- 24 Kasım 2017
- 1.524
- 6.150
- 158
- Konu Sahibi captain price
-
Dini yorumlar yapılıyor admin!
Henuz basarabilmis degil basarmalari beklensin tabi..sakin olun, henüz kimse kavga çıkarmayı başarabilmiş değil. körüklemenize gerek yok.
sakin olun, henüz kimse kavga çıkarmayı başarabilmiş değil. körüklemenize gerek yok.
konu başlığı saçma oldu ama ;
evlenince annem gerçekten evime gelmez mi?
önceki konumda bahsetmiştim. annem damat adayını istemiyor diye. babam sorun etmiyordu. zar zor ikna ettik, geldiler tanıştılar. annem yine olmaz dedi. babamı da kendi tarafına çekti. büyük kavgalar ettik, araya dayılar vs girdi ama geri adım atmadım. rest çektim. annemin tüm dramatik söylemlerine kulak tıkadım. bayram günü bayramlaşmadım vs baktılar bende yumuşama yok tamam dediler yine. bu hafta içi erkek arkadaşım tek gelecek bizim eve.
istememe sebepleri mezhep farkı. karşı tarafın ailesi bu farkı sorun etmiyor. ben de etmiyorum. kim hangi mezhepten vs bundan bahsetmeyeceğim çünkü benim için önemsiz, hem de burada tartışma çıksın istemiyorum. ama şunu belirteyim, iki taraf da ailesine uzak birbirine yakın olduğu için sorun olacak bi din ya da kültür farkı yok arada. olay aslında tamamen benim ailemin dar görüşlü olması ile alakalı.
yine de bu kavgalar arasında annem bana şunları söyledi;
ben insanlara böyle böyle diyemem, itibarım düşer.
evine gelemem. ablan da gelemez belki, akrabalar arasında sorun olur.
ben ölene kadar üzülürüm, kahrolurum.
bu laflara rağmen rest çektiğim için vicdansız gibi duruyor olabilirim ama el üstünde tutulduğum, kavgasız dövüşsüz, sevdiğim sevildiğim bi ilişkiyi -ki ailem sorana kadar mezhep farkı olduğunu bile bilmiyordum- bitiremezdim. sonrasında annem teyzeme, ben o lafları vazgeçsin diye dedim demiş. öyle işte.
yine de tüm bunlara rağmen içimde bi korku var. erkek arkadaşım olayları biliyor. ama hep ben geleyim ikna edeyim dedi. ben olsam uğraşmazdım ama o hep ılımlı yaklaştı, asla bu konuda bi laf söylemedi. ama çok yakın ve sevgi dolu bi aile olmamamıza rağmen gerçekten evime gelmezler mi koparlar mı korkusu var.
tüm çevrem diyor ki olmaz merak etme. kızlar kaçarak evleniyor da sonradan barışıyolar vs vs.
3 ayda evlenilir mi?
şimdi. biz hep ekim gibi evlenelim dedik. eylülde kuzenimin düğünü var, o geçsin diye. ama işte bu kavga dövüş sebebiyle 2 ay kaybettik ve ekime 3 ay kaldı.
öyle büyük nişan, kına vs istemiyoruz. düğün de istemiyoruz ama annem diretecek muhtemelen ve lanet olsun, tamam düğün yapalım dersek de özenmeyip kuru pastalı kolalı basit bişey yaparız.
salon+yatak odası+mutfak düşünüyoruz sadece. ekstra oturma odası vs istemiyoruz. salonda da büfedir, 10 sehpadır vs istemiyoruz. az eşya düşünüyoruz hep.
acele etme sebebimiz hem aşktan, hem de askerlik. 2021 ocak ayına kadar tecil hakkı var. ama ben 27 yaşındayım. bu işler planlı olmaz ama 30 gibi bi çocuk olsa fena olmaz. doğal olarak evlenelim, bi süre durumu toplayalım, askere gitsin gelsin ki çocuk yapabilelim. o yüzden beklemek istemiyoruz. bedelli çıkarsa ne ala ama o 25 yaşında. umudumuz az.
ne diyorsunuz, yetişir mi?
