayacaktır Allahın izniyle
Bende sen gibi çok tedirgin bekledim sonucu ama şükürler olsun normal çıktı

inşallah canım inşallah allahım sen bize bütün hamilelere yardım et

korkmana gerek yok hiçbişey çıkmıyo sadece boşyere para gidiyo :)

korkma canım bencede. sadece ıhtımal testlerı bunlar kesın sonuclar vermıyolar.

canım bende bu testten muzdaribim. ikili testim iyi çıkmıştı ama 3 lü testimin bi değerinde risk gördü dr um. hemen detaylı ultrasona gönderdi. endişe edilecek bir durum olmadığını da söyledi ama işte korku beni mahvetti. şimdi detaylı usg için salı gününü bekliyorum. inşallah sorun çıkmaz. sende içini ferah tut dünden beri o kadar çok bu tarama testiyle ilgili hikaye dinledimki olasılık testleri olduğuna ve hakikaten para için yapıldığına inandım. sen gönlünü ferah tut allahımıza emanet bebişlerimiz. seninde sonucun gayet güzel çıkıcaktır.

bencede yaptır ama kesin sonuç olmadığını ve ihtimal hesaplama olduğunu hep düşün. bende bu konuda biraz sıkıntı çektim. 3lü testin riski çok yüksek çıktı bende, 1/65 kadar. amniyosentez yapıldı, 3 hafta kendime baya bi işkence ettim. iki gün önce sağlıklı sonucunu aldık ama hala o 3 haftanın etkisinden çıkamadım. kısacası içinin rahat etmesi için yaptırabilirsin ama sonucu ne olursa olsun bebeğini de kendini de sıkma...

herkese merhaba ben 13 haftalık hamileyim. dr um ense kalınlığı belli bir değerin üstinde ise ikli tarama testi yapılır dedi ve bana yapılmadı. ben de korkuyorum bişey olur mu diye. bu konuda bilgisi olan var mı ?

bu ikili testi genelde yapıyo doktorlar.ense kalınlığı ölçümünde milimetrik bir hata yanıltabilir ve yanlış sonuç verebilir.ikili testin ölçümünün yapıldığı gün kan alınır ve değerlere bakılır.doktorunun bilgisine ve tecrübesine güveniyosan endişelenme içini ferah tut.14.haftayı geçmediysen ve çok kafana takıldıysa doktorundan kan testinin de yapılmasını iste.ense kalınlığı ölçümü yapıldığı gün kanın alınması lazım.önünde üçlü testte var merak etme.hamilelik sürekli bi endişeyle geçiyo.sonuçta bu testler risk oranını belirleyen testler %100 güvenilir değil yani.allaha emanetiz hepimiz.

arkadaşlar lütfen banada yardımcı olun ense kalınlığı 1.67 çıkmiştı.
ultrosonda bebek çok sağlıklı dedi hatta haftasıylada uyumlu ama kese ile plesanta arasında arasında boşluk varmış. ben bunu görünce dawn sendromundan şüphelenirim dedi bu arada 2li test sonuçumu daha görmemişti. muayeneden sonra 2li test sonuçumu gördü ve ikili test sonuçumda temiz sonuçlar gayet güzel dedi az su tüketmişsin falan dedi. kafam allak bullak oldu 4lü test istedi sonuçunu haftaya alıcam ama ltf bi yorum yapın.

kızlar ben iki testide yaptırdım şu anda 6 aylık hamileyim bu ikili test ve üçlü testte kesin bir sonuç çıkmayabilir ama yüksek değerlerde çıkarsa amniyosentz yapılıyor onda çıkıyor gerçek riks yani eğer bu tahlilller temiz se rahat olacaksınız Allah onları korur yani korkmayın dua edelim onlar bize Allahın en güzel hediyesi zaten birde sağlıklı olmaları için dua etsek aramadan verdiği için şükretsek birkaç ay sonra dünyanın en güzel bebekleri elimizde olucak inşallah hepiniz iyi sonuçlar alırsınız bende çok düşük çıkmıştı şonuçlar insanın içi çok rahatlıyor kızlar he birde aynı anda sinir sistemi ile ilgili bir hastalığada bkılıyor nöral tüp defekti onuda öğrenmiş olursunuz.

arkadaşlar lütfen banada yardımcı olun ense kalınlığı 1.67 çıkmiştı.
ultrosonda bebek çok sağlıklı dedi hatta haftasıylada uyumlu ama kese ile plesanta arasında arasında boşluk varmış. ben bunu görünce dawn sendromundan şüphelenirim dedi bu arada 2li test sonuçumu daha görmemişti. muayeneden sonra 2li test sonuçumu gördü ve ikili test sonuçumda temiz sonuçlar gayet güzel dedi az su tüketmişsin falan dedi. kafam allak bullak oldu 4lü test istedi sonuçunu haftaya alıcam ama ltf bi yorum yapın.

ense kalınlığı çok normal benim de 1,6 çıkmıştı testlerim de temiz çıktı çok şükür şimdi ayrıntılı ultrasonu bekliyoruz.
kese ile plasenta arasındaki boşluğu ilk defa duyuyorum.yani plasenta kesenin bi yerinde yapışık değil mi kesenin içinde mi yüzüyo eğer öyleyse ansıl besleniyo bu bebiş?anlamadım ben açıkçası.
ikili test güvenilirliği %90 gibi olan bi test eğer o iyi çıktıysa genelde diğeri de iyi çıkar merak etme.allah hepimize sağlıklı bebişler versin inşallah.:Saruboceq:

arkadaşlar cok mutluyum testi yaptırdım sonuç mükemmel allahıma sükürler olsun bebişim saglıklıymış hepinize cooookk teşekkürler beni teselli etginiz için sizleri seviyorum:Saruboceq:

X