Hayırdır bu mezhep açıklamaso yapabilirdim özgüveniniz nereden geliyor ben sunni eşim alevi mesela açıklayın bakalım , düşmez mi yoksa? Kime göre hangi dinin kitabına göre? Mezhep dediğiniz şey ekoldür peygamberler ölümünden sonra ortaya çıkan bir siyaset savaşıdır , genelde bir gerçek madur olur ki en dinibütün bu madur olan taraftır ama diğer taraf acımasız ve kudretlidir, o taraf sözü geçendir oldu sana mezhep , bir de sonra sizin gibi açıklardım değişiyor kimin ne olduğu kafasında allaha şirk koşan tuhaf varlıklar vardır nefret ediyor kin kusuyorum sizin bu beyinlerinizin devam etmesine hala . Din değil kardeşim bu söylerdim hangisi olduğuna bağlu diye bir açıklama yapasın ortaçağdan çıkın artık bilmem hangi hadis bilmem ne ama allahın sözü mü ı ı, kim o hadisçi ne şimdiki salak saçma kendini ğeygamber yerine koyan dallama çoğu net.Mezhep farklılıklarında erkeğin ve kadının hangi mezhepten olduğuna göre durum değişiyor.
Kendiniz ve sevgilinizin mezhebini soyleseydiniz daha net bir açıklama yapabilirdim.
Aleviler de cenwze namazını kılıyor ve inşallah aleviler kadar da taş düşsün başınıza hanım efendi olur mu? Öbür dünyada sizin gibilerle karşılıklı hakkımı helal etmiyorum diye haykırarak sizin huzurdaki o halinizi görmeyi istiyoeım allahtan aminSiz hanefilik ve şafilik farkindan bahsediyirsunuz sanırım. Doğru mu anladım
Lutfen yanlis anlamayin.Hayırdır bu mezhep açıklamaso yapabilirdim özgüveniniz nereden geliyor ben sunni eşim alevi mesela açıklayın bakalım , düşmez mi yoksa? Kime göre hangi dinin kitabına göre? Mezhep dediğiniz şey ekoldür peygamberler ölümünden sonra ortaya çıkan bir siyaset savaşıdır , genelde bir gerçek madur olur ki en dinibütün bu madur olan taraftır ama diğer taraf acımasız ve kudretlidir, o taraf sözü geçendir oldu sana mezhep , bir de sonra sizin gibi açıklardım değişiyor kimin ne olduğu kafasında allaha şirk koşan tuhaf varlıklar vardır nefret ediyor kin kusuyorum sizin bu beyinlerinizin devam etmesine hala . Din değil kardeşim bu söylerdim hangisi olduğuna bağlu diye bir açıklama yapasın ortaçağdan çıkın artık bilmem hangi hadis bilmem ne ama allahın sözü mü ı ı, kim o hadisçi ne şimdiki salak saçma kendini ğeygamber yerine koyan dallama çoğu net.
Dediğin bu değil kardeşim senin cenaze namazına bile bu o şekilde mezhep ayrımı değil demişsin, yani cici kardeş sunni hanefi , üvey allah belasını veresice kardeş alevi der gibi kıyımcı kafa cunta kafası bu mefret ettim hepinizden be öf be akrabalarım gibi birinize hakkımı ve alevilerin hakkını helal etmiyorum öyle nefret ettim yuh beLutfen yanlis anlamayin.
Bulunduğum şehir de çok fazla bu tarz evlilikler...
Sıkıntısız evlilikler olduğu gibi
Maalesef olumsuz örneklere de şahit oluyoruz ve de ayrılıklara..
ayrılanların ve devam edenlerin tecrübelerine çok fazla şahit oluyoruz.
Evlenilirkonu başlığı saçma oldu ama ;
evlenince annem gerçekten evime gelmez mi?
önceki konumda bahsetmiştim. annem damat adayını istemiyor diye. babam sorun etmiyordu. zar zor ikna ettik, geldiler tanıştılar. annem yine olmaz dedi. babamı da kendi tarafına çekti. büyük kavgalar ettik, araya dayılar vs girdi ama geri adım atmadım. rest çektim. annemin tüm dramatik söylemlerine kulak tıkadım. bayram günü bayramlaşmadım vs baktılar bende yumuşama yok tamam dediler yine. bu hafta içi erkek arkadaşım tek gelecek bizim eve.
istememe sebepleri mezhep farkı. karşı tarafın ailesi bu farkı sorun etmiyor. ben de etmiyorum. kim hangi mezhepten vs bundan bahsetmeyeceğim çünkü benim için önemsiz, hem de burada tartışma çıksın istemiyorum. ama şunu belirteyim, iki taraf da ailesine uzak birbirine yakın olduğu için sorun olacak bi din ya da kültür farkı yok arada. olay aslında tamamen benim ailemin dar görüşlü olması ile alakalı.
yine de bu kavgalar arasında annem bana şunları söyledi;
ben insanlara böyle böyle diyemem, itibarım düşer.
evine gelemem. ablan da gelemez belki, akrabalar arasında sorun olur.
ben ölene kadar üzülürüm, kahrolurum.
bu laflara rağmen rest çektiğim için vicdansız gibi duruyor olabilirim ama el üstünde tutulduğum, kavgasız dövüşsüz, sevdiğim sevildiğim bi ilişkiyi -ki ailem sorana kadar mezhep farkı olduğunu bile bilmiyordum- bitiremezdim. sonrasında annem teyzeme, ben o lafları vazgeçsin diye dedim demiş. öyle işte.
yine de tüm bunlara rağmen içimde bi korku var. erkek arkadaşım olayları biliyor. ama hep ben geleyim ikna edeyim dedi. ben olsam uğraşmazdım ama o hep ılımlı yaklaştı, asla bu konuda bi laf söylemedi. ama çok yakın ve sevgi dolu bi aile olmamamıza rağmen gerçekten evime gelmezler mi koparlar mı korkusu var.
tüm çevrem diyor ki olmaz merak etme. kızlar kaçarak evleniyor da sonradan barışıyolar vs vs.
3 ayda evlenilir mi?
şimdi. biz hep ekim gibi evlenelim dedik. eylülde kuzenimin düğünü var, o geçsin diye. ama işte bu kavga dövüş sebebiyle 2 ay kaybettik ve ekime 3 ay kaldı.
öyle büyük nişan, kına vs istemiyoruz. düğün de istemiyoruz ama annem diretecek muhtemelen ve lanet olsun, tamam düğün yapalım dersek de özenmeyip kuru pastalı kolalı basit bişey yaparız.
salon+yatak odası+mutfak düşünüyoruz sadece. ekstra oturma odası vs istemiyoruz. salonda da büfedir, 10 sehpadır vs istemiyoruz. az eşya düşünüyoruz hep.
acele etme sebebimiz hem aşktan, hem de askerlik. 2021 ocak ayına kadar tecil hakkı var. ama ben 27 yaşındayım. bu işler planlı olmaz ama 30 gibi bi çocuk olsa fena olmaz. doğal olarak evlenelim, bi süre durumu toplayalım, askere gitsin gelsin ki çocuk yapabilelim. o yüzden beklemek istemiyoruz. bedelli çıkarsa ne ala ama o 25 yaşında. umudumuz az.
ne diyorsunuz, yetişir mi?
Sizin bu meseleden çok caniniz yanmis belliki.. ben burada Alevi ve sunni evlenemez demedim. Sadece aileleri sorun eder dedim, yorumlarıma bakın.Dediğin bu değil kardeşim senin cenaze namazına bile bu o şekilde mezhep ayrımı değil demişsin, yani cici kardeş sunni hanefi , üvey allah belasını veresice kardeş alevi der gibi kıyımcı kafa cunta kafası bu mefret ettim hepinizden be öf be akrabalarım gibi birinize hakkımı ve alevilerin hakkını helal etmiyorum öyle nefret ettim yuh be
Ayrıca yorumları dikkatlice okuyun lütfen ..Aleviler de cenwze namazını kılıyor ve inşallah aleviler kadar da taş düşsün başınıza hanım efendi olur mu? Öbür dünyada sizin gibilerle karşılıklı hakkımı helal etmiyorum diye haykırarak sizin huzurdaki o halinizi görmeyi istiyoeım allahtan amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?